Bakan Yıldırım Ilıca Termal Oteli’nin açılışını yaptı.
Ülke kaynakları herkese yeter
Erzurum'un Ilıca İlçesi'nde Belediye tarafından yaptırılan Termal Otel'in açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ülke kaynaklarının herkese yeteceğini, ayrımcılığın bir tehlike olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi halinde başarılamayan bir şey olmayacağını söyledi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İnternet Haftası etkinlikleri ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere bugün beraberinde 23 çocukla Erzurum'a geldi. Bakan Yıldırım, havaalanında Erzurum milletvekilleri, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, daire müdürleri ile 23 Nisan törenlerine katılmak üzere Erzurum'a gelen Gürcistan ve Nahçıvanlı öğrenciler tarafından karşılandı. Halk oyunları gösterisinin ardından bir süre öğrencilerle sohbet eden Bakan Yıldırım, buradan Ilıca İlçesi'ne geçti. Ilıca girişinde ellerinde Türk Bayrakları bulunan atlı ciritçiler tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, burada çevresini saran çocuklara Vali Celalettin Güvenç'in makam otomobili bagajındaki ayakkabıları dağıttı. Atların yularından tutarak fotoğraf çektiren Bakan Yıldırım, daha sonra Termal Turistik Oteli'nin açılış törenine katıldı. Yakutiye Belediyesi Mehter Takımı'nın konser verdiği törende konuşan Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, otelle ilgili bilgi verdi. Başkan Efe, 41 oda, 86 yatak, 3 havuz ve 20 özel banyodan oluşan otelin kaplıca turizminin hizmetine sunulduğunu söyledi. Bakan Yıldırım da konuşmasında, Milli Mücadale'de Erzurum'un önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, Atatürk'ün Samsun ve Amasya'dan sonra Erzurum'a gelirken ilk olarak Ilıca'ya uğradığını söyledi. Bakan Yıldırım, "Cumhuriyeti kuranlarla gurur duyuyoruz. Ancak bugün bize düşen bir görev var, o da Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak. 3 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.
Turizmin esen rüzgara tabi olduğunu anlatan Yıldırım, "İç turizmi geliştirmek durumundayız. Bunun için biz bakanlık olarak 3 yıl içerisinde 31 milyon olan yolcu sayısını 56 milyona çıkardık. 2 yıl öncesine kadar Erzurum'a günlük sadece 1 uçak seferi vardı. Bugün 5 uçak seferi yapılıyor. Türkiye'nin 5. büyük havaalanını Erzurum'a yaptık. Erzurum bölgenin cazibe merkezi olacak. Önce ulaşım, sonra haberleşme. Ulaşamadığın yer senin değildir, anlayışı içerisinde hareket ediyoruz. Bunun için buradayız. Sivil havacılık projesi henüz bitmiş değil, biz göreve geldiğimizde 8 meydandan uçuş yapılıyordu, şimdi 28 meydandan uçuş yapılıyor. Çok yakında çapraz uçuşların sayısı artacak. Erzurum-İzmir seferlerinden sonra buradan komşu ülkelere uçuşlar başlatacağız" ifadelerini kullandı.
Konuşmasına, "Hükümetimizin 2006 yılında çok ciddi olarak üzerinde durduğu bir proje var" diye devam eden Bakan Yıldırım, "Valilerimizi ve kaymakamlarımızı bu konuda bilgilendirdik. Bunun için 45 trilyon liralık kaynak gönderdik. Parayı harcamayana bir dahaki sene para yok. Para ortada, elinizde, marifet sizde" dedi. Bakan Yıldırım, ülke kaynaklarının herkese yeteceğini belirterek, "Birlik ve beraberlik içerisinde olursak yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Ayrımcılık tehlikedir. Siyah beyaz, Laz, Kürt ayrımı yaparak, bir yere varılması mümkün değildir" diye konuştu.
Bakan Yıldırım, daha sonra açılan otelde incelemelerde bulundu.