ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Baruş, 'Onların fedakârlık anlayışı her türlü takdirin üzerindedir'
Baruş, 'Onların fedakârlık anlayışı her türlü takdirin üzerindedir'
Oltu’da Türk Polis Teşkilatının yıl dönümü kutlandı
Oltu’da Türk Polis Teşkilatının yıl dönümü kutlandı
Rektör Hacımüftüoğlu, 2’nci Türk dili konuşan devletler onkologlar kongresine katıldı
Rektör Hacımüftüoğlu, 2’nci Türk dili konuşan devletler onkologlar kongresine katıldı
Şener ve Yaylalı ailesinin acı günü
Şener ve Yaylalı ailesinin acı günü
Tuzcu Mimar Sinan Ortaokulu Türkiye finallerinde
Tuzcu Mimar Sinan Ortaokulu Türkiye finallerinde
HABERLER>GUNCEL
16 Temmuz 2005 Cumartesi - 00:00

“BAŞÖRTÜSÜ SORUNU "KAMU ALANI" YERİNE "KAMU AJANI" FORMÜLÜYLE ÇÖZÜLEBİLİR” DİYEN VHP BAŞKANI GÜNGÖR:

Yasak radikalizmi besliyor! Kısa adı "Vatandaş Hareketi" olan Vatandaş Haklan Demeği Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı eski Başdanışmanı, Erzurumlu Gazeteci Necati Güngör, siyasal istismar ve gerginlik kaynağı haline gelen başörtüsü sorununun, "kamu alam" yerine "kamu ajanı" kavramından hareketle çözülebileceğini öne sürdü.

“BAŞÖRTÜSÜ SORUNU  KAMU ALANI  YERİNE  KAMU AJANI  FORMÜLÜYLE ÇÖZÜLEBİLİR” DİYEN VHP BAŞKANI GÜNGÖR:

“BAŞÖRTÜSÜ SORUNU "KAMU ALANI" YERİNE "KAMU AJANI" FORMÜLÜYLE ÇÖZÜLEBİLİR” DİYEN VHP BAŞKANI GÜNGÖR: Yasak radikalizmi besliyor! Kısa adı "Vatandaş Hareketi" olan Vatandaş Haklan Demeği Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı eski Başdanışmanı, Erzurumlu Gazeteci Necati Güngör, siyasal istismar ve gerginlik kaynağı haline gelen başörtüsü sorununun, "kamu alam" yerine "kamu ajanı" kavramından hareketle çözülebileceğini öne sürdü. KAMU ALANI TARİF EDİLMELİ Kamu alanının, kamuya ait yer anlamına geldiğini; bu kavramın içine caddeler, sokaklar, meydanlar, parklar ve devlete ait her yerin girdiğini ifade eden Güngör "başörtüsü yasağı ile ilgili hukuki gerekçelerin kamu alanı kavramı üzerine oturtulması halinde insanların sokağa bile çıkamayacaklarını" iddia etti. Böyle bir uygulamanın hiç bir toplumda pratiğinin olamayacağına işaret eden Güngör, "buna karşın literatürde kamu ajanı diye nitelendirilen kamu görevlilerinin kılık kıyafetleri yönergelerle düzenlenebilir. Devlet dairelerinde yapılan budur. Bunun da makul karşılanması gerekir" dedi. 21. YÜZYIL BİREYSEL ÖZGÜRLÜKLER ÇAĞI Yaşadığımız çağın "bireysel özgürlükler" çağı olduğunu hatırlatan Güngör, "rejimin ana akslarını zorlamayacak ve potansiyel tehdit oluşturmayacak bireysel tercihlere sağlık alanında olduğu gibi eğitimde de hoşgörü ile yaklaşılabileceğini," kaydetti. Sorununun 'Vatandaş hakları" çerçevesinde ele alınması gerektiğini ifade eden Güngör, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: "Modern devlet, vatandaşlarına temel hizmetleri fırsat eşitliği çerçevesinde sunan devlettir. Sağlık ve eğitim hizmetleri bu kapsamdadır. Hastaneye gelen bir hastaya 'başını açmazsan sana bakmam" demlemeyeceği gibi. üniversitede okumak isteyen öğrenciye de 'başın örtülüyse okuyamazsın" denilmemelidir. Ancak bu, başkaları tarafından kendi özgürlüğüne tehdit olarak algılanabilecek, simge çağrışımı verecek türde bir örtünme şekli olmamalıdır. Unutulmamalıdır ki. Üniversitelerin sadece başı açık olanları değil, örtülü olanları da aydınlatma görevi vardır.Hizmeti sunan kamu ajanlarının, yani kamu görevlilerinin konumu ise farklıdır. Bu hizmetleri vatandaşlarına sunan kamu görevlileri devletin belirlediği kılık-kıyafet normlarına uymak zorundadırlar. Çünkü bu alan inançları, düşünceleri ve dünya görüşleri ne olursa olsun bütün vatandaşların ortak alanıdır. Tarafsız, renksiz ve işaretsiz bir alandır. Dolayısıyla burada şu veya bu dini, etnik, ya da siyasi görüşü ifade eden simgeler kullanılamaz. Hizmet alanlar açısından esneklik getirecek olan bu yeni yaklaşım, hizmeti sunan kamu ajanlarının konumunu ve sorumluluğunu tavizsiz ve disiplinli bir şekilde korumalıdır." YASAK KALKARSA İSTİSMARLAR DA KALKAR Başörtüsü yasağının radikalizmi beslediğini ve daha çok bu çevrelerin işine geldiğini savunan Vatandaş Hakları Derneği Başkanı Güngör, "yasağın kalkması ile birlikte istismarlar da ortadan kalkacak, halkın inançları üzerinden siyasi rant elde etmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAĞLIK BAKANINI ÖĞRENCİSİ KARŞILADI
Dereli Tütüncü Sağlık Ocağı'nı ziyaret Eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı, ...
DAİB’DEN MESLEK EDİNDİRME KURSU
Merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Gümüşhane’de ...
İlköğretim öğrencileri için 100 eser açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okulları için hazırladığı 100 eser ...
 
Tapu’da otomasyon sistemine geçilecek
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, e- devlet ilkesi gereği tapu ...
ŞÜPHELİ PAKET BOŞ ÇIKTI
Erzurum'da Bosna Caddesi üzerinde terkedilen şüpheli çanta fünye ile patlatıldı.
ERZURUM - BİNGÖL KARAYOLU'NDA
BAŞIBOŞ HAYVAN TEHLİKESİ Erzurum'da sahipleri tarafından kontrol edilmeyen ...
 
AZMEDER seçime gidiyor
Kısa adı AZMEDER olan Aziziye Lisesi Mezunları Derneği olağan genel kurul ...
Taciz ateşi iddiası paniğe neden oldu
Erzurum'da, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Kışlası'ndaki bir asker, kırmızı bir ...
13.5 KİLOMETREKARE BETON PARKE DÖŞENDİ
Erzurum'un alt kademe belediyelerinden Kazımkarabekir Belediyesi'nin, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva