ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale Çayköy'de trafik kazası: 2 yaralı
Aşkale Çayköy'de trafik kazası: 2 yaralı
TES-İŞ başkanını seçti
TES-İŞ başkanını seçti
Ayvalı'da yıllık 300 ton balık üretiyorlar
Ayvalı'da yıllık 300 ton balık üretiyorlar
Oltu'ya sosyo - kültürel yatırım
Oltu'ya sosyo - kültürel yatırım
587 gıda işletmesi denetlendi
587 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>GUNCEL
11 Kasım 2006 Cumartesi - 00:00

BIÇAK VE KURU SIKI’YA YASAK GELDİ

Erzurum Valiliği tarafından, kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması için kuru sıkı ses ve gaz tabancaları, kelebek ve sallama tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin taşınmasının yasaklanmasına ve buna uymayanlara para cezası uygulanmasına karar verildi.

BIÇAK VE KURU SIKI’YA YASAK GELDİ

BIÇAK VE KURU SIKI’YA YASAK GELDİ Erzurum Valiliği tarafından, kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması için kuru sıkı ses ve gaz tabancaları, kelebek ve sallama tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin taşınmasının yasaklanmasına ve buna uymayanlara para cezası uygulanmasına karar verildi. VALİLİK KARAR ALDI Erzurum Valisi Celalettin Güvenç imzasıyla yayımlanan ve yayımlandığı gün yürürlüğe giren kararın, mala ve sahsa karşı işlenen suçlarda kullanılan ve 6136 sayılı kanun kapsamı dışında kalan kuru sıkı ses ve gaz tabancalarını, kelebek tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ve benzeri aletlerin satılmasını, satın alınmasını, nakledilmesini, taşınmasını yasaklanmasını ve bu düzenlemeye uymayanlara idari para cezası verilmesini kapsadığı belirtildi. KURU SIKININ SERGİLENMESİ BİLE YASAK Valilikçe alınan kararda şöyle denildi: "6136 sayılı Kanun kapsamına girmeyen, fakat gerek görünüşü, ağırlığı ve gerekse çıkardığı sesi itibariyle gerçek silahlardan ayırt edilmeyen, çeşitli suçlarda kullanılan, değiştirilebilir namluları ile gerçek silah mermisi de atabilen ya da özel oluşturulmuş fişeklerle canlılara zarar da verebilen kuru sıkı ses ve gaz tabancalarının ilimiz sınırları içerisinde, ruhsatlandırılan işyerleri dışındaki yerlerde satışı ve sergilenmesi yasaktır. Kuru sıkı ses ve gaz tabancalarının fişeklerinin Patlayıcı Maddeler Tüzüğü'ne uygun olarak açılmış bayilik belgesi olan işyerleri dışında satılması, 18 yaşından küçüklere satılması ve 18 yaşından küçüklerce satın alınması ve bulundurulması yasaktır. 18 yaşını dolduranlar, kuru sıkı ses ve gaz tabancalarını faturalarını yanlarında bulundurmak suretiyle sadece Erzurum ili ve ilçeleri belediye sınırları dışında taşıyabilirler. Başkaları adına fatura edilmiş kuru sıkı ses ve gaz tabancalarının taşınması yasaktır. Kesici, delici ve bereleyici alet ve bıçakların 2521 sayılı kanun hükümlerine göre ruhsatlandırılan işyerleri ile belediyelerce ruhsatlandırılan yerler dışında satışı ve sergilenmesi yasaktır. BIÇAK VE KESİCİ ALET SATIŞINA KAYIT KONULDU Kesici, delici ve bereleyici alet ve bıçakları 18 yaşından küçüklerin satın alması, taşıması ve bunları satması yasaktır. 18 yaşını dolduranların kesici, delici ve bereleyici alet ve bıçakları park, meydan, cadde, sokak, okul önü, okul bahçesi ve çevresi, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ve yerleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, toplu taşıma araçları, tüzel kişilere ait lokal ve benzeri yerler, açık ve kapalı yer toplantılarıyla miting ve yürüyüşlerde üzerlerinde veya çantalarında bulundurmaları veya taşımaları yasaktır. Söz konusu düzenlemeye uymayanlara idari para cezası uygulamasına gidilecektir."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YENİ MAHALLELER HİZMET BEKLİYOR
Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Resul Kara, belediyeler yasasıyla ...
Ekonomik olumsuzluklar sağlıklı kentleşmeyi önlüyor
Erzurum Yapı Kooperatif Birliği Başkanı Adnan Bozan, kentteki ekonomik ...
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE EBE VE HEMŞİRE ALINACAK
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nce, ilçe sağlık ocakları ve köy sağlık evlerinde ...
 
EESOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI FIRAT:
ESNAF VERGİSİNİ ÖDEYEMEZ DURUMDA Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ...
EĞİTİM- SEN GENEL SEKRETERİ ŞİMŞEK;
"EĞİTİMİN NİTELİĞİ YOK" Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM ...
YEŞİL KARTLI SAYISINDA DÜŞÜŞ
Erzurum’da yeşil kartlı sayısı açıklandı. İl Sağlık Müdürlüğü verilerine ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Yakutiye Belediyesi’nden ulaşım sorununa çözüm katkısı MUMCU’DA ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
HAVUZBAŞI BUZ TUTTU Erzurum'da önceki gün gece yaşanan eksi 7 ...
İNÖNÜ İLKOKULU, YENİ VE MODERN BİR OKUL OLACAK
Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan, İnönü İlköğretim Okulu'nun 2007 yılı ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kuyunun Taşlısı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva