ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Nisan 2010 Pazartesi - 01:22

Uzundere’de AB buluşmas

Erzurum’un Uzundere ilçesinde Ürdün rüzgarları esti. Avrupa Birliği (AB) Gençlik Değişim Programı çerçevesinde Erzurum’a Romanya, Gürcistan, Ürdün, Ukrayna ve Azerbaycan’dan gelen öğrenciler, Uzundere’de kendi kültürlerine ait çeşitli etkinlikler düzenlediler. Uzundere Doğa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Ürdün gecesi düzenleyen öğrenciler, Uzunderelilere ve diğer yabancı uyruklu öğrencilere ülkelerinin tanıtımını yaptılar.

Uzundere’de AB buluşmas

//UZUNDERE KÜLTÜR GECESİ
Kültür gecesine katılan öğrencilere ve Uzunderelilere, ülkelerinin en meşhur yemeklerinden birisi olan Maklube, ardından da tatlı olarak muhallebi ikram eden Ürdünlü öğrenciler, yemeğin ardından Ürdün müzikleriyle konuklara adeta şölen havası yaşattılar. Ürdünlü öğrencilerin pişirdiklerinin ikram edildiği yemeğe, ‘besmele’ ile başlayan yabancı uyruklu öğrenciler, yemeğin sonunda da, toplu halde ‘Elhamdulillah’ dediler. Ürdün’ün tarihi ve turistik özelliklerinin anlatıldığı slayt gösterisinin ardından konuk öğrenciler, gönüllerince eğlenme imkanı buldular. Kültür gecesinde, pansiyon işletmecisi Ali Koçak ve ailesi tarafından misafir öğrencilere Erzurum patiği, banyo lifi ve halk arasında ‘leçek’ diye tabir edilen başörtüleri hediye edildi. Ukraynalı kız öğrenciler, başlarını örttükleri yazmalarla renkli görüntüler oluştururken, İşletmeci Koçak ise, “Biz Erzurum’un tanıtımına başımızı koyduk.” dedi.
//UZUNDERE’DE AB ATILIMI
AB Gençlik Değişim Programı hakkında bilgiler veren Uzundere Doğa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Musa Han, Uzundere ilçesinde misafir ettikleri 23 yabancı uyruklu öğrenciye, hem Erzurum kültürünü tanıttıklarını, hem de ülkeler arasındaki kültürel kaynaşımı sağladıklarını söyledi. Romanya, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Ürdün’den gelen öğrencilere, Erzurum’da bulundukları bir hafta boyunca, her günün akşamını kendi kültürlerine ayırmaları şeklinde bir imkan sunduklarını anlatan Han, “Misafirlerimize, Erzurum’a geldikleri ilk gün unutamayacakları bir Erzurum gecesi yaşattık. Yemeklerimizden yöresel kıyafetlerimize varıncaya kadar kapsamlı bir tanıtım yapıldığı gecemizin ardından konuk öğrenciler de, kendi ülkelerine ait kültürel değerlerin tanıtımını yaptılar.” diye konuştu. 
//MAKLUBE ADLI YEMEK, ÇOK BEĞENİLDİ…
Yabancı uyruklu öğrencilerin, Uzundere’de Ürdün kültürüne ait yerel kıyafetler ve yemeklerle ülkelerinin tanıtımı yaptıklarını kaydeden Musa Han, “Öğrenciler, ülkelerinin en meşhur yemeği olan Maklube’yi pişirerek bizlere ikram ettiler. Yine kendi ülkelerine ait müziklerle doyasıya eğlendiler. Farklı ülkelere ait kültürlerin iç içe bulunduğu bir ortamı Uzundere ilçemizde oluşturduk. Konuklarımıza ise, Erzurum’u, Türk kültürünü, örf ve ananelerimizi anlattık, tanıtımını yaptık. Onlar artık ülkemizin, şehrimizin ve ilçemizin gönüllü birer kültür ve turizm elçisi oldular.” ifadelerini kullandı.
//PROJEYE DESTEK
Projenin hayata geçirilmesinde kendilerine büyük destek veren Uzundere Kaymakamı Ferit Görükmez ve Belediye Başkanı Haliz Özsoy’a teşekkür eden Dernek Başkanı Musa Han, “Doğu Anadolu Turizmini Geliştirme Projesi (DATUR), Erzurum Turizm Elçileri Derneği Başkanı Mikail Topdaş, Uzundere Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği Başkanı Saraç, BESYO Dağcılık Hocası Çetin Bayram, Veteriner Fakültesi Araştırma Görevlisi Mümin Gökhan Şenocak, ayrıca Atatürk Üniversitesi’nin Arkeoloji, İngilizce Öğretmenliği ve Çevre Mühendisliği bölümlerinden de destek aldık. Bizim amacımız, bu projeler sayesinde ilimizin ve Uzundere’nin tanıtımını yapmak. Bir dahaki yıl da, Erzurum’dan Avrupa ülkelerine öğrenciler göndererek, kendi kültürümüzü o ülkelerde tanıtma fırsatını yakalayacağız.” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin, Erzurum’u gururlandırdı
RECEP ERGİN (İHA) - İmam Hatip Liseleri arası “Kur’an-ı Kerim” okuma yarışması ...
CHP’li gençlerden uçurtma şenliği
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman İlçesi’nde CHP ilçe gençlik kollarınca uçurtma ...
Okay Hoca Erzurum’la hasret giderecek
Erzurum, son zamanlarda ardı ardına yapılan kültür sanat etkinlikleri ...
 
Bingöl “Ay Düşleri”ni anlattı
Güneş Vakfının devam eden geleneksel sohbet toplantılarında bu hafta şiir ...
Aşıklar’dan Milli Birlik vurgusu
Oltu Havzası Aşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği 5. Geleneksel Aşıklar ...
Büyükşehir’den Şehit Ailelerine destek
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ...
 
Narman’da Milli coşku doruktaydı
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzurum’un ...
EDT’den Samsun çıkarması
Samsun Devlet Tiyatrosu'nda 4-5 Mayısta 'Cumhuriyetin İlk Sadası' adlı oyun sahnelenecek.
Aziziye Film ekibi yemekte buluştu
Erzurum’da Nene Hatun filmi için çekimler sürerken film ekibine moral yemeği verildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva