Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETSO Heyeti Ala'yı ziyaret etti
ETSO Heyeti Ala'yı ziyaret etti
Köy yolunda mahsur kalan öğrenci servisi kurtarıldı
Köy yolunda mahsur kalan öğrenci servisi kurtarıldı
Trendyol 1. Lig: E.Erokspor: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: E.Erokspor: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: İstanbulspor: 1 - Iğdır FK: 2
Trendyol 1. Lig: İstanbulspor: 1 - Iğdır FK: 2
Erdoğan gençlere seslendi
Erdoğan gençlere seslendi
HABERLER>GUNCEL
21 Nisan 2008 Pazartesi - 00:00

- Doğal Güzellik Uzmanı Neslihan Tokkan, Doğulu Kadınların Kil Ve Mısır Unundan Elde Edebilecekleri Karışımları Kullanmaları Gerektiğini Söyledi.

Doğulu Kadinlar “Kil” Maskelerine İlgi Gösteriyor Doğal Güzellik Uzmanı Neslihan Tokkan, karasal sert iklimde yaşayan Doğulu kadınların pürüzsüz bir cilde sahip olabilmeleri için kil ve mısır unundan elde edebilecekleri karışımları kullanmaları gerektiğini söyledi.

- Doğal Güzellik Uzmanı Neslihan Tokkan, Doğulu Kadınların Kil Ve Mısır Unundan Elde Edebilecekleri Karışımları Kullanmaları Gerektiğini Söyledi.

- Doğal Güzellik Uzmanı Neslihan Tokkan, Doğulu Kadınların Kil Ve Mısır Unundan Elde Edebilecekleri Karışımları Kullanmaları Gerektiğini Söyledi. Doğulu Kadinlar “Kil” Maskelerine İlgi Gösteriyor Doğal Güzellik Uzmanı Neslihan Tokkan, karasal sert iklimde yaşayan Doğulu kadınların pürüzsüz bir cilde sahip olabilmeleri için kil ve mısır unundan elde edebilecekleri karışımları kullanmaları gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yılda 450 milyon dolar kozmetik ürünlere harcama yaptığına dikkat çeken Tokkan, “İnsanlarımız para ödemekle kalmıyor, bir de cilt kanseri tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Tamamen organik ve doğal yağlardan imal edilen ürünler kullanılmalıdır” dedi. KANSER OLGUSU Erzurum’da Lavinya Güzellik Merkezi’nin işletmeciliğini yapan Neslihan Tokkan, Türkiye’de son 10 yılda cilt kanseri vakalarının yüzde 70 artış gösterdiğini ileri sürdü. Makyaj ve cilt bakımı için kullanılan ithal ürünlerin cilt kanserine davetiye çıkardığını iddia eden Tokkan, özellikle kadınların organik ve doğal yağlardan elde edilen ürünleri tercih etmelerini tavsiye etti. SAĞLIKLI CİLT BAKIMI Cilt bakım uzmanı Tokkan, soğuk ve sert iklimde yaşayan Doğulu kadınlara sağlıklı bir cilt bakımı için şu formülleri verdi: “Doğunun iklimi sert ve soğuk. Ayrıca burada yaşayanlar çok yağlı besleniyor. Bu da ciltteki yağ oranını artırıyor. Bunun için eşit miktarda bir çorba kaşığı kil, mısır unu ve su karıştırıp cildinize sürün. Bu sayede cildiniz porselen gibi bir görüntü kazanır. Yağlı ciltler için ise çok basit bir maske yapabilirsiniz. Bunun için de yine eşit miktarda bir çay kaşığı kil, bal ve limonu karıştırıp, yüzünüzde 20 dakika bekletin. İki seans sonra farkı farkedeceksiniz. Kuru ciltler için de bir çay kaşığı tuzsuz tereyağı ve balı karıştırıp cildinizde yarım saat bekletin. Çünkü tereyağında A vitamini, balda ise B vitamini var. Tüm bunlar cildin kurumasını ve çatlamasını önler. Bu işlem özellikle soğuk havalarda yapılırsa daha koruyucu bir etkisi olur.” ERZURUMLU BAYANLARIN ALIŞKANLIKLARI Öte yandan kil kullanılarak yapılan cilt bakımının Erzurum’daki bayanlar tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Neslihan Tokkan, “Erzurum’da bayanların kozmetik ürünleri kullanma açısından öyle ciddi bir alışkanlıkları yok. Bu da ciltlerinin çok çabuk tahriş olmasına engel oluyor. Ancak iklim itibariyle kışların çok sert geçtiği Erzurum’da, insan cildi çok çabuk etkileniyor ve bunun ilk belirtisi erken yaşlanma oluyor. Hem ekonomik, hem de doğal olması nedeniyle kil kullanılarak yapılan cilt bakımı, işte bu yüzden Erzurum’da çok daha fazla tercih ediliyor. Merkezimizde hemen her gün kille cilt kürleri uygulanmaktadır” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin Güreşçileri Seçildi
Erzurum’da bulunan Güreş Eğitim Merkezi´ne alınacak sporcuların ...
Aşkalespor Şampiyon Oldu
Erzurum’da düzenlenen Mahalli Lig B Gençler Ligi şampiyonluğunu ...
“Grassroosts Turnuvası”nda
Tufanç Gençlikspor Damgası Dadaşköy Belediyesi ve Futbol Federasyonu ...
 
Erzurumspor Üç Puanla Dönüyor
Haftalardır galibiyet ve puana hasret olan Erzurumspor Tarsus İdmanyurdu ...
Hesap Yine Tutmadı
Erzurum’da il gelirleri ile giderleri arasındaki fark büyüyor. Mart ...
Erzurum Süt İşleme Fabrikasi’na Kavuşuyor
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜBB) Başkanı ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
DGD Oranları Belli Oldu Çiftçi Kayıt Sistemi”ne dahil olan, ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Baro Başkanı Turan’dan 301 Değerlendirmesi: Türk Tarihi ...
Erzurum’da Adli Tıp Grup Başkanlığı Kurulacak
Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt, Türkiye genelinde 57 ilde hizmet ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Barışın Kumarı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva