Açılış ve bazı temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum İl Teşkilatı’nda partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kendisiyle görüşmek için adeta birbirleriyle yarışan vatandaşları tek-tek dinleyen Bakan Akdağ, cadde üzerinde kendisini karşılamak için bekleyen esnafla da görüştü.
ESNAFLA GÖRÜŞTÜ
Parti binasında Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın, İl Başkanı Hüseyin Tanfer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’le birlikte partililere kulak veren Sağlık Bakan Akdağ, medyaya yüklendi. İsrail’in işgal ettiği Gazze kentine yönelik olarak yapılan yardımlardan bahseden Bakan Akdağ, işgal boyunca Erzurum ve Türkiye’den yükselen tepkinin dikkat çekici olduğunu belirtti. Özellikle Erzurum’un bu konularda hassasiyet sahibi bir şehir olduğunu anlatan Akdağ, “Nerede bir mazlum, nerede bir ezilmiş varsa, yanında muhakkak Erzurum vardır, Erzurumlu vardır. Bu durum, memleketimizin hassasiyetinden kaynaklanıyor” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın, Davos zirvesinde gösterdiği tepkiyle milletin hislerine tercüman olduğunu anlatan Bakan Akdağ, “Kuşkusuz bütün milletimizin hassasiyeti üst noktadadır. Ama bu toprakların hassasiyeti bir başkadır. Nitekim bu hassasiyet, 23 Temmuz Kongresi’ni ortaya çıkarmıştır. Bundan dolayıdır ki, Sayın Başbakanımızın bu tepkisi Erzurum’un ve milletin hislerinin bir tezahürüdür. Biz Erzurumlular olarak, Dadaşlar olarak, kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ, “BİR KISIM MEDYA”YA YÜKLENDİ
Bakan Akdağ, parti binasında yaptığı konuşmada, bir kısım medyaya yüklendi. Akdağ, “Bir kısım medya var ki, kulağını dört açmış ağzımızdan yanlış bir söz çıkmasını bekliyor” diyerek, aynı medyanın, hükümetin yaptığı hizmetleri ve yatırımları ise görmezlikten geldiğini kaydetti. Sözlerine, “Erzurum basınını tenzih ediyorum” diyerek devam eden Bakan Akdağ, “Hükümet olarak her alanda büyük hizmetler yaptık. Sağlık Bakanlığı olarak reformlara imza attık, insanları hastane ve ilaç kuyruklarından kurtardık. Fakat ne var ki, bir kısım medya hiç oralıklı bile olmamıştır. Bunda elbette muhabirlerin bir suçu yok. Böyle olmasını isteyen, yanlı medyanın yöneticileri ve patronlarıdır” şeklinde konuştu.