ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig'de sezonun istatistikleri belli oldu
Trendyol 1. Lig'de sezonun istatistikleri belli oldu
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Okullar teniste yarıştı
Okullar teniste yarıştı
HABERLER>EĞİTİM
30 Mart 2011 Çarşamba - 05:39

A.Ü’de Nükleer Tıp atılımı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde, Nükleer Tıp Merkezi açıldı. Rektör Prof. Dr. Koçak Atatürk Üniversitesi olarak bütün imkanları kullanarak, bölgeye hizmet verdiklerini belirtti.

A.Ü’de Nükleer Tıp atılımı

ERZURUM gazetesi
 Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde, Nükleer Tıp Merkezi açıldı. Açılış töreninde konuşan Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit, daha önce dekanlık binasında hizmet vermekte olan Nükleer Tıp Anabilim Dalı'nın, yaklaşık bir yıl süren yoğun çalışmalar neticesinde modern cihazlarla donatılmış bir merkez olarak 2 bin 700 metrekarelik yeni mekanında hasta kabulüne başladığını söyledi.
NÜKLEER TIP ALANINDA DEVRİM
Nükleer tıp alanında devrim olarak nitelendirilen PET/CT görüntüleme yöntemini, en üst düzey versiyonu olan 16 kesitli cihazıyla hastaların hizmetine sunduklarını ifade eden Becit, “Nükleer tıp alanında son yıllardaki en önemli gelişmelerden biri olan PET/CT, pozitron yayıcı radyofarmasotiklerin yaydığı ışınları saptayarak vücut içinde dağılımını üç boyutlu olarak görüntüleyen PET ve CT tekniklerini aynı cihazda birleştirirken onların ayrı ayrı verdikleri bilgiden daha fazlasını sağlayan yeni bir görüntüleme yöntemidir. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığın tanı ve tedavisinde önemli katkılar sağlamaktadır. Bu yöntemle tüm kanser çeşitlerinin vücuttaki yayılımı rahatlıkla izlenebilmekte ve tedavisi buna göre şekillenmektedir. Bu yöntemle hastalarımızın sadece anatomik yapısı değil aynı zamanda metabolik durumu hakkında da ayrıntılı bilgiler elde ediyoruz." diye konuştu.
BECİT BİLGİ VERDİ
Prof. Dr. Becit, yenilenen Nükleer Tıp Merkezinde 2 adet gama kamera cihazı, tiroid kanserinin tanısında kullanılan uptake cihazı, ultrasonografiler, kemik densitometresi ve gama prob cihazlarının da bulunduğunu ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ta, Atatürk Üniversitesi olarak bütün imkanları kullanarak, bölgeye hizmet verdiklerini belirtti.
Koçak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kanser çok kötü bir hastalıktır ama kanserde önemli olan erken teşhistir. Ne kadar erken teşhis yaparsanız, tedavideki başarı o kadar yüksek olacaktır. Biz Aü ve tıp fakültesi olarak, kendimizi bölge üniversitesi olarak görüyoruz ve o kapsamda çalışmalar yapıyoruz. Sadece Türkiye içerisinde sınırlı değil, bölge ülkelerinin de hastalarını burada kabul edip, tedavilerine burada devam etmek istiyoruz."
Açılış sonrasında Nükleer Tıp Merkezi davetliler tarafından gezildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Proje rekoru kırdı
TÜBİTAK tarafından düzenlenen ortaöğretim öğrencileri arası Araştırma ...
Palandöken’de bilişim atılımı
Palandöken Kaymakamlığı, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik ...
Darüşşafaka tanıtım süreci başlıyor...
Darüşşafaka Eğitim Kurumları “ilköğretimden, üniversiteye ücretsiz kolej ...
 
Giresun’dan Karayazı’ya yardım eli
Giresun Üniversitesi Kültürel Faaliyet Topluluğu (KÜFAT) öğrencileri, ...
YÖK’ten Doğu Anadolu çıkarması
YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yekta Saraç Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ...
Oltu Yurdu haziranda taçılacak
Oltu ilçesinde yaptırılan 300 kişilik öğrenci yurdunun yapımı, Haziran ...
 
Çocukları için dua ettiler
Erzurum'da dgün yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ilginç görüntülere ...
Öğretmenler ayakta alkışlandı
Erzurum'da müzik öğretmenlerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, ilk ...
Proje üretiminde Aziziye damgası
Erzurum Özel Aziziye Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, buğday tarımında ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva