ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hakim Yılmazel, Hafız Ahmet’in hayalini gerçekleştirdi
Hakim Yılmazel, Hafız Ahmet’in hayalini gerçekleştirdi
Sivasspor Erzurumspor maçına odaklandı
Sivasspor Erzurumspor maçına odaklandı
Yeşil sahada özel buluşma
Yeşil sahada özel buluşma
Erzincan - Erzurum karayolunda tır kazası: 1 yaralı
Erzincan - Erzurum karayolunda tır kazası: 1 yaralı
Erzurum’da kişi başına 42.9 bin TL kamu harcaması
Erzurum’da kişi başına 42.9 bin TL kamu harcaması
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
3 Ağustos 2023 Perşembe - 04:16

ATAUNİ’den Dirençli Kentler projesi

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ev sahipliğinde 31 Temmuz’da başlayan “İklim Değişikliği ve Dirençli Kentler için Yeşil Altyapı Tasarımı” projesi yoğun bir programla devam ediyor.

ATAUNİ’den Dirençli Kentler projesi

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ev sahipliğinde 31 Temmuz’da başlayan “İklim Değişikliği ve Dirençli Kentler için Yeşil Altyapı Tasarımı” projesi yoğun bir programla devam ediyor.

TÜBITAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BIDEB) uhdesinde yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programının 2023 yılı 1. Döneminde kabul edilen projede 18 lisans ve lisansüstü öğrencisi, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenlerden 6 gün boyunca iklim değişikliği ve dirençli kentler için yeşil altyapı tasarımı konusunda eğitim alıyor. Birçok farklı üniversiteden katılan öğretim üyelerinin eğitmen olarak yer aldığı projenin koordinatörlüğünü Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç. Dr. Mustafa Artar yürütüyor. Eğitim programı, ev sahibi olan Peyzaj Mimarlığı Bölümünün yanı sıra Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği (PEMDER) tarafından da destekleniyor.

Düzenleme kurulunda; koordinatör olarak yer alan Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü yanında, Atatürk Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesinin de bulunduğu eğitim programı; iklim değişikliğine dirençli kentlerin oluşturulması bağlamında farklı yeşil altyapı unsurlarının peyzaj tasarımı konusunda lisans ve yüksek lisans öğrencilerine bilgi aktarımını ve farkındalık oluşmasını amaçlıyor.

Teorik ve uygulama olarak toplam 6 günde 48 saat sürecek eğitim programında ülkemizin Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde eğitim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri, eğitim süresince Atatürk Üniversitesi kampüsünde dört farklı temada iklim değişikliğine uyum ve çözüm önerileri bağlamında tasarım projeleri üretecekler. Üretilen projeler eğitim sonunda gruplar tarafından sunulacak ve eğitim 6 Ağustos Cumartesi günü sertifika töreniyle son bulacak.

Programın oldukça verimli geçtiğini belirten Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Artar, eğitimin tamamlanması ile birlikte elde edilen çıktıların alana yönelik katkı sunacağına inandığını belirterek öğrenci odaklı gerçekleşen bu projeye ev sahipliği yapan başta Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere tüm Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ailesine teşekkür etti.

 

 
Erzurumspor ilk maçına 13 Ağustosta çıkacak
 
ETÜ’lü Akademisyenler öğrencileri bilgilendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’den İklim Değişikliği ve Dirençli Kentler projesi
Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ...
ETÜ’den yenilenebilir enerji projesi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Laboratuvarlarında hazırlanan proje ...
Eğilmez: ‘Ermeni diasporası rahat durmuyor’
Eğilmez, tarih boyunca insanlık onuru ile yaşamış, mazluma, sıkıntıya ...
 
Bütçeden Ar-Ge’ye 53,9 milyar lira harcama
Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge harcaması 2022 yılında 53 milyar 844 milyon TL oldu.
Kamuda yapay zeka atağı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Kamu Kurumları ...
Atatürk Üniversitesi 6’ıncı sırada
1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” ...
 
Kurtulmuş'a engelli araştırma raporu sunuldu
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi, şehirdeki engelli vatandaşların ...
Erzurum Bilim’den genç girişimcilere destek
Büyükşehir Belediyesi Bilim Erzurum atölyelerinde yarınların bilim insanları yetişiyor.
 Gazete ve dergi sayısı yüzde 9,2 azaldı
Gazete ve dergi sayısı, 2022 yılında 2021 yılına göre yüzde 9,2 azalarak ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Ruhsal körlük, dijital çağın yeni ilkel hali
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva