YORUMLAR
Toplam 13 yorum var Onay bekleyen 3 yorum var.
ejder tepesi 15 Aralık 2014 Pazartesi  10:00

be mübarek,siz sözü evirip çevirmeyin de benim yazdıklarıma cevap verin.Bakalım ki sizin göklere çıkardığınız bu üniversiteniz bu dört yılda bu yazdıklarımdan hangisini yapmış,yoksa yatmış mı.Görünürde yatmış, keyf çatmış.Bana cevap verin.Bu cevabınız aynı zamanda Erzurumluya da cevap olacaktır.Cevap veremezsiniz.Çünkü bu yazdıklarımın hiçbirisini gerçekleştiremediniz.Ejder,Erzurum'un simgesidir.Siz bu simgeyi böyle görmezden gelemezsiniz.Bugün dahi bu isim bütün canlılığıyla yaşamaktadır.Biz ademiz ama bu simgeyi kullanarak şahsen yaşatıyoruz.Biz sekeratta falan da değiliz.Elhamdülillah hep ayığız.Edebiyattan anlamadığınız, mecazları bimediğiniz de çok acık. Sen yazdıklarıma cevap ver.Ben sana 3 bin küsur karekter yazdım,sen halen daha geçiştiriyorsun.Halep orda ise arşın burada.Haydi bakalım.

Yorumu oyla      6      4  
13 Aralık 2014 Cumartesi  15:50

Muradınız Virane ise, ki öyle diyorsunuz- ol vakit viranenin mamura bakışı da böyle olur demektir.. Eğer ıstılahi manada harabat ise meramınız, sekeratta olanın mesuluyeti de olmaz. Ve dahi Ejder olmaktansa.. adem olmak evla değil midir be mübarek

Yorumu oyla      8      4  
ejder tepesi 13 Aralık 2014 Cumartesi  14:32

Ben ejderim. Harâbât,viraneler manasına da gelir. Ben de bu manada söyledim.Eğer biraz izanın varsa sonraki cümle ile ilgisini anlarsın.Bu manada söylendiğini bilebilirsin Amma nerede.Sen bırak bu demagojiyi de yazdıklarıma cevap ver de Erzurumlu sizin gerçek yüzünüzü bir görsün.Siz saltanat sürüyorsunuz.Bilim insanı olarak çalışmıyor sunuz.

Yorumu oyla      6      5  
Ejder misin Harab mı 13 Aralık 2014 Cumartesi  14:02

Eğer harabat ehli isen, söylediğinden mesul değilsin. Sana denilen de nafiledir. NOT: Harabat meyhanedir

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-4 13 Aralık 2014 Cumartesi  13:52

Ben fikir üretirim.İstersen gel karşıma da benim kim olduğumu bir anla.Benim kim olduğumu öğrensen dilini yutar altına kaçırırsın.Hele ben kısa yazdım.Ama bir gün bu üniversiteleri çok uzun yazacağım o zaman oku da bak.Klavyeden gürleyen avukat efendi. Yine de hoşça kal.Ağzına,aklına sahip ol. Harabat ehline hor bakma. Onun içerisinde nice defineler vardır.

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi-3 13 Aralık 2014 Cumartesi  13:47

lazım.Senin yaptık dediğin üniversiteniz bunların hangisini yaptı.Hiçbirisini.Ki üstelik de teknik üniversitesiniz.Unutma avukat efendi,yüksek kazanç teknoloji transferine değil, teknoloji üretimine bağlıdır.Erdal İnönü,Türkiye bilgi üretemediği için geri kaldı demiştir. Üniversiteler bilgi aktarılan ve belletilen yerler değil,bilgi üreten ve araştırma yapılan yerlerdir.Bu da sizde yok.Gelişmiş ülkelerdeki gibi üniversiteniz sanayi ile içli-dışlı mı? Yok yok yok.ülkemizde olduğu gib üniversitenizde de yayın sayısı önem kazanmıştır.Unutma ki avukat efendi, teknolojiye dönüşmeyen ve toplumun gelişmesine katkısı olmayan, bilimin temel lerini sorgulamayan yayının,bugünkü gelişen dünyada değeri yoktur.Bunlar da sizde yoktur.Ezbere dayanan eğitimle siz görevinizi mi yaptığınızı sanıyorsunuz? Üniversitelerin zavallı ezberci sözde akademisyenleri.Siz bu halinizle eğitim yaptığınızı sanıyorsunuz he. Toprak başınıza. Yazık bu milletin parasına.Çok yazık.Daha yazayım mı? Ben laf değilim.

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi-2 13 Aralık 2014 Cumartesi  13:28

Hani bir teknik üniversite olarak hangi teknolojik eseri ürettiniz,sattınız ve devletin kasasına milyar dolarları koydunuz. Üniversitenie aldığınız sözde akademisyenler için, gelişmiş ülkelerin uyguladığı "post doktora,"proje asistanlığı"kriterlerini neden uygulamıyorsunuz?Ben yakinen şahit oldum,tavassutla,hatırı sayılır kişilerin hatırı için adam aldınız.En yakınımdan biliyorum.Buna şahit oldum.Mesela inovasyondan ne yaptınız? Hiç hiç hiç. Nanoteknolojiden ne yaptınız veya prototiplerden.Hiç hiç hiç.Mesela güneş keremleri,camlar,bandajlar,boyalar,tekstil, flash belleklerden ne ürettiniz.Hiç hiç hiç. Mesela 300 milyon dolarlık bir uydu,tanesi 3000 dolar olanceptelefonu,yerliotomobil, Tomahawk füzesi,bilgisayarlı tomografi cihazı.Mesela,Kalp pili almak için,6 bin 138 kilo demir cevheri veya 1023 kilo mısır yağı satmak gerkiyor.Bütün bu teknolojik eserleri üretemeyen bizim gibi ülkelerin kaderi teknoloji çöplüğüdür.Bu tür katma değeri yüksek teknoljik eserleri üretip satmamız

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-1 13 Aralık 2014 Cumartesi  12:59

Fatih arkadaş. Sen önce İngilizce olan "nick" kelimesini bırak da güzel,zengin ve temiz dilimiz Türkçe ile yaz. Ben Erzurum'da yaşıyorum ve Erzurum'dan dışarı çıkmadım.Biz klavye başında değil her zaman gürleriz. Senin zoruna mı gitti ? Belli ki sen de o kanaldan beslenenlerdensin. Yapılmayan ne var diyorsun.Ne yaptınız sen onları yaz? Sen eğer yapılanları o hamasi toplantılar, konferanslar olarak görüyorsan sen onları geç.Onlar hikaye. Bir teknik üniversitenin yapması gerekirken yapamadıkları önemlidir. Sen avukatlığı bırak da ben sana bir üniversitenin yapması gerekirken bugüne kadar yapmadıklarını yazayım da iyi dinle ve bana bunların niçin yapılmadığını yaz.Dinle: Sizin üniversiteniz bilim, bilişim, teknoloji,icat, proje, patent alma,yüksek düzeyde araştırma, katma değeri yüksek teknolojik eser olarak ne yaptı? Hiç hiç hiç.AR-GE'nin%75'ini devlet karşılamasına rağmen neden tekno-parklar kuramadınız? Şu anda dünyadan kalkmış olanezbere dayanan klasik sistemle eğitim yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      7      4  
fatih 13 Aralık 2014 Cumartesi  02:13

ejder tepesi nickli arkadaş hemen her yorumunda Erzurum'a faydası ne? Erzurum ne kazandı, o işe yaramaz, bu böyle olmaz minvalinde yazıp çiziyor. Ben de kendisine soruyorum SENİN ERZURUM'A NE FAYDAN VAR! Sadece klavye başında atıp tutmak olmuyor. Yapacağız denipte yapılmayan ne var? Bilir misin ? Yok bilmezsin çünkü işkembeden sallıyorsun. Sen Erzurumluda değilsindir. **** Laflarla geçti dediğin yıllarda yapılanları seni başbakan yapsak yapacağını sanmam... Çünkü sende yeriyle lafsın, muhalefetsin ve klavyeden gürleyenlerdensin.

Yorumu oyla      9      4  
Yakutiye 13 Aralık 2014 Cumartesi  00:23

İlimizin gelişmesi için kurulan ikinci üniversitenin adam kayırmacılıktan uzak; amacı bilim için çalışan, memleketine faydalı şeyler üreten,bilim yuvası olmasını temenni ediyoruz.Memleketimiz için yapılan bu yatırımın heba edilmemesi gerekir.Ümidimiz torpilsiz eleman alımları... Bilimsel çalışmaya göre kriterlerin belirlenmesi.Hak edenin ,çalışanın azminin kırılmasına meydan vermemek.

Yorumu oyla      7      5  
misafir 12 Aralık 2014 Cuma  14:06

yerleşkesinin büyük bölümü tarım arazisi üzerine kurulmuş, daha 4 yıllık dahi mazisi olmayan bir üniversite nasıl olurda dünya üniversiteleri düzeyine gelir anlamak mümkün değil her yıl açıklanan dünyanın en iyi 500 üniversitesi içine halen 1 Türk üniversitesi girememişken ki 60 -70 - 80 ve daha fazla yıl olarak mazisi olan üniversiteler varken.

Yorumu oyla      9      6  
ejder tepesi 12 Aralık 2014 Cuma  09:35

Bal bal demekle ağız tatlanmıyor.Geçen dört yılda Erzurumlu ETÜ'den bir şey göremedi.Hep böyle hamasi sözlerle geçti.Yapacağız, edeceğiz,olacak gibi yuvarlak laflar. Herhangi bir ilmi çalışma ve buluş yapılmadı Erzurum'a bir şey kazandırılmadı.Bakalım ki gelecek dört yıl nasıl olacak.Bekleyelim, görelim.Acaba yine laflarla mı geçecek?

Yorumu oyla      10      5  
muaz 12 Aralık 2014 Cuma  00:43

Erbakan hocanın ağır sanayi hamlesi konusunda erzurumda neler yapılabilir değerli hocam? Bu şehire hangi yatırımlar gelemeli bu konuda üniversite hem eleman hemde fikir üretmelidiir.

Yorumu oyla      9      4