ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>EĞİTİM
11 Aralık 2014 Perşembe - 14:45

Yaylalı: ‘ETÜ Dünya Üniversitesi olacak’

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne yeniden atanan Prof. Dr. Muammer Yaylalı, teşekkür mesajı yayınladı.

Yaylalı: ‘ETÜ Dünya Üniversitesi olacak’

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne yeniden atanan Prof. Dr. Muammer Yaylalı, teşekkür mesajı yayınladı. Prof. Dr. Yaylalı, “Öğretim üyesi arkadaşlarımızın güven ve desteği, Yüksek Öğretim Kurulu'nun teveccühü ve Cumhurbaşkanımızın takdiri ve onayı sonucunda ikinci defa Erzurum Teknik Üniversitesi rektörlüğüne atanarak, şehrimize ve ülkemize hizmet edecek olmanın sevincini ve mutluluğunu bir kez daha yaşamaktayım" dedi.

ETÜ KAMUOYUNUN TAKDİRİNİ KAZANDI

Bu onurlu göreve kendisini layık görenlere şükranlarını belirten Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, "Dört yıllık rektörlük görevim süresince, üniversitemizin fiziksel gelişimi, akademik yapılanması ve eğitim-öğretim anlayışıyla kısa zamanda Türkiye'deki üniversiteler arasında iyi bir konuma getirmek amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalar başta öğretim üyeleri, çalışanlarımız ve kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Türkiye’deki altı teknik üniversiteden birisinin mensupları olarak idari ve akademik kadrolarımız ve öğrencilerimizle birlikte bir aile olmayı başarabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

YARINLARI BİRLİKTE ŞEKİLLENDİRELİM

Yaylalı, “Yarınları Birlikte Şekillendirelim” sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yolda, başta şehrimiz ve ülkemizin değişim ve gelişim hedeflerini kendimize esas alarak ülke sınırlarını aşacak bir üniversite oluşturmak üzere hazırladığımız stratejik plan doğrultusunda tüm faaliyetlerimizi planladık ve uyguladık. Bu yolda şiarımız bilim insanlarımızın akademik özgürlükleri doyasıya yaşadığı, demokratik, çoğulcu, rekabet edebilen, bilimin ışığında yetişerek yarınları şekillendiren mezunlar üreten bir dünya üniversitesi oluşturmaktır. Bu bağlamda henüz dört yıllık bir üniversite olmasına rağmen gerek fiziksel alt yapısının şekillenmesi, gerek laboratuvar imkanlarının her geçen gün dünya üniversiteleri standartlarına yaklaşması ve gerekse modern eğitim ve öğretim anlayışıyla müfredatlar oluşturmasıyla kısa zamanda çok mesafeler kat eden üniversitemizin gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağına olan inancım tamdır.

Üniversitemizin rektörlüğüne ikinci defa atanmam konusunda verilen bu kararın ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını dilerken, bu göreve layık görüp teveccühlerini esirgemeyen tüm akademik ve idari personelimize, kurum, kuruluş ve Erzurum halkına bir kez daha teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

 
Organları ile 4 kişiye hayat verdi
 
Kuran kursu öğreticisini kaçıran zanlı tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 15 Aralık 2014 Pazartesi 10:00

be mübarek,siz sözü evirip çevirmeyin de benim yazdıklarıma cevap verin.Bakalım ki sizin göklere çıkardığınız bu üniversiteniz bu dört yılda bu yazdıklarımdan hangisini yapmış,yoksa yatmış mı.Görünürde yatmış, keyf çatmış.Bana cevap verin.Bu cevabınız aynı zamanda Erzurumluya da cevap olacaktır.Cevap veremezsiniz.Çünkü bu yazdıklarımın hiçbirisini gerçekleştiremediniz.Ejder,Erzurum'un simgesidir.Siz bu simgeyi böyle görmezden gelemezsiniz.Bugün dahi bu isim bütün canlılığıyla yaşamaktadır.Biz ademiz ama bu simgeyi kullanarak şahsen yaşatıyoruz.Biz sekeratta falan da değiliz.Elhamdülillah hep ayığız.Edebiyattan anlamadığınız, mecazları bimediğiniz de çok acık. Sen yazdıklarıma cevap ver.Ben sana 3 bin küsur karekter yazdım,sen halen daha geçiştiriyorsun.Halep orda ise arşın burada.Haydi bakalım.

Yorumu oyla      6      4  
13 Aralık 2014 Cumartesi 15:50

Muradınız Virane ise, ki öyle diyorsunuz- ol vakit viranenin mamura bakışı da böyle olur demektir.. Eğer ıstılahi manada harabat ise meramınız, sekeratta olanın mesuluyeti de olmaz. Ve dahi Ejder olmaktansa.. adem olmak evla değil midir be mübarek

Yorumu oyla      8      4  
ejder tepesi 13 Aralık 2014 Cumartesi 14:32

Ben ejderim. Harâbât,viraneler manasına da gelir. Ben de bu manada söyledim.Eğer biraz izanın varsa sonraki cümle ile ilgisini anlarsın.Bu manada söylendiğini bilebilirsin Amma nerede.Sen bırak bu demagojiyi de yazdıklarıma cevap ver de Erzurumlu sizin gerçek yüzünüzü bir görsün.Siz saltanat sürüyorsunuz.Bilim insanı olarak çalışmıyor sunuz.

Yorumu oyla      6      5  
Ejder misin Harab mı 13 Aralık 2014 Cumartesi 14:02

Eğer harabat ehli isen, söylediğinden mesul değilsin. Sana denilen de nafiledir. NOT: Harabat meyhanedir

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-4 13 Aralık 2014 Cumartesi 13:52

Ben fikir üretirim.İstersen gel karşıma da benim kim olduğumu bir anla.Benim kim olduğumu öğrensen dilini yutar altına kaçırırsın.Hele ben kısa yazdım.Ama bir gün bu üniversiteleri çok uzun yazacağım o zaman oku da bak.Klavyeden gürleyen avukat efendi. Yine de hoşça kal.Ağzına,aklına sahip ol. Harabat ehline hor bakma. Onun içerisinde nice defineler vardır.

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi-3 13 Aralık 2014 Cumartesi 13:47

lazım.Senin yaptık dediğin üniversiteniz bunların hangisini yaptı.Hiçbirisini.Ki üstelik de teknik üniversitesiniz.Unutma avukat efendi,yüksek kazanç teknoloji transferine değil, teknoloji üretimine bağlıdır.Erdal İnönü,Türkiye bilgi üretemediği için geri kaldı demiştir. Üniversiteler bilgi aktarılan ve belletilen yerler değil,bilgi üreten ve araştırma yapılan yerlerdir.Bu da sizde yok.Gelişmiş ülkelerdeki gibi üniversiteniz sanayi ile içli-dışlı mı? Yok yok yok.ülkemizde olduğu gib üniversitenizde de yayın sayısı önem kazanmıştır.Unutma ki avukat efendi, teknolojiye dönüşmeyen ve toplumun gelişmesine katkısı olmayan, bilimin temel lerini sorgulamayan yayının,bugünkü gelişen dünyada değeri yoktur.Bunlar da sizde yoktur.Ezbere dayanan eğitimle siz görevinizi mi yaptığınızı sanıyorsunuz? Üniversitelerin zavallı ezberci sözde akademisyenleri.Siz bu halinizle eğitim yaptığınızı sanıyorsunuz he. Toprak başınıza. Yazık bu milletin parasına.Çok yazık.Daha yazayım mı? Ben laf değilim.

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi-2 13 Aralık 2014 Cumartesi 13:28

Hani bir teknik üniversite olarak hangi teknolojik eseri ürettiniz,sattınız ve devletin kasasına milyar dolarları koydunuz. Üniversitenie aldığınız sözde akademisyenler için, gelişmiş ülkelerin uyguladığı "post doktora,"proje asistanlığı"kriterlerini neden uygulamıyorsunuz?Ben yakinen şahit oldum,tavassutla,hatırı sayılır kişilerin hatırı için adam aldınız.En yakınımdan biliyorum.Buna şahit oldum.Mesela inovasyondan ne yaptınız? Hiç hiç hiç. Nanoteknolojiden ne yaptınız veya prototiplerden.Hiç hiç hiç.Mesela güneş keremleri,camlar,bandajlar,boyalar,tekstil, flash belleklerden ne ürettiniz.Hiç hiç hiç. Mesela 300 milyon dolarlık bir uydu,tanesi 3000 dolar olanceptelefonu,yerliotomobil, Tomahawk füzesi,bilgisayarlı tomografi cihazı.Mesela,Kalp pili almak için,6 bin 138 kilo demir cevheri veya 1023 kilo mısır yağı satmak gerkiyor.Bütün bu teknolojik eserleri üretemeyen bizim gibi ülkelerin kaderi teknoloji çöplüğüdür.Bu tür katma değeri yüksek teknoljik eserleri üretip satmamız

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-1 13 Aralık 2014 Cumartesi 12:59

Fatih arkadaş. Sen önce İngilizce olan "nick" kelimesini bırak da güzel,zengin ve temiz dilimiz Türkçe ile yaz. Ben Erzurum'da yaşıyorum ve Erzurum'dan dışarı çıkmadım.Biz klavye başında değil her zaman gürleriz. Senin zoruna mı gitti ? Belli ki sen de o kanaldan beslenenlerdensin. Yapılmayan ne var diyorsun.Ne yaptınız sen onları yaz? Sen eğer yapılanları o hamasi toplantılar, konferanslar olarak görüyorsan sen onları geç.Onlar hikaye. Bir teknik üniversitenin yapması gerekirken yapamadıkları önemlidir. Sen avukatlığı bırak da ben sana bir üniversitenin yapması gerekirken bugüne kadar yapmadıklarını yazayım da iyi dinle ve bana bunların niçin yapılmadığını yaz.Dinle: Sizin üniversiteniz bilim, bilişim, teknoloji,icat, proje, patent alma,yüksek düzeyde araştırma, katma değeri yüksek teknolojik eser olarak ne yaptı? Hiç hiç hiç.AR-GE'nin%75'ini devlet karşılamasına rağmen neden tekno-parklar kuramadınız? Şu anda dünyadan kalkmış olanezbere dayanan klasik sistemle eğitim yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      7      4  
fatih 13 Aralık 2014 Cumartesi 02:13

ejder tepesi nickli arkadaş hemen her yorumunda Erzurum'a faydası ne? Erzurum ne kazandı, o işe yaramaz, bu böyle olmaz minvalinde yazıp çiziyor. Ben de kendisine soruyorum SENİN ERZURUM'A NE FAYDAN VAR! Sadece klavye başında atıp tutmak olmuyor. Yapacağız denipte yapılmayan ne var? Bilir misin ? Yok bilmezsin çünkü işkembeden sallıyorsun. Sen Erzurumluda değilsindir. **** Laflarla geçti dediğin yıllarda yapılanları seni başbakan yapsak yapacağını sanmam... Çünkü sende yeriyle lafsın, muhalefetsin ve klavyeden gürleyenlerdensin.

Yorumu oyla      9      4  
Yakutiye 13 Aralık 2014 Cumartesi 00:23

İlimizin gelişmesi için kurulan ikinci üniversitenin adam kayırmacılıktan uzak; amacı bilim için çalışan, memleketine faydalı şeyler üreten,bilim yuvası olmasını temenni ediyoruz.Memleketimiz için yapılan bu yatırımın heba edilmemesi gerekir.Ümidimiz torpilsiz eleman alımları... Bilimsel çalışmaya göre kriterlerin belirlenmesi.Hak edenin ,çalışanın azminin kırılmasına meydan vermemek.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de 2. Yaylalı dönemi
Erzurum Teknik Üniversitesi'nin rektör belirleme süreci tamamlandı. Cumhurbaşkanı ...
ETÜ ÜNİLİG’de
Erzurum Teknik Üniversitesi masa tenisi takımı Sivas’ta düzenlenen ÜNİLİG ...
İl Sağlık Müdürlüğü eğitime yoğunlaştı
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği’nce ...
 
Büyükşehir Uzundereli öğrencileri ağırladı
Büyükşehir Belediyesi'nin "Erzurum Öğrencileriyle Buluşuyor" adlı eğitim projesi devam ediyor.
Önce okudular, sonra bağışladılar
Atatürk Üniversitesi gençleri tarafından kurulan Nevrah Gençlik Erzurum ...
ATAÜNİ: Türkiye’ye örnek olan üniversite
Türkiye gazetesinde Çarşamba günleri yayınlanan “Rektörler Konuşuyor” ...
 
İnfaz Koruma Memurlarına Eğitim Semineri
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Hüseyin Turgut Eğitim ...
Tortum’da Kur’an Kursu coşkusu
Erzurum’un Tortum ilçesinde Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Zengin, kursiyerleri ödüllendirdi
Oltu İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce bu yıl 16’ncısı düzenlenen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva