ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
15 Temmuz’un kahramanlarına vefa ziyareti
15 Temmuz’un kahramanlarına vefa ziyareti
Freni boşalan kamyon uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
Freni boşalan kamyon uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
Jandarma siber suçlulara göz açtırmıyor
Jandarma siber suçlulara göz açtırmıyor
Duvara çarparak ağır yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Duvara çarparak ağır yaralanan sürücü hayatını kaybetti
ETSO'da özel buluşma
ETSO'da özel buluşma
HABERLER>TÜRKİYE
4 Haziran 2010 Cuma - 03:06

Gazze Şehitleri dualarla uğurlandı

İsrail'in yardım filosuna açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden 8'i, Fatih Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Törene, binlerce kişi katıldı. Acılı aileler ve binlerce vatandaş, erken saatlerden itibaren cami avlusunu doldurdu.

Gazze Şehitleri dualarla uğurlandı

ERHAN YILMAZ(İHA) - İsrail'in yardım filosuna açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden 8'i, Fatih Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Hükümeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın temsil ettiği törene, binlerce kişi katıldı.
Cenaze töreni nedeniyle Fatih Camii ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Acılı aileler ve İHH üyeleri ile binlerce vatandaş, erken saatlerden itibaren cami avlusunu doldurdu. Ali Haydar Bengi, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu, Fahri Yaldız, Furkan Doğan, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım'ın cenazeleri, dualar eşliğinde camiye getirildi. Törene katılanlar sık sık tekbir getirirken, saldırıdan kurtulan ve aralarında yaralıların da bulunduğu yardım gönüllüleri, arkadaşlarının tabutları başında gözyaşı döktü.
//TÖRENDE İZDİHAM
Zaman zaman fenalık geçirenlerin olduğu törende hükümet adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile çok sayıda milletvekili hazır bulundu. Törene ayrıca İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ile çok sayıda belediye başkanı da katıldı.
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de, cenaze namazına katılmak üzere camiye geldi. İran İstanbul Başkonsolosluğu'ndan gönderilen çelenk dikkat çekti. Cenaze namazlarının kılınmasının ardından kalabalığa seslenen İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Hepimizin başı sağolsun. İnşallah Gazze ve dünyanın kurtuluşu için bir vesile olur" dedi.
//YILDIRIM SALDIRIYI ANLATTI
Kaç şehit verdiklerini henüz bilmediklerini belirten Yıldırım, "Biz kardeşiz. Hep beraber yola çıktık. O gemiye birlikte bindik. Orada bir saldırıya uğradık. O saldırıda kanunsuz bir şekilde arkadaşlarımız katledildi. Bize ateş edildiğinde, bunların ellerinden silahları aldık ve bunları bir yere koyduk. Bunlar İsrail'in en güçlü birlikleriydi. Arkadaşlarla bir karar verdik. Dünyaya haksız görünmeyeceğiz. Şehit de olsak hep beraber, madem bunlar açık denizde saldırdı, Allah bunları yanılttı, dünyaya rezil oldular. O zaman onlar istediğini yapsın, biz Filistin'in kurtuluşu için şehit olmayı biliriz dedik ve şehit olduk. İsrail çok büyük yanlış yaptı. Bugüne kadar Türkiye'yi dost olarak gördü ve istediğinde kullanacağını zannetti. İsrail artık Türkiye ile kendi arasına kan koydu. Bütün dünya bizden yana. Siyonizmi yerinden oynatacağız" diye konuştu.
Bülent Yıldırım, saldırıda hayatını kaybedenlerden Cevdet Kılıçlar için bugün Beyazıt Camii'nde cenaze töreni düzenleneceğini de açıkladı.  Binlerce kişi, Yıldırım'ın açıklamasının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Bir cenazenin Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verileceği, diğer cenazelerin ise toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kevahor 4 Haziran 2010 Cuma 11:25

Taksim meydanında için toplananlar neden İskenderun’da şehit edilen askerlerimiz için toplanmazlar.ne hikmetse bu grupları ne Ermeni soykırımı olaylarında ne de şehit cenazelerinde görünürler. Farklı bir anlayış.asker sehitlerinde bu kadar tepki olsa terör biterdi.. arap milliyetçiliğini bıraksak müslüman Türklüğ e geri dönsek...fakir komşumuzun zekat ve sadaka hakkını kimin kontürolunde olduğunu bilmediğimiz kuruluşlara kaptırmasak...Fakir komsumuzun zekat ve sadaka hakkını hodingleştirerek gasp etmesek...sadaka ve zekat önce tanıdığımız fakirindir hakkını yemeyelim...Fakir komşularımıza sahip çıkıp zekat ve sadaka hakkı din hakkıdır ve fakire aittir...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölücülere milli öfke
FATİH KEÇE-MUSTAFA BAYAR (İHA) - Hatay'ın İskenderun ilçesined bölücü ...
Şehidin evine ateş düştü
HAKAN ÇAL (İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde açılan taciz ateşi sonucu ...
Aksaray Şehidine ağladı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan ...
 
Şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldılar
AHMET SEHER (İHA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Gazze'de İsrail askerleri ...
Şehit olan çocuklarını el ele uğurladılar
ALEV HAMİTOĞULLARI - CEM ULUCAN (İHA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde, ...
Güneydoğu gazisinden tepki
SATILMIŞ AKKAŞ (İHA) - Afyonkarahisar Şehit Aileleri Dul ve Yetimleri ...
 
İzmir ikinci şehidini uğurladı
Teröristler tarafından İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na yapılan roketli ...
Şehide gözyaşlı uğurlama
Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na roket ...
Son beşik şehit düştü
COŞKUN MENEK (İHA) - Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Deniz İkmal Destek ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva