ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
UEFA C Kursu 11 ilde yapıldı
UEFA C Kursu 11 ilde yapıldı
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu'na özel ödül
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu'na özel ödül
DGF ve DAGC'den Vali Çiftçi'ye iade-i ziyaret
DGF ve DAGC'den Vali Çiftçi'ye iade-i ziyaret
PFDK’dan Erzurumspor’a 80 bin TL para cezası
PFDK’dan Erzurumspor’a 80 bin TL para cezası
Son 21 gün, süre uzatılmayacak
Son 21 gün, süre uzatılmayacak
HABERLER>GUNCEL
2 Ekim 2006 Pazartesi - 00:00

BAKKALLAR, MARKETLERDEN YAKINIYOR

Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Fuat Tizgili, büyük marketlerin “fiyatları indirdik, bazı ürünlerde yüzde 20 indirim yapıyoruz” şeklindeki kampanyaların gerçek olmadığını öne sürerek, marketlerin bu uygulamayla halkı yönlendirdiğini söyledi.

BAKKALLAR, MARKETLERDEN YAKINIYOR

BAKKALLAR, MARKETLERDEN YAKINIYOR Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Fuat Tizgili, büyük marketlerin “fiyatları indirdik, bazı ürünlerde yüzde 20 indirim yapıyoruz” şeklindeki kampanyaların gerçek olmadığını öne sürerek, marketlerin bu uygulamayla halkı yönlendirdiğini söyledi. Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Fut Tizgili, Ramazan ayı münasebetiyle tüketimin artığına dikkat çekerek, üretimin tüketimi karşılayamadığını açıkladı. Bu zamanda yaşanan fiyat artışlarını normal olarak karşılayan Tizgili, fiyatları esnafın değil, üreticinin belirlediğini kaydetti. “HALKI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR” Konuşmasında büyük marketlerden duyduğunu sıkıntıyı dile getiren Fuat Tizgili, büyük marketlerin halkı aldattığını ifade etti. Küçük esnafında yaşanan zamlardan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Fut Tizgili, “Ramazan ayında tüketim arttığı için fiyatlar artıyor. Fiyatları da esnaf değil, üretici belirliyor. Kimse bizi suçlamasın. Şu an piyasada 3 çeşit ceviz bulunmaktadır. Bu cevizleri büyük marketler örnek verirsek, 19.99 YTL diye vermektedirler. Yani halkı cevizi indirimli verdiklerini göstermeye çalışıyorlar. Bakkal ise bu cevizi 20 YTL’ye veriyor. Yani aralarında 1 kuruş oynuyor. Vatandaş ise büyük marketlerin bu oyununa aldandığı için bakkallarda satılan malzemenin pahalı olduğunu düşünüyor ve bizden bir şey almıyor.” dedi. “BÜYÜK MARKETLER ŞEHİR DIŞINA ALINMALI” Küçük esnafın ölümünü engellemek için büyük marketlerin mutlaka şehir dışına alınmasının altını çizen Fuat Tizgili, şunları söyledi: “Vatandaş büyük marketlerdeki fiyatları kontrol etsin. Rakam oyunlarına kimse aldanmasın. Ayrıca, büyük marketleri şehir dışına çıkaracak yasanın çıkmasını bekliyoruz. Oda olmaz ise, cumartesi ve Pazar günleri büyük marketler açılmasın. Yoksa küçük esnaf diye bir şey kalmayacak.”.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
KİLLİAN UMUT VERDİ Dünya Üniversitelerarası Sporları Federasyonu ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Yurtlarda korkutan yangın Erzurum'da, Kredi Yurtlar Kurumu'na ...
Tarihine bak Fransa!
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş ...
 
3 aydır kayıp gencin cesedi ağaca asılı bulundu
Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Sarıyar köyünde yaşayan ve 3 aydır kayıp ...
Egzoz kirliliğine izin yok
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, egzoz kirliliğini önlemek için bilgilendirme ...
Dilenci sayısında ramazan patlaması
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum'a dilenci akını başladı.
 
Esnafın kayıt dışı tepkisi
Cumhuriyet Caddesine kurulan, ramazan satış reyonları, esnafın tepkisine ...
Ramazan ayında korsan satıcılar artıyor
Ramazan ayında korsan seyyar satıcıların arttığı bildirildi. Seyyar Satıcılar ...
RAMAZAN AYI TCDD YOLCU SAYISINI ETKİLEDİ
Gar Müdürü Ahmet Başar, Ramazan ayında yolcu sayısının yüzde 20 azaldığını ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Huylunun Huysuzu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva