ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engüzekkapı Kalesi ziyaretçilerini bekliyor
Engüzekkapı Kalesi ziyaretçilerini bekliyor
494 gıda işletmesi denetlendi
494 gıda işletmesi denetlendi
EBB'den Geri Dönüşüm Temalı Otobüs Durağı Projesi
EBB'den Geri Dönüşüm Temalı Otobüs Durağı Projesi
Tatbikat öğrencileri 112'yi tanıdı
Tatbikat öğrencileri 112'yi tanıdı
'Sen yeter ki sigarayı bırakmak iste'
'Sen yeter ki sigarayı bırakmak iste'
HABERLER>GUNCEL
15 Mayıs 2008 Perşembe - 00:00

2 BİN 500 ÖĞRENCİ REHBERLİK HİZMETİ ALIYOR

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Rehberlik ve Araştırma Merkezi, haftada en az 50 kişi olmak üzere yılda 2 bin 500 öğrenciye psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor.

2 BİN 500 ÖĞRENCİ REHBERLİK HİZMETİ ALIYOR

2 BİN 500 ÖĞRENCİ REHBERLİK HİZMETİ ALIYOR Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Rehberlik ve Araştırma Merkezi, haftada en az 50 kişi olmak üzere yılda 2 bin 500 öğrenciye psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. Psikolojik danışman ve özel eğitim uzmanlarından oluşan 17 kişilik kadrosuyla öğrencilere başta uyum ve öğrenme güçlüğü olmak üzere fiziksel, zihinsel, görme ve işitme gibi tüm engellilik hallerine yönelik olarak hizmet veren Merkez, hangi öğrencinin, hangi okula gitmesi gerektiğine de karar verebiliyor. ÖĞRENME SORUNU VE REHBERLİK Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Uğur Elmas, öğrenme sorunu ve uyum güçlüğü yaşayan öğrencilerin yanında tüm engelli gruplarının, çalışma alanları içerisine girdiğini belirterek, “İlimizdeki rehabilitasyon merkezlerine giden öğrencilerin, incelenerek bu kurumlardan destek alıp almayacaklarına karar veren kurumumuz, alanında uzman psikoloji danışmanlardan oluşan kadrosuyla, öğrencilere ve ailelerine yönelik olarak çeşitli hizmetler sunuyor” dedi. PSİKOLOJİK SORUNLARIN BAŞINDA ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ GELİYOR Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne en fazla başvurunun rehabilitasyon merkezlerinden destek alan öğrencilerden geldiğine dikkati çeken Uğur Elmas, “Merkezimizde en sık karşılaştığımız durum, öğrencilerin çektiği öğrenme güçlüğüdür. Bunun yanında uyum sorunu ve sınav kaygısı konularında da yavrularımıza elimizden gelen terapi desteğini veriyoruz. Daha çok psikilojik destek sağlayan merkezimiz, sadece öğrencilere dönük hizmetlerle kalmayıp, aynı zamanda gerektiğinde aileler ve öğretmenlere yönelik olarak çeşitli eğitim seminerleri de düzenlemektedir.” diye konuştu. ÖĞRENCİLER TERAPİ EDİLİYOR Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin haftada en az 50, yılda ise 2 bin 500 öğrenciye terapi desteği verdiğini bildiren Elmas, hayata geçirmeyi planladıkları bir projeyle, her okulda bir danışma merkezi kurmayı hedeflediklerini ifade etti. Elmas, “Velilerimiz, öğrencilerinin özellikle okula kayıtsız kaldıkları dönemleri gözden kaçırmamalı ve mutlaka merkezimize başvurmalıdırlar. Biz de, öğrencilerin sorunlarının çözümü noktasında onlara her türlü desteği vermeye çalışalım. Bu sorunlar basit gibi görülse de, ilerleyen yıllarda öğrencinin geleceğini olumsuz yönde etkileyen faktörler olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu yüzden özellikle ailelerin çok dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OKUL KAYIT TAKVİMİ AÇIKLANDI
Kayıt başvuruları ilköğretim okullarında 1 Haziranda, ortaöğretimde 15 ...
OKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER
Psikolog Ferahim Yeşilyurt, öğrencilere, Orta Öğretim Kurumları Öğrenci ...
EMNİYET'TEN DOLANDIRICILIK UYARISI
Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce vatandaşlar dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıldı.
 
ÖĞÜLMÜŞ KÖŞK’TE ERZURUM’U TEMSİL EDECEK
Erzurum’u Cumhurbaşkanlığı köşkünde düzenlenecek törende Mükerrem ...
PROF. DR. AKÇAY’DAN “ŞİMDİ DOĞU’DA HEKİM OLMAK VARDI” ESERİ
Atatürk Üniversitesi İç hastalıkları Ana Bilim Dalı, Endokrinoloji ve ...
I.H.H. KÜLLİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI KOÇUŞ:
İBRAHİM HAKKI’YA SAHİP ÇIKALIM Dünyaca ünlü Marifetname’nin ...
 
ERZURUM ZİRAAT ODASI BAŞKANI HARMANDAR,
“BÖLGE ÇİFTÇİSİ TEŞVİKLERDEN YARARLANMALI” Erzurum Ziraat ...
SANATÇI ÖKSÜZ İKİNCİ SERGİSİNİ AÇACAK
Geçtiğimiz günlerde 6 yaşındaki kızıyla birlikte ortaklaşa açtığı resim ...
GSL KÜLTÜR MERKEZİNDE SERGİ AÇACAK
Güzel Sanatlar Lisesi’nce 21-28 Mayıs tarihleri arasında Kültür ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva