2007'de ÖSS'de Değişiklik Yok
Milli Eğitim Şurasında, meslek liseliler için "katsayı uygulamasını kaldırmayı" amaçlayan temenniye YÖK'ten tepki.
YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, bu temenniyi benimsemediklerini belirterek, 2007 Öğrenci Seçme Sınavı'nda bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyledi.
Rektörler Komitesi Erdoğan Teziç başkanlığında Ankara'da toplandı.
Rektörler Komitesi, meslek liseliler için "katsayı uygulamasını kaldırmayı" amaçlayan temenni kararını benimsemedi.
YÖK Başkanı Teziç, bu tür temennilerin meslek lisesi öğrencilerinde beklenti yaratarak, onların eğitim ve öğrenimlerini sekteye uğratmalarına yol açabileceğini belirtti.
Teziç, 2007 Öğrenci Seçme Sınavı'nda katsayı uygulamasının kaldırılmasının söz konusu olmadığını da vurguladı.
Şuraya YÖK'ten temsilci katılmadığının hatırlatılması üzerine Teziç, "Şuranın amacı İmam Hatip Liseli'lerin üniversiteye geçiş yolunu açmaktı. Bu amaca hizmet etmek istemedik." dedi