ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aktaş ailesi yasta
Aktaş ailesi yasta
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Aralık 2011 Cumartesi - 12:11

Vali Tekmen'den işadamlarına çağrı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Serhat illerinde yatırım yapacak işadamları ve sanayicilere çağrıda bulunarak “Asya ve Rusya’ya ihracat yapan işadamları ve sanayicilere bedava arsa verelim. Gelip sınır ticaretinin nimetlerinden faydalansınlar” dedi.

Vali Tekmen den işadamlarına çağrı

KARS (İHA) - Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Serhat illerinde yatırım yapacak işadamları ve sanayicilere çağrıda bulunarak “Asya ve Rusya’ya ihracat yapan işadamları ve sanayicilere bedava arsa verelim. Gelip sınır ticaretinin nimetlerinden faydalansınlar” dedi.
SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Serhat Kalkınma Ajansı’nın bölgenin kalkınması için iki önemli sektör belirlediğini ve bunların da hayvancılık ve tarıma dayalı imalat sanayi ile turizm olduğunu ifade etti.
VALİ TEKMEN’DEN ÇAĞRI
Vali Tekmen Asya ve Rusya’ya ihracat yapan işadamları ve sanayicilere sınır ticaretinin nimetlerinden faydalanması çağrısında bulundu. Yatırım yapacak işadamlarına destek olacaklarını vurgulayan Vali Tekmen, “Asya ve Rusya’ya ihracat yapan işadamlarımızı ve sanayicilerimizi illerimizin organize sanayi bölgelerinde üretim yapmaya davet ediyoruz. Kendilerine bedava arsa verelim ve sınıra yakın olmanın nimetlerinden faydalansınlar ve karlarını daha da maksimize etsinler. Ardahan’dan göç eden tüm işadamlarımıza bir kez daha sesleniyorum. Bu kervan yürümeye başlıyor, hemen dâhil olsunlar sonra geç olabilir. Serhat illeri olarak anılan bölgemizde yani Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerimizin gelişmesi için kurulan Serhat Kalkınma Ajansı olarak bölge kalkınmamızın anahtarı olacak iki sektör belirledik: Bunlardan birincisi tarıma dayalı sanayi, imalat sanayi ve turizmdir. İkincisi ise hayvancılıktır. Özellikle de büyük baş hayvancılık bölgemiz için önem arz etmektedir. Ne yazık ki hayvancılığımız şu anda istediğimiz düzeyde değildir. Gerek barınakların yetersizliği, gerek kaliteli yem ihtiyacının karşılanamıyor olması, gerekse bu işin bilimsel bir şekilde yapılmaması nedeniyle hayvancılıktan elde ettiğimiz gelir ve verim yetersizdir. DAP kapsamında verilen destekler kapsamında bildiğiniz gibi minimum 50 baş ve üzeri kurulacak işletmelere destek verilirken biz Serhat Kalkınma Ajansı olarak bu sene bu rakamı daha aşağıya çekmek niyetindeyiz ve bütçemizin büyük bir kısmını da buna ayırdık. Ajans burada hayvancılığı bilimsel ve modern yöntemlerle yapmak isteyenlere destek olacaktır ve görevlerinden biri olan kalkınma yolunda bölge halkını eğitmek görevini de yerine getirecektir” diye konuştu.
“BÖLGEMİZ ENERJİ KORİDORU ÜZERİNDEDİR”
Sınır kapılarının önemine de değinen Vali Tekmen, “Kalkınma ile ilgili olarak çok ayaklı bir çalışma içindeyiz. Sınır şehri olmamız nedeniyle sınır kapıları büyük önem arz etmektedir. Bildiğiniz gibi Gürcistan ile önümüzdeki günlerde sınır geçişlerimizi kolaylaştıracağız ve iki ülkenin vatandaşları kimlikleri ile bir diğer ülkeye geçebileceklerdir” şeklinde konuştu.
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ile Nabucco Doğalgaz Hattı Projesi’nin Serhat illerinin önemini arttırdığına işaret eden Vali Tekmen, şunları söyledi: “Artvin’de bulunan Sarp sınır kapısı bir doygunluğa ulaştı. Posof Türkgözü ve Çıldır Aktaş sınır kapıları oluşan bu yükü önümüzdeki günlerde alacaktır. Türkgözü sınır kapısı son yapılan yatırımlarla modernleştirildi, bu kapıdan geçen ve Ilgar Dağı üzerinden devam eden yol genişletiliyor. 2012 yılında hizmete açılacak Aktaş sınır kapısı ise Kafkasya, Asya yük ve yolcu trafiğinin ilimiz üzerinden geçmesini sağlayacaktır. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı da tamamlandığında sınır kapılarımız daha entegre çalışacaktır. Bu iki kapı sınır ticaretinin canlanmasını ve Ardahan ekonomisinin büyümesine katkıda bulunacaktır. Bildiğiniz gibi Ardahan Asya’dan Avrupa’ya uzanan enerji koridorunun üzerindedir. Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı, doğalgaz boru hattı, yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak Nabucco doğalgaz hattı önemimizi arttırmaktadır. Yıllardır üniversiteye giriş sınavlarında son sıralarda yer alıyorduk. Yapılan yatırımlar ve gerçekleştirilen projelerle orta sıralara doğru yükselmeye başladık. Şu anda derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasından daha iyi durumdayız.”

 
Soğuk, tavan yaptı
 
Maaş uçurumuna sendika tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan’ın talimatı yerine getirilecek
Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7,2'lik depremin ardından kapatılıp Başbakan ...
Kamu tesisleri depremzedelere açıldı
Van Erciş'te meydana gelen depremin ardından Kars'a getirilen depremzedeler, ...
Kar besiciliği çileye çeviriyor
Ardahan'da vatandaşlar, soğuk ve karlı havaya rağmen küçükbaş hayvanlarını otlaklara çıkarıyor.
 
Kar ulaşımı vurdu
Kar yağışı ve fırtınanın şiddetli olduğu Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat ...
Kendi eğitim alanlarını yaptılar
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polisler, gece-gündüz ...
SERKA seçime gitti
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu, ...
 
Küçük bilim adamları keşifte
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. ...
Kars ‘Gazi’lik unvanı istiyor
Uluslararsı Kaşgar’dan Endülüs’e Türk-İslam Şehirleri Sempozyumları Gazi ...
B.Ü yeni yerleşkesine kavuşuyor
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, yeni kampus ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva