BAŞBAKAN ERDOĞAN, HAVAALANI TERMİNAL BİNASINI AÇTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak ve bazı tesislerin açılış yapmak üzere Pazar günü Erzurum'a geldi. Başbakanlığa ait Ana uçağıyla saat 12.10'da Erzurum Havaalanı'na gelen Başbakan Erdoğan, burada Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekilleri ile partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
ÇOCUKLARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ
Başbakan Erdoğan'ın bindiği seçim otobüsü, alandan şehre geliş güzergahındaki Yeni Mahalle semtinden geçerken, çevresi vatandaşlar ve çocuklar tarafından çevrildi. Vatandaşlar, Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunurken, Erdoğan da onları otobüsten selamlayarak karşılık verdi. Erdoğan, daha sonra otobüs etrafında toplanan çocuklara oyuncak dağıttı. Alanda Erzurum Bar ekibinin gösterisini izleyen Başbakan Erdoğan, ekip elemanlarını tebrik etti. Başbakan Erdoğan'ın karşılanışı sırasında alınan yoğun güvenlik tedbirleri dikkat çekti.
“ERZURUM’A HAYIRLI OLSUN”
Başbakan Erdoğan, daha sonra aprondan Erzurum Sivil Havaalanı Terminal binasına kadar yürüyerek buranın açılışını yaptı. Erdoğan burada vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılaştı. Erdoğan, Türkiye'nin çeşitli illerinde 60 okulun temel atma ve açılışlarını Erzurum'dan uydu aracılığıyla yapacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, Erzurum'un "2011 Kış Üniversiade" organizasyonunu alması halinde gerekli altyapı organizasyonlarından birisinin de bu alan olduğunu, alanın modern bir şekilde inşa edildiğini belirtti. Başbakan Erdoğan buradan yaklaşık 500 araçlık konvoyla şehre hareket etti.
Başbakan Erdoğan'ın Erzurum ziyaretine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı..
BAŞBAKAN ERDOĞAN, ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI
AK Parti 2. Erzurum İl Kongresi'ne katılmak ve bazı açılışlar yapmak üzere bugün Erzurum'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda partili tarafından karşılandı.
Kongrenin yapılacağı Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonu'na hava alanından seçim otobüsüyle gelen Başbakan Erdoğan, burada toplanan çok sayıda partiliyi selamladı. Spor Salonu'nun arka kapısından kongreye katılmak üzere içeri girmeye çalışan başbakanın önünü güvenlik koridorunu aşan çocuklar kesti. Çocuklara, beraberindeki Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte oyuncak dağıtan Başbakan Erdoğan, daha sonra güvenlik güçlerinin engeline rağmen yanına gelmeyi başaran bir gence elini öptürdü. Genç adamın bir süre derdini dinleyen Başbakan Erdoğan, kongre salonuna girdi.
Öte yandan, başbakanın kongre salonuna gelmeden önce içeri giren vatandaşlar tek tek aranarak içeri alınırlarken, güvenlik açısından fotoğrafları çekildi. Afiş ve pankart sopalarına da polisler tarafından el konuldu. Bazı vatandaşlar arasında da kısa süreli tartışmalar yaşandı.