ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ 'Darbeye Karşı Milletin Zaferi'ni konuştu
ETÜ 'Darbeye Karşı Milletin Zaferi'ni konuştu
Özcan: 'Şenkaya yaşayan bir mirastır'
Özcan: 'Şenkaya yaşayan bir mirastır'
Kılıç TKDK hibe desteklerini tanıttı
Kılıç TKDK hibe desteklerini tanıttı
Turan DAGC'de ASKON vizyonunu paylaştı
Turan DAGC'de ASKON vizyonunu paylaştı
Çiftçi'den Yüksek İrtifa Kamp Merkezi değerlendirmesi
Çiftçi'den Yüksek İrtifa Kamp Merkezi değerlendirmesi
HABERLER>GUNCEL
26 Eylül 2006 Salı - 00:00

200 ANNE OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Ilıca fatih İlköğretim Okulunda düzenlediği törenle 20 kursiyere okuma yazma sertifikalarını verdi.

200 ANNE OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

200 ANNE OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ Anne Çocuk Eğitim Vakfı Ilıca fatih İlköğretim Okulunda düzenlediği törenle 20 kursiyere okuma yazma sertifikalarını verdi. Bugüne kadar bin 200 öğrencinin sertifika aldığını belirten AÇEV Saha Sorumlusu Çiğdem Ilıcalı, 60 gönüllü öğretici ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Anne Çocuk Eğitim Vakfı Ilıca Fatih İlköğretim Okulunda düzenlediği törenle 20 kursiyere sertifikalarını verdi. Bugüne kadar bin kadar öğrencinin sertifika aldığını belirten AÇEV Saha sorumlusu Çiğdem Ilıcalı, devam eden kurs sayısının 25 olduğunu kaydetti. HEDEF BİN 400 KURSİYER Ilıca Fatih ilköğretim Okulunda 20 kursiyeri mezun ettiklerini belirten Ilıcalı, “ Bu güne kadar bin 200 öğrenciye sertifika verdik. Bu alandaki hedefimizi bin 400 şu ana kadar 60 kurs açtık.. Bu çalışmalarımızda bize destek veren Ilıca Kaymakamı Cihan Demirhan’a, Ilıca Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Şen’e, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Engin’e, Fatih İlköğretim Okullu Müdürü Osman Üstün’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Okuma yazma öğretmek çok önemli, Atatürk bu konudaki seferberliği 1928’de başlattı, ve bugün dahi önemini koruyor” dedi. TOPLUMLARIN GELİŞMESİNDE EĞİTİM ÖNEMLİ Kişisel ve toplumsal gelişmeler konusunda hiç bir şeyin eğitimden daha temel olmadığını belirten Ilıcalı, “Vakfın çalışmaların birkaç başlık altında toplayabiliriz, bunlar okul öncesi eğitim; bu eğitimde 0-6 yaş arası çocukların eğitimini esas alıyor. Avrupa ülkelerinde okul öncesi eğitim oranı yüzde 90ların üzerindeyken, ülkemizde bu oran yüzde 11 civarında. Projeler, Milli Eğitim Bakanlığı, Halk eğitim Merkezi, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde hayata geçiriliyor. projemizde sona geldik. dedi. ERZURUM’DA OKUMA YAZMA ORANI DÜŞÜK Vakfın çalışmaları kapsamında yetişkinlere okuma yazma kursu düzenlediklerini belirten Ilıcalı, “ 2004 yılı Aralık ayında AB destekli, Adana, Van ve Erzurum illerinde yetişkin eğitimine yönelik kurslar açıldı. Konuyla ile ilgili olarak ücretsiz broşürler dağıttık. Kentte özellikle varoş semtlerinde kadınların yeterli bilince sahip olmadığını gözlemedik. Okuma yazma konusunda ilk kademe görevi yürüttük. Bu alanda milli eğitim ve halk eğitim merkezleri de büyük bir gayret içerisinde. Söz konusu bu kuruluşların verdiği eğitimlerde toplum eğitimi de önemli bir yere sahip.Bize çalışmalarımız konusunda destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. HEMŞİRE HATİCE DUYAR GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN OLDU Ilıcada açılan okuma yazma kurlarında Hemşire Hatice Duyar, gönüllü öğretmen olarak görev yaptı. Konuyla ilgili olarak düşüncelerini dile getiren gönüllü öğretmen Duyar, gönüllü öğreticiliğin hayatındaki en anlamlı görevlerden biri olduğunu ifade etti. Okuma yazma bilmeyen kadınlara okuma yazma öğretmenin kendisine büyük haz verdiğini belirten Duyar, “Kursiyerlerimizin bir şeyler öğrenmesi bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Okuma yazma bilmeyen kişilere okuma yazma öğretmek, hayatımın en anlamlı görevleri içersinde yer alıyor ” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan ayında bin aileye sıcak aş
Vakıflar Bölge Müdürlüğü imarethanesinde bin aileye 3 çeşit sıcak yemek ...
Durmuş Özdemir görevine başladı
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atanan Durmuş Özdemir, görevine başladı.
Sigarayı bırakmak için
Ramazan ayı iyi bir fırsat Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi ...
 
Sağlık sektörüne yeni eleman alımları devam edecek
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanında yeni personel alımı yapılacağı müjdesini vererek...
Palandöken kayak merkezi için rezervasyonlar başladı
Turizmciler kış sezonunda umutlu Kış sezonuna hazırlanan Palandöken Kayak ...
Kamyonu tamir eden ustaya otomobil çarptı
Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybetti.
 
2005’e göre yeşil kart giderleri arttı
Erzurum’da yaklaşık 300 bin civarında yeşil kartlı için ilk 7 ayda ...
Hazine Müsteşarlığı, Ocak-Ağustos Aylarında Verilen Yatırım Teşvik Belgelerinin Bölge ve il Dağılım sonuçlarını açıkladı. Yatırım Teşvik belgesi konusunda Doğu Anadolu bölgesinde hareketlenme var. Erzurum ise yerinde sayıyor.
GELİŞME YOK Yılın ilk sekiz ayında Doğu Anadolu Bölgesine 119 yatırım ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
BELEDİYELER YARDIM’DA YARIŞACAK Erzurum’da Ramazan ...
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva