ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
HABERLER>GUNCEL
20 Ocak 2016 Çarşamba - 07:17

Altıparmak’tan 2015 değerlendirmesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’in Erzurum için bir şans olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, yapılan başarılı çalışmalarda şehirde var olan karamsarlık tablosunun pozitif bir algıya dönüştürüldüğünü söyledi.

Altıparmak’tan 2015 değerlendirmesi

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yapmayı planladıkları programı yurt dışı programı nedeniyle bugün gerçekleştirebildiklerini belirterek, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Basın temsilcilerinin katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Vali Altıparmak, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

2015 yılı

2015 yılının Erzurum açısından verimli geçtiğini ifade eden Vali Altıparmak, “Geçen süreçte huzurlu bir ortamda çalışma ortamı bulduk. Yaşanan küçük aksaklıklara rağmen 2015 şehrimiz açısından başarılı bir yıl olarak geride kaldı. Kamu kurumlarıyla birlikte Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve STK’larla ortak hareket ederek şehir adına önemli projelerle işbirliği yaptık. Palandöken ve Tabyaları önceledik. Şehrin yöneticileriyle birlikte Andora’da kış turizmi noktasında önemli temaslarda bulunduk. Reklam ve tanıtım noktasında çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bugün turizm konusundaki verilerde belki ciddi rakamsal bir artış yaşamadık ancak yaşanan olumsuzluklara rağmen mevcudu koruyabildik” dedi.

ERZURUM’UN SEKMEN ŞANSI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Erzurum için bir şans olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, yapılan başarılı çalışmalarda şehirde var olan karamsarlık tablosunun pozitif bir algıya dönüştürüldüğünü söyledi.

Erzurum’un bir çok alanda ciddi potansiyele sahip olduğunu ve var olan bu potansiyeli harekete geçirmek adına projeler geliştirildiğini ve önümüzdeki süreçte bu çalışmaların artırılarak devam ettirileceğini belirtti.

Vali Ahmet Altıparmak Öğretmenevinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Kış turizmiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, kentin kalkınması noktasında da atılan adımlara değindi.Palandöken’i rakip olarak görenler tarafından Suriye’de yaşanan olayların Erzurum’da yaşanıyormuş gibi batıya yansıtıldığını dile getiren Vali Ahmet Altıparmak, “Kış Turizmi noktasında Erzurum olarak elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Ciddi ilerleme kat ettik. Yapacaklarımızda var. Ancak Kış turizminde merkez diye adlandırılanlardan da ilerdeyiz, geride değiliz.  Bunun bilinmesini istiyorum. Palandöken’in eşi benzeri yok.”Batı’nın Erzurum’a büyük ilgisinin olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, bu karalamalar yüzünden çok sayıda turistin Erzurum’a gelmekten çekindiğini ifade etti.  Vali Altıparmak, “Turist sayısında neden arzu edilen noktaya ulaşamadığımıza gelince, Palandöken ve Konaklı’yı rakip olarak görenler tarafından, Suriye’deki yaşanan olayların Erzurum’da yaşanıyormuş gibi yansıtmalarının tesiri var. Biz Erzurum’un Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden biri olduğunu aktarsak, ifade etsek te, asılsız haberlerin tesirine de şahit oluyoruz.” Dedi

Vali altıparmak, “Tanıtım noktasında çok önemli adımlar attık. Reklam noktasında Türkiye’de 8’inci sıradayız. Metropol kentlerde ciddi tanıtımlar yaparak dikkatleri Erzurum’a çektik. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında Erzurum’un tanınırlığını arzu ettiğimiz noktalara çekiyoruz. Asılsız, uydurma, art niyetli haberlerin önünü kestiğimizde, her şey çok daha güzel olacak”

1 OSB’DE YAPILAN HATA2. Organize Sanayi’nin tamamlanmasıyla Erzurum’a yatırımcıların çok rahat bir şekilde çekilebileceğine vurgu yapan Vali Altıparmak, 1 Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan yanlışa da dikkat çekerek, bugüne kadar sanayileşmede istenilen noktaya gelinememesinde bu yanlışın etkisinin olduğuna vurgu yaptı. Vali Altıparmak, “1 Organize Sanayi Bölgesi’nde geçmişte maalesef hata yapılmış. Yatırımcı dışında depo olarak kullananlara dahi tapu verilmiş. Bu bir hatadır. Normalde Organize Sanayi Bölgeleri Erzurum’undur. Vilayet, OSB ve Sanayi odasınındır. 1. OSB’de arsalar depo olarak kullananlara tapusuyla verilmiş. Yatırımcı olsa da şimdi yer sorunu var.”

2 OSB TAMAMLANDIĞINDA YATIRIMCIYI ÇEKMEK KOLAY OLACAK

Bu sorunun 2. OSB’yle giderileceğini aktaran Vali Altıparmak, 2. OSB’nin tamamlanmasıyla yatırımcıların bir bir Erzurum’a geleceğini dile getirdi.

EGC’NİN PROJELERİNE DESTEK

Toplantıda Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener’in cemiyet olarak hazırladıkları gazetecileri ev sahibi yapacak proje ile yine gazetecilerin Avrupa gezisi projesine Vali Altıparmak’tan destek geldi. EGC’nin açıkladığı, projelere destek sözü veren Altıparmak, gazetecilerin dile getirdiği  habere ulaşma noktasında yaşanan sorunlara da cevaben, “Ben çok özel bilgi haricinde bütün kamu amirlerine yapılan çalışmaları basınla paylaşmalarının talimatını verdim. Bugün hala bu sorun varsa, bunu da gidereceğiz.” dedi

 
Tapar 2015 Erzurum verilerini paylaştı
 
Hdp seçim aracını ateşe veren şahsa 10 yıl hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASP’de Yurt dönemi
Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü’ne Abdullah Yurt atandı.
‘Erzurum yükselen değerlere sahip’
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Bölgeler Asamblesi’nin (AER) Türkiye ...
Buğdaycı esnafı uyardı
M.COŞKUN-Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İbrahim Buğdaycı, Ölçü ve ...
 
Hac müracaatları başladı
Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek isteyen ...
50 köy yolu ulaşıma açıldı
Erzurum'da önceki gün yağan karın ardından kapanan 50'ye yakın köy yolu, ulaşıma açıldı.
Ahıska Türkleriyle gönül gönüle
Erzincan Valiliği, Üzümlü Belediyesi ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nce ...
 
Aydemir: 'Gençliğin Davası: 'Nizam-ı Alem'
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Siyaset bir mesuliyet ...
Altıparmak: ‘Hizmetten büyük mutluluk yoktur’
Kaymakamlığın çok farklı bir görev ağır bir sorumluluk olduğunu ifade ...
ŞEHİRDER: ‘Bu topraklar Türk Milletinindir’
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER), son dönemde Türkiye’nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva