ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
EİT 17. Zirve Toplantısında Erzurum gündemi
EİT 17. Zirve Toplantısında Erzurum gündemi
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Aydın'dan AGİT sunumu
Aydın'dan AGİT sunumu
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi
Soğanlı Dağı'nda tipi ve fırtına etkili oldu
Soğanlı Dağı'nda tipi ve fırtına etkili oldu
HABERLER>EĞİTİM
1 Aralık 2010 Çarşamba - 00:50

2 öğretmenin örnek fedakarlığı

Yakutiye İlçesi Kocatepe İlköğretim Okulu’nda görev yapan iki öğretmen, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için kitap seferberliği başlattı. Türkçe öğretmenleri Osman Konak ve Yavuz Öztürk, okulda önce bir kütüphane oluşturdu, ardından kapı kapı dolaşarak kitap toplamaya başladı.

2 öğretmenin örnek fedakarlığı

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Yakutiye İlçesi Kocatepe İlköğretim Okulu’nda görev yapan iki öğretmen, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için kitap seferberliği başlattı. Türkçe öğretmenleri Osman Konak ve Yavuz Öztürk, okulda önce bir kütüphane oluşturdu, ardından kapı kapı dolaşarak kitap toplamaya başladı.
//ÖRNEK ÖĞRETMENLER
Erzurum’un Yakutiye İlçesindeki Kocatepe İlköğretim Okulu’nda görev yapan Osman Özkan ve Yavuz Öztürk isimli Türkçe öğretmenleri, okulda kitap seferberliği başlattı. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, okulu da, zengin içerikli bir kütüphaneye kavuşturmak için kolları sıvayan öğretmenler, çevrelerinden, eş, dost ve yakınlarından temin ettikleri kitapları, çocuklarla buluşturuyor. Yakutiye Kocatepe İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Osman Özkan, donanımlı ve sağlam karakterli bir fert olabilmek için devamlı okumak ve okumayı bir alışkanlık haline getirmek gerektiğini söyledi. Küçük yaşlarda okuma alışkanlığı kazanılabilmesi için de, en başta kitaba ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özkan, “Okulumuzdaki kütüphane bu açıdan yeterli işlev görmüyordu. Biz de, bir kampanya başlatarak, okulumuzda kitap toplama ve kitap okuma seferberliği başlattık. Öğrencilerimizle birlikte dört bir koldan hem kitap topluyor, hem de kütüphanemize kazandırdığımız kitapları okumak için adeta birbirimizle yarışıyoruz.” diye konuştu.
//KAMPANYAYLA KISA SÜREDE 300 KİTAP TOPLANDI
Yeni başlattıkları kitap toplama ve okuma kampanyası kapsamında kısa bir süre zarfı içerisinde 300 kitap topladıklarını kaydeden Osman Özkan, hedeflerinin yılsonuna kadar 5 bin kitabı Kocatepe İlköğretim Okulu’nun kütüphanesine kazandırmak olduğunu dile getirdi. Türkçe öğretmeni Özkan, “Öğretmenler olarak bizler bir yandan, öğrencilerimiz diğer yandan, okunmuş kitapları kütüphanemizle buluşturmak için seferber olmuş durumdayız.” dedi.
Kampanyanın mimarlarından olan diğer öğretmen Yavuz Öztürk ise, Şükrüpaşa’da ikamet eden öğrenci velileri ve vatandaşlara çağrıda bulundu. Evlerinde ya da işyerlerinde bulunan okunmuş kitapların Kocatepe İlköğretim Okulu’nda başlatılan kampanya için hediye edilmesini isteyen Öztürk, “Öğretmenler olarak bizler kendi çevremizden ve yakınlarımızdan kitap topluyoruz, öğrencilerimiz de aynı gayeyle zamladık kapı bırakmıyorlar. Semtimizde yaşayan öğrenci velilerimizden ve vatandaşlarımızdan kampanyamıza ortak olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
//OKUMA SAATİ ÇALIŞMASI
Öte yandan yürüttükleri kampanyanın sadece kitap toplamayla sınırlı olmadığına dikkati çeken Türkçe öğretmeni Yavuz Öztürk, “Okulumuzdaki tüm sınıflarda okuma saatleri belirledik. Öğrencilerimiz, bu saat içerisinde kampanya kapsamında toplanan kitapları okuyor, yeni bilgiler ediniyorlar. Kitap sayımız arttıkça, çocuklarımızın bilgi dünyaları da büyümüş olacak.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Telekom Akademi Üniversitelilerle buluştu
Türk Telekom Akademi Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.
Çocukların Gezici Kütüphane özlemi bitiyor
Erzurum'da gezici halk kütüphane otobüsünün fenni araç muayenesinde hurdaya ...
Eğitime OGP desteği
Erzurum'un sosyo-ekonomik geri kalmış ilçelerinde okur-yazar sayısını ...
 
İletişim’den örnek kampanya
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümü ...
Böyle öğretmenlere ihtiyacımız var
Erzurum’un Tekman ilçesinde fedakar öğretmen ders saatleri sonrasında ...
A.Ü.’de bilişim atağı
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde yeni hizmete sokulan “Bilgisayar ...
 
Kulüpler İzcilik Kampı tamamlandı
Kulüpler İzcilik Kampı Palandöken Dağı Kızılay Tesislerinde yapıldı. ...
Şimşek’ten şiir resitali
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. ...
Küçükler öğretmenleri ağırladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, öğretmenlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva