ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tortum Alapınar'da vaşak görüntülendi
Tortum Alapınar'da vaşak görüntülendi
Palandöken MEM'den 23 Nisan Çocuk Köyü etkinliği
Palandöken MEM'den 23 Nisan Çocuk Köyü etkinliği
Erzurum TSD 30'uncu yılında
Erzurum TSD 30'uncu yılında
Oltu Vali Baruş'u ağırladı
Oltu Vali Baruş'u ağırladı
Cenaze nakil aracı kaza yaptı: 2 yaralı
Cenaze nakil aracı kaza yaptı: 2 yaralı
HABERLER>TÜRKİYE
9 Haziran 2010 Çarşamba - 07:45

Anayasa Mahkemesi iptal başvurusunu kabul etti

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Anayasa değişikliğinin iptali başvurusunu kabul etti. Anayasa Mahkemesi, 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ilişkin iptal davasında, dosyada eksiklik bulunmadığına karar vererek, "işin şekil yönünden incelenmesine" karar verdi.

Anayasa Mahkemesi iptal başvurusunu kabul etti

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Anayasa değişikliğinin iptali başvurusunu kabul etti. Anayasa Mahkemesi, 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ilişkin iptal davasında, dosyada eksiklik bulunmadığına karar vererek, "işin şekil yönünden incelenmesine" karar verdi.
Arınç: Anayasa Mahkemesi esas konusunda bir karar vermemeli
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesinin, anayasa değişikliğine ilişkin kanunu, şekil bakımından inceleyebileceğini, kesinlikle esasa girmeyeceğini ifade ederek, "Esas konusunda bir karar vermemelidir. Şekil noksanlığı varsa o açıdan iptal edebilir, yoksa elbette bunu reddedecek, 12 Eylülde referandumun yapılması kesinleşmiş olacaktır" dedi.
Bülent Arınç, bir gazetecinin, "Mahkeme, başörtüsü konusunda da önce şekil yönünden inceleme kararı almıştı, sonra esasa girebileceğini söylemişti. Bunda da böyle bir risk görüyor musunuz?" sorusuna, "Eskiler, sui misal emsal olmaz der. Yani kötü örnekleri, başka şeylere örnek yapamazsınız. Arkadaşımız haklıdır. Geçmişte 411 oyla kesinleşen 10 ve 42. maddelerde değişiklik yapılmıştı. Bu daanayasa değişikliğiydi, şekil bakımdan incelenmesi gerekirdi.
Ama Anayasa Mahkemesi bir şekilde esasa girerek, bu anayasa değişikliğini iptal etti. Bu kamuoyunda, hukuk çevrelerinde çok tartışıldı. Önümüzdeki meselenin öyle bir uygulamaya yol açmayacağını düşünüyorum. O öyleydi, bu böyleydi, ancak bu şekilde karar vermesi gerektiğini söyleyen de binlerce insan var, buna yönelik pek çok kararlar da var. Her zamanki kanaatimi tekrar ifade ediyorum; anayasa değişiklikleri sadece şekil bakımından incelenebilir şu anda da mahkeme bunu yapmaktadır" karşılığını verdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunç’a coşkulu karşılama
AHMET AKBUĞA (İHA) - Gazze'ye yardım götürürken İsrail'in saldırısı sonucu ...
Bardakoğlu’ndan birlik mesajı
İmam Hatip Liselerarası Kur'an-ı Kerim Yarışması Türkiye Finali Sakarya'da ...
Gazze şehidi’ne dualı veda
ALEV HAMİTOĞULLARI- CEM ULUCAN (İHA) - İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan ...
 
Doğan tekbirlerle uğurlandı
CEM ATAKAN - NECATİ ÇİÇEK - MELİH KARAKOÇ(İHA) - Gazze'ye giden yardım ...
Teröre Lanet Mitingi
AHMET BİLGE (İHA) - Giresun Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından teröre ...
Gazze Şehitleri dualarla uğurlandı
İsrail'in yardım filosuna açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden ...
 
Bölücülere milli öfke
FATİH KEÇE-MUSTAFA BAYAR (İHA) - Hatay'ın İskenderun ilçesined bölücü ...
Şehidin evine ateş düştü
HAKAN ÇAL (İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde açılan taciz ateşi sonucu ...
Aksaray Şehidine ağladı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva