ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydemir’den devletebed müddet vurgusu
Aydemir’den devletebed müddet vurgusu
Oltu'da yürekler milli coşkuda buluştu
Oltu'da yürekler milli coşkuda buluştu
Aşkale’de 19 Mayıs milli coşkuyla kutlandı
Aşkale’de 19 Mayıs milli coşkuyla kutlandı
Dadaşlar milli coşkuyu paylaştı
Dadaşlar milli coşkuyu paylaştı
19 Mayıs Bayrak Devir Teslim Töreni
19 Mayıs Bayrak Devir Teslim Töreni
HABERLER>EĞİTİM
3 Mayıs 2011 Salı - 04:55

A.Ü’den dil başarısı

Atatürk Üniversitesi öğrencisi Mehmet Enes Temiz ‘Türkiye 1. Fars Dili ve Edebiyatı Olimpiyatı’nda Farsçayı en iyi kullanarak birincilik ödülünü kazandı İran İslam Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Farsça Olimpiyatlarını bu kez geçtiğimiz hafta Türkiye’de düzenledi. Yarışmada Atatürk Üniversitesi öğrencileri de yarıştı ve birinciliği elde etmeyi başardı.

A.Ü’den dil başarısı

ERZURUM gazetesi
Atatürk Üniversitesi öğrencisi Mehmet Enes Temiz ‘Türkiye 1. Fars Dili ve Edebiyatı Olimpiyatı’nda Farsçayı en iyi kullanarak birincilik ödülünü kazandı İran İslam Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Farsça Olimpiyatlarını bu kez geçtiğimiz hafta Türkiye’de düzenledi. Yarışmada Atatürk Üniversitesi öğrencileri de yarıştı ve birinciliği elde etmeyi başardı.
BİRİNCİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN
İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı ile Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) kuruluşunun 75. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 1. Fars Dili ve Edebiyatı Olimpiyatları 28-29 Nisan tarihinde Ankara’da yapıldı.
ÜNİVERSİTELER YARIŞTI, A.Ü. BİRİNCİ OLDU
Hem Fars dili ve edebiyatını geliştirmek hem de çeşitli üniversitelerden olimpiyatlara katılan öğrenciler arasında kaynaşma sağlamak amacı güden Olimpiyatta, Atatürk üniversitesi, Kırıkkale üniversitesi, Konya Selçuk üniversitesi, İstanbul üniversitesi, Ankara üniversitesi ile Ankara ve İstanbul Farsça Öğretim Merkezlerinden öğrenciler katıldı.
Atatürk Üniversitesi’nden Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım ve Prof. Dr. Hasan Çiftçi’nin de jüri üyesi olduğu yarışmada, Erzurum Atatürk Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Mehmet Enes Temiz birincilik kazandı.
Yarışmada Atatürk Üniversitesi’ni başarıyla temsil eden ve diğer üniversitelerden katılan öğrencileri geride bırakarak birinci olan Mehmet Enes Temiz, bin 500 TL ödülün yanı sıra İran’da Yüksek Lisans ve Doktora bursu da elde etti.
Yarışmaya Atatürk Üniversitesi’nden katılan Fars Dili ve Edebiyatı öğrencilerine ve Jüride görev yapan Öğretim Üyelerine de çeşitli hediyeler verildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kütüphanecilikte bilişim açılımı
SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum’da bilişim teknolojilerinden faydalananlar ...
A.Ü.’den Riyad açılımı
Atatürk Üniversitesi 19-22 Nisan tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın ...
A.Ü’den ‘açık fark’
Yüksek Öğretimde Dünya Markası Olma Hedefinde İlerleyen Atatürk Üniversitesi ...
 
Bilgiyi değere dönüştürüyorlar
Türkiye’de Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) altında finanse edilen ...
ERMAFETYA sonuçları açıklandı
Erzurum Matematik Fen Teknoloji Yarışması (ERMAFETYA)'nda birinciler Özel ...
A.Ü. öğrencileri gönül kazandı
Van Başkale ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okul'u öğretmen ve öğrencilerinin ...
 
Oltu MYO’da bilgilendirme etkinliği
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen konferansta ...
HEM sanat kursları büyük ilgi görüyor
Erzurum’da üniversitelerin güzel sanatlar alanında öğretim veren bölümleriyle ...
İHL’de bilgi rekabeti
Doğu Anadolu’daki 12 ilde bulunan Anadolu İmam Hatip Liselerarası Arapça ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Güç, akıl ve adalet
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzincan’dan yükselen ses…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum bir irfan otağıdır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya yeni masayı kuruyor
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yeni çağın kavşağında Türk dünyası
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tellinin Çiftelisi 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva