ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da Orkinos Bulut - 2 operasyonu
Erzurum'da Orkinos Bulut - 2 operasyonu
Valilikten 'Ölü hayvan' açıklaması
Valilikten 'Ölü hayvan' açıklaması
Kanuni Yolu Trabzon-Erzurum karayoluna bağlanıyor
Kanuni Yolu Trabzon-Erzurum karayoluna bağlanıyor
Bayburt - Erzurum karayolunda trafik kazası: 3 yaralı
Bayburt - Erzurum karayolunda trafik kazası: 3 yaralı
Erzurum'da change araç operasyonu
Erzurum'da change araç operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
30 Temmuz 2009 Perşembe - 02:46

Arıcılıkta “kadın” atılımı

GHA/ Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye İş Kurumu’nun “Kadın İstihdamının Desteklemesi” programı kapsamında 100 bayana arcılık eğitimi vermeyi planlıyor. Erzurum’un her ilçesinden 5’er kişi olmak üzere toplam 100 bayana, kadın istihdamını geliştirme amacı doğrultusunda arıcılık eğitimi verilecek.

Arıcılıkta “kadın” atılımı

BAL ÜRETİMİNİ KADINLAR YAPACAK
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, bayanlara yeni iş imkanları sağlamak amacıyla, arıcılık eğitimlerine başlayacaklarını söyledi. Erzurum’un kırsal kesimlerinde yaşayan bayanların genellikle çift çubuk işlerinde çalıştıklarını belirterek, işgücünün niteliksiz biçimde kullanılmasına karşı olduklarını kaydetti. Arıcılık eğitimiyle her ilçeden 5’er kişi olmak üzere toplam 100 bayanın yeni bir mesleğe kavuşturulacağına dikkati çeken Taner Bayır, “Bayanlarımız bu eğitimleri tamamladıktan sonra arıcılık faaliyetlerini profesyonel anlamda yürütebilecek kıvama gelecekler. Bu bayanlarımız, aynı zamanda kendi yanlarında da yeni arıcılar yetiştirebilecekler. Böylece kırsal kesimlerde yaşayan erkek işgücü de, sadece tarımsal üretime yönlendirilmiş olunacak.” diye konuştu. 
BAYANLAR DAHA BAŞARILI
Arıcılığın titizlik gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, bu mesleğin bayanlar tarafından çok daha kaliteli biçimde icra edileceğine inandıklarını ifade etti. Taner Bayır, “İlçelerimizde arıcılıkla uğraşan erkekler, aynı zamanda tarımsal üretim ve hayvancılıkla da meşgul oldukları için işe gerektiği kadar önem gösteremiyorlar. Ancak kadınlarımızın bu yöndeki eğitimini başarabilirsek, erkek işgücünün de tarımsal üretim ve hayvancılıkta yoğunlaşmasını sağlayabiliriz diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
AİLE EKONOMİLERİNE KATKI
 Söz konusu projeyi en kısa zamanda hayata geçireceklerini ve ilçelerle temaslarının devam ettiğini dile getiren Taner Bayır, “Kurs kayıtlarımızın başladığı dönemde, geniş kapsamlı bir duyuru yaparak, kontenjanımızın tamamını doldurmaya çalışacağız. Eğitimlere tabi tutacağımız 100 bayan demek, arıcılık sektöründe gelecekte yetişecek yüzlerce insan demek. Bu sektör Erzurum’da çok önemli bir potansiyeli barındırıyor. Bu nedenle değerlendirilmesinin şehir ekonomisine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hak İhlali Raporu açıklandı
Tüketiciler Birliğine yılın ilk 6 ayında 3 bin 143 kişinin çeşitli konularda ...
Tarım’da çelişki
CİHAN/Coğrafya kitaplarında hayvancılığın merkezi olarak gösterilen Erzurum-Kars ...
“Mağdur işçi eleştirisi”
CİHAN/Hizmet- İş Sendikası ile Türk-İş arasında Büyükşehir Belediyesi'nde ...
 
Ramazan zamları başladı
4 yıldır fiyat artışı görmeyen kırmızı et, yüzde 20 oranındaki zamla birlikte ...
TOKİ konutlarında Emlak vergisi mağduriyeti
Gamze İSPİRLİ- Toplu Konut idaresince 4 yıl gecikmeli olarak yapılan ...
2010’da ne olacak?
Haziran ayı ortasında açıklanan ve dün esasları belirlenen “Yeni Teşvik ...
 
Yatırım teşvik esasları belirlendi
Bakanlar Kurulu'nun, "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın ...
DATAE Türk Cumhuriyetleri’ne açıldı
Bölge tarımı için adeta yeni ufuklar çizen Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma ...
Dadaş Mucit kitap yazdı
Erzurum’da yaptığı buluşlarla gündeme gelen Dadaş Mucit Cengiz Çelebi kitap yazdı.
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva