ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan Nisan'da 19, 4 ayda 36 ülkeye ihracat
Erzurum’dan Nisan'da 19, 4 ayda 36 ülkeye ihracat
Erzurum’un 4 aylık trafik gerçeği
Erzurum’un 4 aylık trafik gerçeği
Erzurum’da en fazla artış emlak sektöründe
Erzurum’da en fazla artış emlak sektöründe
ATAUNİV’de küresel vizyon
ATAUNİV’de küresel vizyon
ATAUNİV’den ABD açılımı
ATAUNİV’den ABD açılımı
HABERLER>EKONOMİ
16 Ocak 2010 Cumartesi - 04:00

5084’ün özel bir getirisi yok

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın, 2013 yılına kadar uygulanacak olmasıyla ilgili olarak bir değerlendirme yaptı.

5084’ün özel bir getirisi yok

Şube Başkanı Güvenli, bölgesel gelişmişlik farklarını kapatmaya yönelik olarak çıkarılan teşvik yasalarının, geçmişte yapılan hataların devamı niteliğinde olduğunu belirterek, “Teşvik yasalarında bu manzara hiç değişmedi. Bedene bakıyorsunuz başka, gömleğe bakıyorsunuz başka. Dün olduğu gibi, bugün de, bu gömlek bu bedene olmayacak.” dedi.
//5084’ÜN PİRİM DIŞINDA AVANTAJI YOK
5084 Sayılı Teşvik Yasası’nda, sadece sosyal güvenlik prim indirimlerinin devam edeceğine vurgu yapan Güvenli, bu yasanın, Erzurum’da SSK prim indirimleri dışında pek fazla bir avantajının olmadığını, daha önce de ifade ettiklerini hatırlatarak, “İndirimlerin hangi kalemlerde yapılacağından ziyade, nasıl ve nerelerde yapılacağı bize göre çok daha büyük önem taşıyor. Bir kere adına teşvik denilen bir yasanın, Türkiye’nin 49 ilinde geçerli olmasının bize göre hiçbir anlamı yok. Doğu ve Güneydoğu’yu kalkındırmak için teşvik yasası çıkıyor, ama sonuca bakıyorsunuz, yasadan faydalanamayanlar da yine bu bölgeler oluyor. Çünkü siyasi baskılar yapılıyor ve teşvikler ülkenin neredeyse geneline veriliyor. Bu bir çelişkidir.” diye konuştu.  
//TEŞVİKLER YETERSİZ
MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, teşvik yasalarının bölgesel ya da sektör esaslı olarak hazırlanmasının, kabul edilebilir bir yaklaşım olduğunu, ancak bu anlamda da dikkat edilmesi gereken bir takım hususların bulunduğunu belirterek, “Bundan sonraki süreç, görünüş itibariyle yeni teşvik sistemi üzerinden yürütülecek. Bu sistem üzerinde de bir takım revizyonlara gidileceğinden bahsediliyor. Bu nedenle şunu eklemekte fayda var. Temmuz ayından bu yana uygulanan bölgesel teşvik sisteminin 6 aylık sonuçları hesaba katılmalıdır. Bu bedene, daha yolun başındayken giyinebileceği bir gömlek biçilmelidir. Bu tedbirleri almazsak, Doğu’yu kalkındırmak için çıkardığımızı söylediğimiz teşvik yasalarından Doğu ve Güneydoğu dışındaki her yeri faydalandırırsak, yıllar sonra bile bugün konuştuklarımızı konuşuyor oluruz. Hatalardan dersler çıkarmak dururken, ısrar etmenin bir anlamı yok.” dedi. 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teşvik’te mutlu son
GHA/Erzurum’un da aralarında bulunduğu 49 ilde uygulanan ve yürürlük süresi ...
2010 PTT yılı olacak
GHA/ PTT, Erzurum’daki kargo hizmetleri için 2010 yılı hedefini belirledi. ...
TCDD, hatları güncelleştiriyor
Gha/Erzurum Ekspresi’ni ‘tasarruf’ gerekçesiyle seferden kaldıran Türkiye ...
 
Anadolu'daki AVM 'müşteri değeri' yüksek
Alışveriş merkezleri (AVM) tüketici algı araştırmasına göre, Anadolu'daki ...
Emekli memurların maaşları netleşti
Emekli memur maaşları, Ocak zammı ve enflasyon farkı çerçevesinde yeniden ...
302 mükellef barış yaptı
İHA/ Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, “Varlık Barışı” uygulamasından ...
 
Perakende sektörü zorda
İHA/Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), 2008 yılı Mayıs ...
İşsizlik maaşında talep patlaması
ERZURUM(CİHAN)- Erzurum'da işsizlik sigortasından yararlanan kişi sayısında ...
Kar, yatırımları engelliyor
İHA/Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Kar Erzurum için turizm açıdan ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kör ölür badem gözlü olur!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva