ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaan Ayhan: Cesur bir şekilde oynamamız lazım
Kaan Ayhan: Cesur bir şekilde oynamamız lazım
2026 FIFA Dünya Kupası: Meksika 1 - 0 Güney Kore
2026 FIFA Dünya Kupası: Meksika 1 - 0 Güney Kore
2026 FIFA Dünya Kupası: Kanada 6 - 0 Katar
2026 FIFA Dünya Kupası: Kanada 6 - 0 Katar
İçişleri Bakanlığı'ndan Milli Takım'a destek klibi
İçişleri Bakanlığı'ndan Milli Takım'a destek klibi
Heyelandan mucize kurtuluş
Heyelandan mucize kurtuluş
HABERLER>SPOR
19 Haziran 2026 Cuma - 16:24

Akgün: Ülkemize 3 puan armağan etmek istiyoruz

Avustralya maçına çok hırslı başladıklarını ancak bazen hırs yapmanın iyi sonuçlar ortaya çıkarmadığını söyleyen A Milli Futbol Takımı'nın başarılı futbolcusu Yunus Akgün, Paraguay karşısında ise galip gelerek tüm ülkeye 3 puan armağan etmek istediklerini belirtti.

Akgün: Ülkemize 3 puan armağan etmek istiyoruz

Avustralya maçına çok hırslı başladıklarını ancak bazen hırs yapmanın iyi sonuçlar ortaya çıkarmadığını söyleyen A Milli Futbol Takımı'nın başarılı futbolcusu Yunus Akgün, Paraguay karşısında ise galip gelerek tüm ülkeye 3 puan armağan etmek istediklerini belirtti.
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran Cumartesi günü TSİ 06.00’da Paraguay ile karşılaşacak. San Francisco’daki Bay Area Stadyumu’nda oynanacak bu maç öncesinde milli futbolcu Yunus Akgün basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Hayal kırıklığına uğradık, uğrattık"
Avustralya karşısında istemedikleri ve beklemedikleri bir sonuç aldıklarını belirten Yunus, "Hayal kırıklığına uğradık, uğrattık ülkemizi de. Bunun için tabii ki de üzüldük. Kendi eleştirilerimizi yaptık. Neleri yanlış yaptık, bunların dersini çalıştık. Hocamız bize bunları analizlerde de gösterdi. Şimdi yarın final maçına çıkacağız. Gerçekten zor bir mücadele bizi bekliyor. Paraguay için de çok önemli bir maç. Kazanmak için sahada olacaklar. Ama bizim kadromuz da, kalitemiz de gerçekten çok iyi. Kazanabilecek güçteyiz. Beklentilerin farkındayız. İnşallah yarın kazanıp ülkemize 3 puanı armağan etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Hocam bana ne zaman görev verirse elimden geleni yapmaya çalışıyorum"
Ay-yıldızlı oyuncu, Teknik Direktör Vincezo Montella kendisine ne zaman görev verirse elinden geleni yapamaya çalıştığını da dile getirerek, "Avustralya'nın aslında bekliyorduk böyle bir performans sergilemesini. Tabii ki de istatistik olarak hepsinde iyiydik ama topu kaleye sokamayınca maalesef onların tuzağına düşmüş olduk. Kontratak zaten kovalamak istiyorlardı. Golü bulduktan sonra daha da dirençleri arttı. Daha da zor oldu gol atmak. İlk golü alsaydık bence çok daha farklı bir maç olacaktı. Bunun da bilincindeyiz. Kendi performansımda da hocam bana ne zaman görev verirse elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnşallah yarın bana görev verirse ülkemiz için, takım arkadaşlarım için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

"Zor bir maç bizi bekliyor"
Paraguay'ın da savunma olarak iyi özellikleri olduğuna dikkat çeken Akgün, "Fiziksel de bir takım. Zor bir maç bizi bekliyor. Avustralya'ya biraz daha yakın diyebilirim. Savunma yapacaklardır diye düşünüyorum. Biz de ilk maçtan dersimizi aldık açıkçası. Daha kontrollü, daha iyi bir şekilde oynayıp yarınki maçı kazanmak istiyoruz" dedi.
Yunus Akgün, dün yapılan antrenmanda Montella ile birebir yaptığı konuşmanın detaylarını ise, "Maçla ilgili tabii ki de. Bana şans verirse neler isteyeceğini söyledi" cümleleriyle anlattı.

"Bazen çok hırslı iyi değil"
Milli futbolcu, Avustralya mücadelesine çok hırslı başladıklarını ancak hırs yapmanın her zaman iyi olmadığını söyledi. Yunus, "24 yıl sonra Dünya Kupası'na katıldık. Çok hırslıydık bu maç açıkçası, herkes çok hırslıydı. Bazen de çok hırslı iyi değil. Çünkü bazen kendinden çıkabiliyorsun. Bence bunu biraz kontrollü şekilde yapmamız gerekiyor. Bize iyi bir ders oldu. Çünkü gerçekten beklemiyorduk böyle bir yenilgiyi. Buradan dersimizi aldık. Yarın tabii ki de zor bir maç bizi bekliyor ama inşallah kazanıp ülkemize 3 puan armağan edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Ben seviyorum pres yapmayı"
Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk ile ön presi her zaman öncelikli tuttuklarını hatırlatan Yunus Akgün, "Bunun için ben seviyorum pres yapmayı. Burada da hocamız zaman zaman tabii ki de istiyor önde basmayı ama maç maç bu değişiyor. Ne istediği çok önemli. Yarın da Paraguay, Avustralya gibi oynayacak. Çok geriden oyun kurar mı, bunu bilmiyoruz, göreceğiz yarın. Tabii ki de biz ön alan presimizi yeniden sahada göstereceğiz her zamanki gibi ama yarın ne olur ne biter, Paraguay'ın oyun sistemine göre değişecek sadece" diye konuştu.

"Üzüldük ama etkilenmedik"
Vincenzo Montella'nın göreve ilk geldiği günden takıma özgüven aşıladığına vurgu yapan Yunus, "Futbolda kaybetmek de var, kazanmak da var. Bunu bilmek lazım. Her zaman istediğimizi sahada yapamıyoruz. Hiçbir zaman yenilginin bizim özgüvenimizi kırmamasını, her maç nasıl oynuyorsak aynı şekilde devam etmemizi, etkilenmemizi söylüyor. Etkilenmedik açıkçası. Üzüldük ama etkilenmedik. Bunlar futbolda var. Biz yarın dediğim gibi elimizden geleni yapıp ülkemize 3 puan armağan etmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

 
2026 FIFA Dünya Kupası: Meksika 1 - 0 Güney Kore
 
Kaan Ayhan: Cesur bir şekilde oynamamız lazım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2026 FIFA Dünya Kupası: Meksika 1 - 0 Güney Kore
Meksika, Güney Kore'yi tek golle geçti, son 32 turunu garantiledi
2026 FIFA Dünya Kupası: Kanada 6 - 0 Katar
2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasında oynanan karşılaşmalarda Kanada, ...
İçişleri Bakanlığı'ndan Milli Takım'a destek klibi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Dünya Kupası’nda mücadele eden A Milli ...
 
ATAUNİV bowlingte zirvede
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 2025-2026 yılı faaliyet ...
2026 Dünya Kupası: Çekya: 1 - Güney Afrika: 1
2026 Dünya Kupası A Grubu'nun 2. haftasında Çekya, Güney Afrika ile 1-1 berabere kaldı.
2026 Dünya Kupası: İsviçre: 4 - Bosna Hersek: 1
2026 Dünya Kupası B Grubu 2. haftasında İsviçre, Bosna Hersek'i 4-1 mağlup ...
 
Montella Milli takım gündemini değerlendirdi
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, düzenlenen basın ...
Mert Günok: İnşallah biz galip geleceğiz
A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli file bekçisi Mert Günok, yarın Paraguay ...
Milli Takım Paraguay maçına hazır
 Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda ikinci maçında ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
"Nazik ziyaretleri için teşekkür ederim..."
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Millet ve milliyet düşmanlığı niye?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Takılan her kanat hayır getirmez!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor Erzurum’a ne kazandırır
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ahlâkın Ahlaksızlığı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İlleri var bizim ile benzemez
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva