ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Küçükoğlu'ndan terörsüz Türkiye değerlendirmesi
Küçükoğlu'ndan terörsüz Türkiye değerlendirmesi
'Türkiye İslam Dünyasının Umudu ve Hedef Ülkesi'
'Türkiye İslam Dünyasının Umudu ve Hedef Ülkesi'
'Asil Milletimiz, 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazdı'
'Asil Milletimiz, 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazdı'
Jandarma’dan uyuşturucu operasyonu
Jandarma’dan uyuşturucu operasyonu
Tortum'da imece usulü festival
Tortum'da imece usulü festival
HABERLER>GUNCEL
12 Kasım 2005 Cumartesi - 00:00

"ERMENİ İDDİALARI VE GERÇEKLER" ELE ALINDI

"Ermeni İddiaları ve Gerçekler" konulu konferansta konuşan İlahiyat Fakültesi Temel İslam İlimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, asırlardan beri Türkler'le yaşayan Ermeniler'in Türk milletine ihanetlerini belgeleriyle anlattı.

 ERMENİ İDDİALARI VE GERÇEKLER  ELE ALINDI

"ERMENİ İDDİALARI VE GERÇEKLER" ELE ALINDI "Ermeni İddiaları ve Gerçekler" konulu konferansta konuşan İlahiyat Fakültesi Temel İslam İlimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, asırlardan beri Türkler'le yaşayan Ermeniler'in Türk milletine ihanetlerini belgeleriyle anlattı. Dinleyicilerin çoğunluğunu öğrenci ve öğretim görevlilerinin oluşturduğu konferansta, devlete vergi ödemeyen, askerlik yapmayan Ermeniler'in, İngiltere, Fransa ve Rusya gibi ülkelerin desteğiyle Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Adana'da Kilikya Ermeni Devleti, Osmaniye'de de Amanos Ermeni Cumhuriyeti kurmak için isyanlar çıkardığını kaydetti. Çağın propaganda silahını çok iyi kullanan Ermeniler'in pek çok ülkeyi etkilediğini belirten Prof. Dr. Ali Osman Ateş, "İsyan çıkardılar, katliam yaptılar ama bizi soykırımla suçluyorlar. Osmanlı Devleti zamanında Ermeni kökenli 29 paşa, 22 bakan, 33 milletvekili, 7 büyükelçi, 11 başkonsolos, 11 öğretim üyesi ve 41 yüksek dereceli memur görev yaptı. Ama 1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nı fırsat bilen Ermeniler, 1887'de Cenevre'de Hınçak Partisi'ni, 1890'da da Tiflis'te Taşnak Partisi'ni kurdular. Ruslar'ın Yeşilköy'e kadar geldiği zor yıllarda yapılan Ayastefanos Antlaşması'na ve daha sonraki Berlin Konferansı'na, Osmanlı topraklarındaki Ermeniler'in Kürtler'e ve Çerkezler'e karşı korunması için yabancı devletlerin müdahalesini öngören hüküm koydurdular. Ardından 38 defa isyan girişiminde bulundular. 1909 Adana isyanında İngiliz ve Fransız donanmaları da söz konusu antlaşmalar uyarınca Ermeni isyanına destek için Kilikya sahillerinde bekliyordu. Ermeniler, Kurtuluş Savaşı yıllarında da Fransızlar'a destek için geldiler. Haziran 1920'de Adana'da Kilikya Ermeni Devleti, Osmaniye'de de Amanos Ermeni Cumhuriyeti kurmak için çalıştılar" dedi. Ermeniler'in isyan için hazırladığı silahların, Türkiye'nin doğusundan batısına her vilayette ele geçirildiğini vurgulayan Ateş, şöyle konuştu: "Sadece Erzurum değil Bursa, Kayseri, Diyarbakır, Maraş, Adana gibi vilayetler; top, tüfek, bomba ve dinamitlerle silah deposu haline getirilmişti. Ermeniler bu silahları golf sopası olarak yapmadılar. Erzurum'da Kazım Karabekir ordusunu bu silahlarla arkadan vurdular. Fransızlar'la birleşip Çukurovalılar'la savaştılar. Türkler cephede savaşırken, Ermeniler çoğu kadın ve çocuk savunmasız 20 bin Türk'ü öldürdüler. 1970'li yıllarda da masum hariciyecilerimizi katlettiler." Prof. Dr. Ali Osman Ateş, konuşmasının sonunda özellikle gençlere seslenerek, "Sizler eli kanlı bir ecdadın torunları değilsiniz. Asıl eli kanlı olanlar Ermeniler'dir. Bugün AB ülkeleri Türkler'in soykırım yaptığının kabul edilmesini istiyorlar. Ardından toprak isteyecekler. Ey Türk gençliği, bu vatana sahip çık. Lozan'ı deldirtme. Yoksa annenin temiz sütü haram olur" şeklinde konuştu. (İHA)

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÖF'de İkinci Üniversite imkanı
Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sistemine göre eğitim veren iktisat, ...
Öz Gıda İş:
Tarıma AB standardı getirilmeli Öz Gıda İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı ...
TAPUDA E-DÖNEM
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, e- devlet ilkesi gereği tapu ...
 
SOBA BAŞINDA TOPLANTI YAPTILAR
Erzurum İl Genel Meclisi salonunun bulunduğu Özel İdare İş Merkezi'nde ...
AİHM'NİN "TÜRBAN" KARARINI ELEŞTİREN BARO BAŞKANI KARA:
"KARAR ADLİ DEĞİL, SİYASİDİR" Erzurum Baro Başkanı Av. Sadullah Kara, ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Rakamlar da Doğu Anadolu’nun bölgelerarası kalkınmışlıkta ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK'Ü ÖZLEMLEANDIK Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
''ATATÜRK'Ü ANARKEN'' KONFERANSINDA KONUŞAN PROF.DR. İNÖNÜ: "KURTULUŞ ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ESOB BAŞKANI FIRAT: “KOBİ’LER GÜÇLENDİRİLMELİDİR” Erzurum ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva