Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 5 milletvekili çıkaracak
Erzurum 5 milletvekili çıkaracak
Sahur sofralarının olmazsa olmazı: Tandır Ketesi
Sahur sofralarının olmazsa olmazı: Tandır Ketesi
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 0 - Çorum FK: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 0 - Çorum FK: 1
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı
OYAK 65'inci yılında
OYAK 65'inci yılında
HABERLER>GUNCEL
12 Mart 2007 Pazartesi - 00:00

Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisinde yayımlanan makaleye göre:

KADINLAR KİŞİLİĞE ÖNEM VERİYOR Erzurum Doktora öğrencileri arasında yapılan bir araştırmada, erkekler için sevgi, kadınlar içinse kişiliğin en önemli kriter olduğu ortaya çıktı.

Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisinde yayımlanan makaleye göre:

Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisinde yayımlanan makaleye göre: KADINLAR KİŞİLİĞE ÖNEM VERİYOR Erzurum Doktora öğrencileri arasında yapılan bir araştırmada, erkekler için sevgi, kadınlar içinse kişiliğin en önemli kriter olduğu ortaya çıktı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi öğretim elamanları Adem Tüzemen ve Aşkın Özdağolu'nun DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora eğitimi alan 25 öğrencinin eş seçiminde belirlenen kriterlerle ilgili araştırma, Atatürk Üniversitesinin Türkiyat Araştırmaları Dergisinde yayımlandı. ANALİTİK HİYERARŞİ SÜRECİ YÖNTEMİ Öğrencilerle yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda, eş seçiminde önem verilen kriterler, Analitik Hiyerarşi Süreci Yöntemi ile değerlendirildi. Bu yöntemle yapılan değerlendirmede, eş seçiminde erkekler için en önemli kriter sevgi olarak belirlenirken, kadınlar için kişiliğin belirleyici olduğu tespit edildi. Neslin devamı ve sosyal bir toplum içinde çocuklarını büyütebilmek amacıyla aile kuran insanların, evlilik bağıyla kurdukları aile müessesesinin aktörlerinin belirlenmesindeki karar aşamasında, aile faktörünün ikinci, karakter faktörünün de üçüncü sırada yer aldığı görüldü. DEÜ Öğretim Elemanı Adem Tüzemen, yaptığı açıklamada, araştırmalarında, hayata atılmış olan doktora öğrencilerinde, sevgiyle birlikte bir takım toplumsal beklentileri de karşılayan kişisel özelliklerin önemli olduğu sonucunun ortaya çıktığını söyledi. Tüzemen, sonuç olarak, doktora öğrencilerinin eş seçimi karar aşamasında, duygusal bağlarının kişisel faktörlerle desteklendiğinin görüldüğünü ifade etti. Daha önce yapılan araştırmalarda, mezuniyet durumundaki üniversite öğrencilerinin de eş seçiminde sevgi ve kişiliğe daha çok önem verdiklerinin tespit edildiğini anımsatan Tüzemen, bu bakımdan kendi ayakları üzerinde durmaya başlamış olan doktora öğrencileri ile üniversite öğrencilerinin seçim önceliklerinin paralellik gösterdiğine dikkati çekti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BURSA-ERZURUM UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Bursa'da ...
BEHÇET HASTASI VATANDAŞ YARDIM BEKLİYOR
Erzurum'un Ilıca ilçesinde yaşayan behçet hastası İsmail Elkaz, tedavi ...
BALIK AVLARKEN YAŞAMINI YİTİRDİ
Erzurum'un Çat ilçesinde elektrikle balık avlamaya çalışan kişi, akıma kapılarak öldü.
 
ARANAN 16 KİŞİ TUTUKLANDI
Erzurum'da çeşitli suçlarından aranan ve yapılan çalışmalar sonucu yakalanan ...
ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE İLGİSİZLİĞE TEPKİ
Erzurum'un Dumlu ilçesine bağlı Yeşilyayla köyünde Ermenilerce katledilen ...
Uğur Dershaneleri;
KİŞİYE ÖZGÜ ÖĞRETİM MODELİ’Nİ ANLATTI 2007-2008 Eğitim öğretim ...
 
Hırsız zanlılarına film gibi kovalama
Erzurum'da yaşanan ve 8 hırsızlık zanlısının yakalanarak gözaltına alındığı ...
Prof. Dr. Gözüm:
“Proje başarıya ulaşmıştır” Erzurum'da "Meme Kanserinde ...
''ERZURUM'DA KÜLTÜR-SANAT VE TARİHİ ŞAHSİYETLER'' PANELİNDE KONUŞAN PROF.DR.SEZGİN:
“ERZURUM, KURTULUŞ SAVAŞI’NIN KAYNAĞIDIR” Bilkent ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Barışın Kumarı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva