ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİV’de Kurumsal Akreditasyon süreci
ATAUNİV’de Kurumsal Akreditasyon süreci
ATAUNİV’den yine bir ilk
ATAUNİV’den yine bir ilk
Dadaş Gençler ecdadın izinde
Dadaş Gençler ecdadın izinde
DAGC'de Ayhan Türkez dönemi
DAGC'de Ayhan Türkez dönemi
Atatürk Üniversitesi Türkiye Şampiyonu oldu
Atatürk Üniversitesi Türkiye Şampiyonu oldu
HABERLER>GUNCEL
19 Mayıs 2008 Pazartesi - 00:00

ATIKLARI, SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Halk Eğitim Merkezi öğretmenleriyle Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerinin, atık maddeleri kullanarak yaptıkları el sanatları ürünleri, 20 Mayıs Salı günü görücüye çıkıyor.

ATIKLARI, SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER

ATIKLARI, SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER Halk Eğitim Merkezi öğretmenleriyle Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerinin, atık maddeleri kullanarak yaptıkları el sanatları ürünleri, 20 Mayıs Salı günü görücüye çıkıyor. Atık kağıtlar, çay tabakları, kırık bardaklar, kullanılmayan tahtalar ve bez parçalarının kullanılması suretiyle üretilen el sanatları ürünlerinin, Halk Eğitim Merkezi’nde açılacak bir sergiyle teşhir edileceği öğrenildi. YETİŞTİRME YURDU ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISI Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öztürk, HEM’de görevli öğretmenlerin, Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü’ne bağlı Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan öğrencilerle bir ilke imza atarak, atık maddelerden çeşitli el sanatları ürünleri ortaya çıkardıklarını söyledi. Uzun bir çalışmanın ürünü olan el sanatları eserlerinin, 20 Mayıs Salı günü açılacak olan bir sergiyle teşhir edileceğini söyleyen Öztürk, “Sokaktan toplanan atık maddelerle nelerin yapılabileceğini hepimiz görmüş olacağız. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, öyle güzel işlere imza attılar ki, sergiyi gezen herkes, atık maddelerin nelere dönüştürüldüğünü görmüş olacak” diye konuştu. EL SANATLARINA İLGİ ARTIYOR Yapılan bu çalışmanın, öğrencilerin sanata olan ilgisinden kaynaklandığını anlatan Öztürk, “Son yıllarda çocuklarımızın el sanatlarına gösterdikleri ilgi, bizleri sevindirmeye başladı. Açılışını yapacağımız sergi, klasik bir çalışmanın teşhir edilmesi anlamına gelmeyecek. Tam tersine sergimiz, sokaktan toplanan ve herkesin çöp diye nitelendirdiği atık maddelerin birer sanat eseri haline dönüştürülmesi gibi özel bir anlam taşıyacak” şeklinde konuştu. SERGİ 20 MAYIS’TA Yaklaşık 100 çalışmanın görücüye çıkarılacağı el sanatları sergisinde, Nenehutan Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan öğrencilerle, kurumumuz bünyesinde görevli el sanatları öğretmenlerinin ortak çalışmaları,nın bulunacağını dile getiren Öztürk, “Herkesi bu sergiyi görmeye davet etiyoruz” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SÜNNET SEZONU, ESNAFIN UMUDU
Havaların ısınmaya başlaması, sadece düğün sezonunu değil, sünnet sezonunu da açtı.
ERZURUM’DA GÜVEÇ NOSTALJİSİ
Taşmağazalar semtinde geçimini toprak kap satarak kazanan Adem Yapıcı ...
DOĞU, ATIK DÖNÜŞTÜRME YATIRIMI BEKLİYOR
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan bir araştırmada bir yılda 1 milyar 436 ...
 
DADAŞKENT BELEDİYE BAŞKANI YAYLALI:
“19 MAYIS MİLLİ RUHUN ŞAHLANIŞIDIR” Dadaşkent Belediye Başkanı ...
DÜZGÜN MARKETÇİLİK’TEN ÇAĞDAŞ VİZYON
Düzgün Marketler zincirinin Yıldızkent Şubesi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.
SPOR LİSESİNE 72 ÖĞRENCİ ALINACAK
Erzurum Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine 48, Erzurum Spor Lisesine ise 72 öğrenci alınacak.
 
YAMANLAR GIDA, HİZMETE AÇILDI
Milletbahçe sokakta faaliyete giren Yamanlar Gıda işletmesi şarküteri ...
29 KATİPLİK İÇİN 468 KİŞİ YARIŞTI
Erzurum Adliyesi'nde katiplik sınavı yapıldı.
ERZURUMLU AİLE AMASYA'DA KAZA GEÇİRDİ
Amasya'nın Taşova ilçesinde Yeşilırmak'a uçan minibüste bulunan Erzurumlu ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva