ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>GUNCEL
22 Ocak 2016 Cuma - 05:15

“Vatansever Türk Aydınları Bildirisi” yayınlandı

Devleti ‘katliam’ yapmakla itham eden bildiriye imza atan akademisyenlere tepkiler sürüyor. 2 bin 577 akademisyen ve bin 178 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, teröre karşı “Vatansever Türk Aydınları Bildirisi” yayınladı.

“Vatansever Türk Aydınları Bildirisi” yayınlandı

Bin 128 akademisyenin Güneydoğu’da süren terörle mücadele operasyonlarına karşı yayınladığı bildirinin ardından 2 bin 577 akademisyen ve bin 178 STK temsilcisi, “Vatansever Türk Aydınları Bildirisini” yayınladı. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, “Bizler, fikir ve ifade hürriyetine, demokratik hukuk devletine sonuna kadar inanıyoruz ve bu değerlerin savunucusuyuz. Ancak, şunu sormak isteriz; bu 'akademisyenlik' zırhına bürünenler ülke sorunları ile ilgili fikir mi yürütüyor, yoksa PKK’ nın propaganda aygıtının gönüllü sözcülüğünü mü yapıyor? Toplumun güvenliğini, ülkenin birliğini, can ve mal emniyetini sağlamakla yükümlü devlet güvenlik güçlerinin hendek ve barikatlarla ülke topraklarının bir bölümünü savaş alanına çeviren terör örgütüne karşı operasyonlarını planlı katliam ve kıyım olarak ifade etmek fikir hürriyeti mi yoksa terör yandaşlığı mıdır? Bildiride, 'Türkiye Cumhuriyeti; vatandaşlarını Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de ve daha pek çok yerde haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkûm etmekte, yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu Uluslar arası sözleşmeler ile koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlal etmektedir' denilmektedir. Bu bir fikir mi? Devlet niçin kendi egemenlik alanındaki yerleşim yerlerinde silah kullanmak zorunda kalmış? Oralarda hendekler kazıp cephaneliğe çeviren devlet mi? Bu akademisyenler hangi bilimsel araştırma sonucunda yukarıdaki suçlamaları yapabilmektedir?” ifadelerini kullandı.

Yayınlanan bildirinin PKK ve uzantılarının propaganda makinesine cephane sağlamak ve psikolojik harekatlarına destek vermekten başka bir şey olmadığını söyleyen Öz, şöyle devam etti:

“Türk Ocaklı aydınlar ve akademisyenler olarak Türk milletinin birliği ve Türk devletinin bekasını esas alan bir yaklaşımla devletimize ve milli birliğimize yönelen terör ve şiddete karşı devletin tavizsiz bir politikayı sürdürmesi, buna mukabil temel insan hakları ve demokratik hukuk devleti esasları, üniter-millî devlet ilkesi çerçevesinde bütün yurttaşlarımızın refahı ve mutluluğu için çalışması gerektiğini savunuyoruz. Bu hususta adalet ve hukuk kuralları çerçevesinde ilgili kurumlar üzerine düşeni yapmalıdır. Bunun dışında kamuoyuna yansıyan ve insan hakları ve demokrasiye aykırı, devlet otoritesini zaafa uğratan beyanları kesinlikle tasvip etmiyoruz.”

2 bin 577 akademisyen ve bin 178 STK temsilcisinin yayınladığı “Vatansever Türk Aydınları Bildirisi” şöyle:

"Türk milleti ve devleti, tarihimizdeki en ağır saldırılardan biriyle yüz yüze. Türk milletinin birliğini ve Türk devletinin bekasını yürekten savunanların, çözülmeye yol açacağını ikaz ve ihtar ettiği "Çözüm Süreci" boyunca şımartılan PKK terör örgütü, şehir ve mahallelerimizi işgale teşebbüs cüretini göstererek milli varlık ve birliğimize açıkça meydan okuyor. Gün geçmiyor ki, Anadolu'daki sıvasız evlere şehadet haberlerinin ateşi düşmesin. Milletçe her gün kurşunlanıyor, her gün katlediliyoruz. Ancak saldırılar yalnızca güvenlik güçlerimizin, masum vatandaşlarımızın tertemiz sinelerini hedef almıyor. Eli kanlı canileri daha da coşturmak için seferber edilen propaganda çarkı, yalanlarını pervasızca kusuyor. Akademik unvanlarını Türk milleti ve devletine duydukları ideolojik kinin paravanı haline getiren kesimlerin yayınladığı örgüt bildirisi, bu taarruzun daha da hız kazanarak devam edeceğini gösteriyor. İçinde tek doğru cümle bulunmayan iftira manifestosu, üniversite tarihimize sürülmüş kapkaranlık bir lekedir. Bu zevat arasında yer alan bazı kişilerin daha düne kadar 'çözüm süreci'nde devleti yönetenlerin aklına danıştıkları kişiler oluşu da bir ibret vesikası olarak tarihe geçecektir. 'Barış' gibi ilkeleri, terörü mazur ve meşru göstermek arzusuyla kirli namlulara sürenler, öncelikle insanlığın ulvi değerlerini katlediyorlar. Türk aydınları olarak terör örgütü ve işbirlikçilerinin hain saldırılarını lanetliyor, bölge halkının refah ve huzurunu temin ile Türkiyemizin birlik-beraberliğini korumak için hukukun çizdiği çerçevede azami hassasiyetle yürütülen mücadeleyi desteklediğimizi ilan ediyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki teröre karşı milletçe yürek yüreğe sergileyeceğimiz güçlü dayanışma, ufkumuzda biriken kara bulutları dağıtmaya yetecektir. Cenab-ı Allah'ın izniyle bu ateş çemberinin de parçalandığını göreceğiz. Yeter ki devletimizi yönetenler ihanet pusularında mücadele azimlerini yitirmesin, bir daha asla terör örgütü ve uzantılarıyla bir çözüm arayışına girmesinler."

 
643 terörist etkisiz hale getirildi
 
‘Abartılması gereken bir noktada değiliz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro’dan yoksullar için 'hukuk' yaklaşımı
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan ve yönetim kurulu üyeleri, makamında ...
Şehit Erbay bugün uğurlanacak
Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel ...
Karda mahsur kalınca yolda doğum yaptı
Erzurum’un Çat ilçesi Budaklar köyünde bir kadının doğum sancısı çektiği ...
 
Gazilerden milli tepki
Son zamanlarda tırmanan terör olaylarının ardından güvenlik kuvvetlerinin ...
'Altıparmak Erzurum sevdalısı'
Erzurum Kent Konseyi Üyeleri, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti.
Altıparmak’tan 2015 değerlendirmesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’in Erzurum için bir şans olduğunu kaydeden ...
 
ASP’de Yurt dönemi
Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü’ne Abdullah Yurt atandı.
‘Erzurum yükselen değerlere sahip’
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Bölgeler Asamblesi’nin (AER) Türkiye ...
Buğdaycı esnafı uyardı
M.COŞKUN-Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İbrahim Buğdaycı, Ölçü ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva