ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dünya Kupası'nda son 16 takım belli oldu
Dünya Kupası'nda son 16 takım belli oldu
2026 FIFA Dünya Kupası: Kolombiya: 1 - Gana: 0
2026 FIFA Dünya Kupası: Kolombiya: 1 - Gana: 0
2026 FIFA Dünya Kupası: Arjantin: 3 - Yeşil Burun Adaları: 2
2026 FIFA Dünya Kupası: Arjantin: 3 - Yeşil Burun Adaları: 2
TZOB tarımsal ürün fiyatlarını değerlendirdi
TZOB tarımsal ürün fiyatlarını değerlendirdi
Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilk
Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilk
HABERLER>GUNCEL
12 Ekim 2004 Salı - 00:00

AHİLİK HAFTASINI KUTLUYORUZ

Anadolu topraklarında esnaf ve sanatkarların oluşturduğu Ahilik geleneği, 'Elini, belini, dilini, gözünü kapalı; kalbini, kapını, sofranı açık tut' düsturuyla yüzyıllardır esnaf ve sanatkarların kültürel alt yapısını oluşturuyor.

AHİLİK HAFTASINI KUTLUYORUZ

AHİLİK HAFTASINI KUTLUYORUZ Anadolu topraklarında esnaf ve sanatkarların oluşturduğu Ahilik geleneği, 'Elini, belini, dilini, gözünü kapalı; kalbini, kapını, sofranı açık tut' düsturuyla yüzyıllardır esnaf ve sanatkarların kültürel alt yapısını oluşturuyor. AHİLİK ERZURUM’DA YAŞATILIYOR Ahilik haftasını kutladığımız hafta içinde Erzurum’da özel organizasyonlar, etkinlikler yapılmasa da ahiliğin Türkiye’de en canlı olduğu illerin başında Erzurum geliyor. Esnaf terbiye ve disipliniyle yetişmesini, türk törelerine göre belirleyen ahilik anlayışı, Erzurum’da en bariz biçimde imalat sektöründe yaşatılıyor. Bu sektörde çıraklık, kalfalık ve ustalık aşamaları ahi disipliniyle veriliyor, ahiliğin öngörüleri olan meslek ahlak ve adabı yetiştirilen gençlere ustalar tarafından veriliyor. Çıraklıktan kalfalığa geçen gençlere, ustaları tarafından iş yeri açma konusunda yardım ediliyor.Erzurum’da ahiliğe ait ritüllerin birisi de esnaf arasındaki dayanışma ve yardımlaşma etkinliklerinde görülüyor. Borcu olan esnaf için, diğer esnaf arasında para toplanarak yardım yapılıyor, çek ve senet gibi ödemelerde esnaf birbirine katkı sağlıyor. TBMM BAŞKANI ARINÇ’TAN AHİLİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Evrensel kardeşliği, ticarette dürüstlüğü, mesleki ilişkilerde kendi kendine denetimi esas alan Ahilik, günümüzde de işletmelere yol gösterici özelliğini sürdürmektedir" dedi. Arınç, 'Ahilik Haftası' dolayısıyla TBMM'de yazılı bir mesaj yayınladı. Arınç, mesajında, Ahiliğin bir gelenek olduğunu belirterek, "Gelenek ve görenekler milletlerin yaşamlarında önemli rol oynamaktadır. Türk mileti, çağdaş dünya ile bütünleşme çabalarını sürdürürken, milli kimliğini oluşturan gelenek, görenek ve değerlerini de korumaya önem vermiştir. Bu geleneklerden birisi de Ahilik geleneğidir" dedi. Arınç, mesajında şu ifadelere de yer verdi: "Anadolu topraklarında esnaf ve sanatkarların oluşturduğu Ahilik geleneği, 'Elini, belini, dilini, gözünü kapalı; kalbini, kapını, sofranı açık tut' düsturuyla yüzyıllardır esnaf ve sanatkarların kültürel alt yapısını oluşturmuştur. Ahilik Teşkilatı, uzun yıllar boyunca lonca teşkilatları ile sosyal barışı koruyan, mesleki dayanışma ile toplumun ve devletin ayakta kalmasına yardımcı olmuştur. Evrensel kardeşliği, ticarette dürüstlüğü, mesleki ilişkilerde kendi kendine denetimi evsbas alan Ahilik, günümüzde de işletmelere yol gösterici özelliğini sürdürmektedir".

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKANI BUYRUK, AZİZİYE’DE TEDAVİ GÖRÜYOR
Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, apandisit şüphesiyle Aziziye ...
Erzurum’da en zenginle en fakir arasında toplam gelirden elde edilen pay bakımından fark 8 kata çıktı
Gelir dağılımında uçurum! DİE Gelir Dağılımı 2003 sonuçlarına göre ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Erzurum’da bir ilk Erzurum Kent Yaşam Rehberi yayın hayatına ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
NEFESLERİMİZİ TUTTUK! Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları'na ...
Sarhoşların inanılmaz bahaneleri
Aga Üniversitesi ile Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen `Kazalar olmasın, ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
DİKKAT! SARHOŞ VAR! Bosna Hersek Caddesini Yenişehir’e ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Doğalgaz çalışmaları için açılan çukurlara işaret levhası konulmayınca ...
BİR MUCİT DE UZUNDERE’DEN
Erzurum'un Uzundere İlçesi'nde oto tamirciliği yapan Mustafa Sungur, ...
Milli Eğitimde belirsizlik
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde atama furyası yüzünden ciddi bir ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yapılanmanın Yenisi
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaşlık yalnızca bir folklor unsuru değildir
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Elekten geçirmek!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kadir İnanır'ın ardından
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sağlıkta yeni yönetmelik
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Buhara’dan Hive’ye, Hokand’dan Bugüne: Kaybettiğimiz Sadece Toprak Değildi
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva