ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ERSANDER Kültür Sanat Şenliği başladı
ERSANDER Kültür Sanat Şenliği başladı
Oltu'da kuş gözlem etkinliği gerçekleştirildi
Oltu'da kuş gözlem etkinliği gerçekleştirildi
Tekman’da Mustafa Çiftçi futbol turnuvası
Tekman’da Mustafa Çiftçi futbol turnuvası
Montella: Zorlayıcı, seviyesi çok yüksek bir maç oldu
Montella: Zorlayıcı, seviyesi çok yüksek bir maç oldu
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçlarında hata yapmadı
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçlarında hata yapmadı
HABERLER>GUNCEL
23 Şubat 2010 Salı - 01:07

Aile Danışma Merkezi hizmette

Erzurum’da Aile Danışma Merkezi açıldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından İbrahim Paşa Mahallesi’nde sokulan Aile Danışma Merkezi’nde, aile bütünlüğünü sağlamaya yönelik olarak çeşitli eğitim ve seminerler verilecek.

Aile Danışma Merkezi hizmette

//ÜCRETSİZ HİZMET
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ailelerin her türlü sosyal ve psikolojik sorunlarını çözmek amacıyla Aile Danışma Merkezi’ni hizmete soktu. İl Müdürlüğü yetkilileri, özellikle sorunlu ailelerin burada eğitilerek, aile bütünlüğünü yeniden oluşturmalarının sağlanacağını kaydeden yetkililer, “Yeni hizmete sokulan merkezde aile danışmanı, hukuk danışmanı, psikolojik danışman ve rehberlik uzmanı, çocuk gelişim uzmanı ve psikolog dönüşümlü olarak halka ücretsiz hizmet verecek. Aile Danışma Merkezi’nde kişisel ve grup terapileri yapılacak,  psiko-sosyal destek, hukuk ve danışma hizmetleri verilecek. Çocuk- ebeveyn çatışmalarının önlenmesi, çocukların boşanma nedeniyle yaşadığı travmalarla baş edebilmesi, evliliğe hazırlık, sağlıklı evlilik ilişkileri kurulması gibi konularda vatandaşlara rehberlik ve danışmanlık yapılacak. Merkezde sivil toplum örgütleri işbirliği ile istihdama yönelik mesleki ve el becerileri kursları da gerçekleştirilecek.” dediler.
//SEMİNER VE PANEL DÜZENLENECEK
Merkezde ailelere yönelik psikososyal hizmetlerle aile danışmanlığı hizmetlerinin yanında farklı etkinlerin de gerçekleştirileceğini anlatan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, ailelerin ve aile bireylerinin refahını, mutluluk ve aile bütünlüğünü güçlendirmek amacıyla ayda en az bir kere seminer, panel ve benzeri programlar gerçekleştirileceğini dile getirdiler. Konu ile ilgililer, “Bireylerin aile içi ilişkileri, toplumsal yaşama uyumları ve ailenin her türlü işlevlerinin yerine getirilmesi ile ilgili bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan ücretsiz ve katılımı serbest olan eğitim programları, bu merkezin öncelikli faaliyetleri arasında olacak. Bu programlar, il veya ilçe müdürlüğüne programın yapılacağı günden en az bir hafta önce bildirilecek, konular il veya ilçe müdürlüğü ile birlikte belirlenecek. Aile haftası gibi hizmet alanı ile ilgili özel gün kutlamalarına uyumlu programlar düzenlenecek.” diye konuştular. Aile içi ilişkiler bağlamında sorunları olan bireylerin, bu merkezden sorunlarını çözmeye yönelik her türlü yardımı alabileceklerini anlatan ilgililer, merkezde görev yapacak olan personelin de, alanında uzman kişilerden oluştuğunu bildirdiler.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Tartışma yargı tartışması değil"
AHMET AKBUĞA (İHA) – Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Doç. Dr. Osman ...
Uçak seferleri iptaline tepki
Yeşil Bursam Derneği yönetim kurulu, Yenişehir Havalimanı'ndan Erzurum ...
HES'e tepkili yaklaşım
Çoruh Havzası’nda yapılması planlanan hidroelektrik santralleri, Erzurum’un ...
 
HES toplantısında gerginlik
Vali Öztürk ile TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Bedirhanoğlu arasında HES ...
Aziziye’de Termal Köy Projesi
İHA/Adaçay ve Söğütlü mahallerinde halkla istişare eden Aziziye Belediye ...
HSYK Kararına Memur-Sen'den tepki
ORHAN AKIN - TAŞKIN ŞAN (İHA) – Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim ...
 
STP’den HSYK tepkisi
Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri Dün öğle namazı ...
Tekel işçilerine destek yağıyor
GHA/66 gündür eylemde olan TEKEL işçilerine, Erzurum’dan verilen pankartlı ...
Genç Erzurumlulardan tepki
İHA/Cuma günü öğle saatlerinde Erzurum Adliyesi önünde toplanan Genç Erzurumlular ...
 
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İlleri var bizim ile benzemez
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Montaj Düşüncenin Yükselişi
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bir Anlık Dalgınlık, Bir Ömürlük Acı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kudurmuşun Alışmışı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bir Medeniyetin Asıl Sermayesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hürmüz'den Geçen Sadece Petrol Değildir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva