ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Aralık 2010 Cuma - 00:17

Yakutiye Parkı 2011’e hazır

Yakutiye Belediyesi tarafından peyzaj ve çevre düzenlemesi sürdürülen Yakutiye Parkında çalışmalar özel teknik ve yöntemlerle sürdürülüyor. Sert zemin çalışmalarının tamamlanacağı parkta ağaç dikimi ve yeşil alan süslemeleri baharla birlikte yapılacak. Başkan Ali Korkut, önemli olanın tarihi eserlerin çevresinin açılarak, aynı zamanda şehre büyük bir meydan kazandırılması olduğunu söyledi.

Yakutiye Parkı 2011’e hazır

Yakutiye Belediyesi tarafından peyzaj ve çevre düzenlemesi sürdürülen Yakutiye Parkında çalışmalar özel teknik ve yöntemlerle sürdürülüyor. Sert zemin çalışmalarının tamamlanacağı parkta ağaç dikimi ve yeşil alan süslemeleri baharla birlikte yapılacak. Başkan Ali Korkut, önemli olanın tarihi eserlerin çevresinin açılarak, aynı zamanda şehre büyük bir meydan kazandırılması olduğunu söyledi.
//KORKUT’UN AÇIKLAMASI
Kamuoyu tarafından da ilgiyle takip edilen Yakutiye parkındaki çalışmalar özel teknikler ve uygulamalar yardımıyla sürdürülüyor. Sert zemin çalışmaları tamamlanma noktasına gelirken, yeşil alan ve çevre düzenlemesi bahar ayında gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Ali Korkut, “Yakutiye parkında başlangıçta taş temininde yaşanan aksaklıklar nedeniyle işler biraz geç başlamış olabilir, ancak havaların iyi gitmesi nedeniyle bu açığı da kapatıyoruz. Kamuoyuna yanlış bir kanı oturtuluyor. Halkımızın endişesine mahal yok. Çalışmalar özel teknik ve yöntemler de kullanılarak işler tamamlanacak. Sert zemin çalışmaları yakında bitirilecek parka bahar mevsiminin başlangıcıyla yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapacağız. Aksayan veya geri kalmış bir işimiz bulunmuyor. Kimsenin bir endişesi olmasın” dedi.
//İZOCAMLA DONMA ENGELLENİYOR
Parkta yürütülen sert zemin çalışmalarını tamamlayabilmek ve iş kalitesinde kayıp meydana gelmemesi için işçiler özel yöntemler uyguluyorlar. Uygulanan özel teknik ve yöntemler arasında atılan betonun üç gün süreyle izocamla kapatılması, taş döşeme alanlarında şerbetin donmasını önlemek amacıyla özel kimsayal karışımlı antifriz ile taş üzerinin pürmüzle ısıtılıp ardından izocamla kapatılması da bulunuyor. İnşaat uzmanları atılan beton donmaması için 5 derecenin altına düşülmemesi gerektiğini, atılan betonun üç gün süreyle sıcaklık düşüşleri dikkate alınarak izocamla korunduğunu belirttiler. Yine döşenen taşların altındaki şerbetin donmasını önlemek amacıyla taş yüzeyi pürmüzle ısıtılıyor ve üzeri yine gece için izocam ile kapatılıyor. Yine bu şerbet içerisine özel bir antifriz ve donmayı önleyici kimyasal karıştırılıyor.
//RENGARENK HAVUZ
Yakutiye parkı içerisinde renklendirilmiş su oyunlarına sahne olan havuz da denemesi yapılarak açıldı. Özellikle akşam karanlığın çökmesiyle birlikte çeşitli renklerin aktığı su oyunları hoş manzaralar doğuruyor. Çok güzel bir eserin ortaya çıkmak üzere olduğunu belirten Başkan Ali Korkut, “Park alanı içerisindeki sert zemin tamamlanmak üzere. Tuvaletler de yine bu ay içerisinde bitirilerek halka açılacak. Sert zemin çalışmaları nedeniyle başlanamayan yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarımız ise baharla birlikte yapılacak. 150’nin üzerinde boy yapmayan, çiçekli özel ağaçlar dikeceğiz. Yine çalı ve çiçek grupları ile süslemeler yapılacak. Özel çim alanı oluşturulacak. Şadırvanın çatısı onarılacak, etrafındaki direkler temizlenerek orijinaline dönüştürülecek. Havuzumuzdaki su oyunları bilgisayar programıyla çeşitli motiflerle değişecek. Ortaya çıkacak eser herkesi mutlu edecek” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 9 Ocak 2011 Pazar 11:47

mökkem dadaşa soruyorum bir ağaç kaç yılda o hale gelir biliyormusun artı mökkem sen hiç ağaç diktinmi eğerki baliciler varsa her tarafı temizlersin olur biter orası bakımsızlıktan virane halii almıştı elbette bakmassan dağ olur bakarsan bağ olur bu atasözünü bilmiyorsan hatırlatırım sizin gibilerin ağzına bir parmak bal çalınınca başkana karşı ağzınızdan bal akıyor.başkan takım elbise giymekle sıfır araça binmekle olmuyor erzurum halkının işe ihtiyaçı var halk boş oturuyor.herkes göç ediyor senin gibi yardakçıları işi kolay parası gelir nasıl olsa devam edin böyle ben erzurum lu değilim ama yine söylüyom chp akp mhp farketmez sizin başkanınız kötü

Yorumu oyla      6      4  
ali 2 Ocak 2011 Pazar 23:38

evet başkan herkesi kandıra bilirsin ama Allah`ı kandıramassın başkan oradaki ağaçları söktürdü gidin bakın kaç tanesi tutturdu ve çalıştığı insanların hakkını verdimi başkan her sabah ayrı camilerde namaz kılıyormuş namazı mekkede kılsa boş çalıştırdığı insanın hakkını vermesi lazım hak alrak bu işler olmuyo bu işler

Yorumu oyla      6      4  
ahmet 3 Aralık 2010 Cuma 21:56

slm ben Erzurumluyum bayram tatilimi geçirmek için eşimle beraber Erzuruma geldim.Güya eşime memleketi gezdirecektim hani olimpiyatlara hazırlanıyoruz ya bi de ne göreyim her yer çöplük,konteynırlar pis eskimiş, her yer harabe virane evlerle dolu burası kış memleketi halen daha park yapımı kaldırım yapımıyla uğraşıyorlar.Kardeşim bu millet size değil partinize o kadar yüksek oy verdi.Karşılığı bu mu neredeydin yaz boyunca şehir sadece Cumhuriyet cad. ibaret değil ki tebrizkapı,palandöken caddesi erzincan kapı vb. daha nereyi sayayım ki o kadar bakımsız anlatamam bu nasıl belediyecilik hiç mi Allah korkunuz yok yahu ben belediye ye de mail attım çöpleri kaldırın diye her yer pis diye hiç ses seda yok Bize demek ki bunu reva görüyorlar.Artık Erzurumlular olarak bunlara gereken dersi vermeliyiz bi yerden başlamalıyızBir de bu caddede gezerken gençlerimiz sürekli küfür ediyor ve ya esnaf hep şiveyle konuşuyor lütfen biraz daha kendimize çeki düzen verelim zira biz artık olimpiyat şehriyiz

Yorumu oyla      6      4  
özerzurumlu 3 Aralık 2010 Cuma 13:38

gecun kardeşim gecın bu proje dedıyınız şey park duzenlemesı demı

Yorumu oyla      6      4  
Bilir Kişi 3 Aralık 2010 Cuma 13:12

Ali Korkutun döneminde yapılan her işte kamu zarara uğratılmıştır. Gönderilen işcileri ikna etme yolunu değilde, meydan okuma yolunu seçti. İşcide gitti mahkemeye... alacağı 1 ken 2 oldu alsana kamu zararı. Belediye binasının hiç de ihtiyacı olmadığı halde sil baştan yenilenmesi, bu işin kimlere ne şekilde verildiği muamması, harcanan paranın astronomik olması,borç denizinde yüzen bir belediyenin böyle hoyratça para savuruyor olması = kamu zararı. Sayın başkanın kılavuzu ferhat mergan olunca kamu zararının olması kaçınılmaz oluyor.

Yorumu oyla      6      4  
3 Aralık 2010 Cuma 12:20

Erzurum yine Türkiye gündeminden uzak içinekapanmış kendi halinde... bu nebiçin gaztecilik ülke ve dünya gündeminden uzak habercilik...Erzurmluya yazık oluyor...

Yorumu oyla      6      4  
Hazır mazır değil ! 3 Aralık 2010 Cuma 10:16

Haber yazmak için mi reklam diyeti mi, yahu hergün ordan geçiyorum bir numaraları yok daha wc yapılmamış etraf toz toprak içinde ne bakan var ne eden 2 3 işçi oyalanıyor her halki mütahithakedişi misliyle cebe koymuş. karın yağmasına dua edirler, diyecekler ki son sürat çalışıyorduk kar erken(!) yağdı, bahara bitirecez, Erzurum insanı sevsinler seni umman gibi sabır var sende, bizim belediye başkanlarına batıda sokak süpürgesi verip sokak süpürtmezler, evliya sabrı var bizde, geçen bir arkadaş dediki tayyip beye mektup yazacam kayseri belediye başkanını erzuruma versin, niye dedim, dediki adam her şeyi bitirmiş, tek bir şey kalmış tiyatro, çocuk şenliği, kültürel işler, ne cevap versem iyi tiyatronun alası bizim belediyeler ben milliyetçiyem kayseri bel başkanı istemem.

Yorumu oyla      6      4  
R.A. 3 Aralık 2010 Cuma 09:59

Allah akıl versin bize seçtiğimiz başkana bak hele taş bulamamışda, geç kalmış, zemin betonu donmasın diye izocam kullanıyor, taşları pürümüzle ısıtıyor, ne kafa, ama dur hele bunlarda masraf yani mütahit deftere yazacak hımmm. yeşillendirme bahara kalmış. Gasteciler yerel kanal arşivlerinde var başkana soru, bu yaz oturulabilecek mi parkta biraz zor durumdada kalsa kasımın sonu filan oturacaklar diyor, şimdi bahara ertelemiş. bu gidişle sende unutulacak erteleneceksin, milletvekilliği rüyası görüyorsunda senden kurtları var yedirmezler. seni başkan yapanların ne hesapları var aklın ermez, halka yakın dur ve yarın ben şu işi kimseye yaranmadan halk için yaptım, diyebilesin, yeniden seçilmek mi, dönde arkana bak, D.Şahin büyükşehire adaydı, hey gidi, yenişehirin sarışından ağarmış özel idare müdürülüğünden gelme başkanı vardı bak ismini bile unutmuşum o da dursun şahin gibi yerinde yeller esiyor ha dersenki ben 1 dönem seçildim, edindiklerim bana yeter, kalıcılık hikaye, diyorsan başka!

Yorumu oyla      6      4  
Misafir Belediyeci.. 3 Aralık 2010 Cuma 09:54

İşçilerin 3 kuruşuna tenezzül edip de ödemeyen aylarca onları mağdur edip ondan sonra bir arkadaşımızın "ölüm parası"nı bile öedemeyi reddeden,gönderdiği işçilerin 10 günlük(toplasan kişi başı 100lira)maaş farklarını bile ödemeyen her türlü ellem gullemi yapan,bu parkın yapımında suç işleyen(bütçede ödeneği olmayan bir iş yapılamaz,ihale edilemez)ama bunlar yaptı.Sonra İl Özel İdaresi el atı,yardım etti.Daha ne diyim,ben kınıyorum...İşçiyle uğraşan,onları tehdit eden anlayışdan hiç bişey beklemiyorum.Başbakanın eteklerinin altına saklanmış arada bir başlarını çıkarabilen "Çakma AK Partililer"bunlar...Hele şu en son açılan dava olumlu sonuçlanırsa ben Ali Korkutu o zaman görecem.Bu arada sırf eleştirmek için yada kötülemek için yazmıyorum merak edenlere ıspatı mevcuttur yazdıklarımın.Parkdan önce insanların gönlünü yapsın bence.Ali Korkut bir "hellallik" bile isteyemedi işçilerini gönderirken,bunun altını çizmek istiyorum.

Yorumu oyla      6      4  
C.Kanmaz 3 Aralık 2010 Cuma 09:20

Arkadaşlar, Erzurum için doğru işler yapanın elini öper, baştacı ederiz. Ama daha park alanını dahi geniş tutamayan, ihaleyi ehil olup olmadığı belirsiz ve örtülü(süre ve bedel)veren, yazın ortalığı kazıp aylarca boş bırakan kar yağmak üzere daha zemin tesfiyesi yapılmamış yerler var, Lalapaşa camiinin temel tahkim taşlarını bilinçsizce söküp wc nin yanına bırakmışlar, alan nerdeyse tümüyle kaplama taş yapılmış yarın birileri burada dans tertiplerse hiç şaşırmayın, kullanım biçimi konusuda saklı, kime peşkek edilecek daha karar vermemişler galiba, ha teklif ettik ki at yarışı kahvesi, balıkçı, çay ocağı ve üstüde sosyal yard. olan bina kamulaştırılsın, park alanı genişlik kazansın, nerde, ufku olmayanlar proje büyüklüğünden ne anlar ki, dar görüşlü ufak hesaplarla yorulan kalıcı eser bırakma hevesi yokki.Erzurum evliyalar yatağı, bu mubarek şehre tarihe geçecek başkanlar lazım, kimseye payanda olmak bir şey kazandırmaz,ali bey f.atınç dipte köşede kalmış makarna ekmek yiyormuş duyrulur

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEMA’ya 2011 desteği
Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü gönüllüler ve çalışanlarıyla, Türkiye ...
Erzurum, süt kampanyasında öncü olacak
Sağlıklı süt tüketiminin önemi ve açık sütün sağlık açısından oluşturduğu ...
Evlilik kabusunuz olmasın
Kimilerinin rüyası kimilerinin kabusu olan evlilik 4 bin yıllık toplumsal ...
 
Fidan Aileleri uyardı...!
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ...
Erzurumlu gencin hazin sonu
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, üç gün önce Erzurum'dan gelerek bir kafede ...
Anne mi haklı baba mı?
Ankara'daki bir hastanede kalbinden tedavi gören 36 yaşındaki iki çocuk ...
 
Kayıp korucudan 11 gündür haber yok
Kars'ın Kağızman ilçesi Çayarası köyü Geçici Köy Korucusu Emirhan Yıldırım, ...
Makaranın altında kalan 1 kişi öldü
Erzurum’da yüksek gerilim hattı kablolarının sarılı olduğu makaranın ...
Karayazı’da balkon çöktü: 1 yaralı
Erzurum’un Karayazı ilçesinde balkon çökmesi sonucu 1 çocuk ağır yaralandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva