ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzurum’u Yiğit Bilirdönmez temsil etti
Erzurum’u Yiğit Bilirdönmez temsil etti
Meteorolojiden yağış uyarısı
Meteorolojiden yağış uyarısı
Ekmeğini demirden çıkarıyor
Ekmeğini demirden çıkarıyor
ASHM Temmuz ayı destek verileri açıklandı
ASHM Temmuz ayı destek verileri açıklandı
Erzurum kamu giderlerinde yerini korudu
Erzurum kamu giderlerinde yerini korudu
HABERLER>GUNCEL
22 Nisan 2010 Perşembe - 07:18

Akaryakıt istasyonlarına şok denetim

SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Erzurum’daki petrol istasyonları, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından abluka altına alındı. İl ve ilçelerde faaliyet gösteren toplam 180 petrol istasyonunu denetlemek için harekete geçen kurum, 3516 Sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu’na muhalefet edilen işletmelere ait akaryakıt tabancalarını anında mühürlüyor.

Akaryakıt istasyonlarına şok denetim

//TÜM İSTASYONLAR DENETİMDEN GEÇİRİLECEK
Erzurum Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, il ve ilçe genelindeki tüm akaryakıt istasyonlarını denetimden geçireceklerini bildirdi. Bir süre önce başlanan denetim çalışmaları çerçevesinde Erzurum’da 10 petrol istasyonunda incelemelerde bulunduklarını anlatan Aydın, “Erzurum’un ilçeleri de dahil olmak üzere toplam 180 akaryakıt istasyonu bulunuyor. Bu istasyonların tamamını, kurumumuza ait gezici ölçüm aracıyla tek tek denetleyeceğiz.” dedi. Denetim aracının, akaryakıt istasyonlarındaki LPG, benzin ve motorin tanklarında ölçüm yapabilecek özelliklere sahip olduğuna dikkati çeken İlhan Aydın, “Araçlara dolum yapılırken eksik ya da fazla dolum yapıldığını tespit edebilmek için kullandığımız denetim aracımız, Ölçü ve Ayar Kanunu’na muhalefet edilen işletmeleri anında ele veriyor. Biz de yaptığımız ölçümler sonucunda ilgili akaryakıt istasyonuna ait dolum tabancalarını mühürlüyoruz.” diye konuştu.
//AYAR DÜZENLEMESİ
Yapılan denetimin ardından mühürlenen tabancalar için ilgili servisin devreye sokulduğunu kaydeden Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, “Teknik servis, ilgili akaryakıt istasyonundaki pompalarda gerekli ayar ve düzenlemeleri yaptıktan ve gerekli parasal işlemler yerine getirildikten sonra mühürlenin tabanca yeniden hizmete sokuluyor.” ifadelerini kullandı. Petrol istasyonlarında yaşanabilen ölçü ve ayarla ilgili sorunların, vatandaşa ekonomik kayıp olarak yansıdığını dile getiren İlhan Aydın, “Hiç kimsenin vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmesine müsaade etmeyeceğiz. Yapacağımız denetimlerde eksiklikleri görülen tüm işletmeler hakkında yasal işlem uygulamakla birlikte, eksikliklerin giderilip giderilmediğini de, yine periyodik aralıklarla yapacağımız kontroller sayesinde tespit edeceğiz. Vatandaşlarımız da, petrol istasyonlarıyla ilgili olarak bizim sorumluluk alanımıza girebilecek her türlü olumsuz durumu mutlaka bize bildirsinler. Teknik ekibimizle birlikte gerekeni yapmaya her zaman hazırız.” dedi. 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu işçinin acı sonu
RECAİ YÜKSEL(İHA) - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir şahıs fabrikada ...
Milli coşkuya hazırlık
Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
“Şehitler milli şerefimizdir”
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, ...
 
Konukçu’dan “Akdamar” tepkisi
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. ...
Eğilmez'den ‘Taksim’ uyarısı
ASİMED Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeni diasporasının, ...
“Milletvekilleri nerede?”
Tortum'da yapımına başlanan HES'lere vatandaşlar tepki göstermeye devam ...
 
Gururlu Dadaş’a “özür ücreti”
Erzurum'da bir sigorta firması için çekilen ve Atatürk'ün de anlatıldığı ...
Aziziye’ye teşekkür yağdı
DİLEK/BAYRAK/Aziziye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
SYDV yoksulların çare kapısı
ERZURUM gazetesi- Yakutiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kudurmuşun Alışmışı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva