ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
24 Nisan 2010 Cumartesi - 00:57

Narman’da Milli coşku doruktaydı

PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzurum’un Narman İlçesi’nde düzenlenen törenlerle kutlandı. Erzurum’un Narman ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Kaymakamlık ve kurumların sabah ilçe merkezindeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Narman’da Milli coşku doruktaydı

//TANRISEVER GÖREVİ YAĞIZ’A DEVRETTİ
İlçe kaymakamı Alper Tanrısever in Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından makamına geçerek görevini Soner Özübek Yatılı İlköğretim bölge okulu 8. sınıf öğrencilerinden Büşra Yağız’a görevini devretti. Küçük kaymakam Büşra Yağız Kaymakam Tanrısever’den ilçede görev yaptığı süre içerisinde ne gibi çalışmalar yaptığı hakkında bilgi aldı.
//ÖNCELİK EĞİTİME
Kaymakam Tanrısever, ilçede en önemli sorunun eğitim olduğunu belirterek “Eğitimin kalitesini artırılması için çeşitli çalışmaların yapıldığını ilçenin iş dünyasında ve bürokraside ileri gelenlerinin olmaması dikkati çekiyor. Bu nedenle bürokraside ilçeyi temsil edecek insanların yetişmesi içinde ilçede eğitim kalitesinin artırılması ve gelecekte bu makamlara oturacak Narmanlıların da çıkması için eğitime önem veriyoruz ve okulların ihtiyaçlarını tespit ederek giderilmesi yönünde gayret ediyoruz” dedi.
//EĞİTİM EKSİKLİKLERİNİ GİDERİN TALİMATI
Büşra Yağız, daha sonra kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Selimoğlu’nu çağırarak öğrencilerin daha iyi eğitim yapmalarını sağlayacak bazı eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi.
Büşra Yağız, kendi okullarının çevre duvarının yapılması, okulların sıralarının eski olduğunu ve yenilmesini, bilgisayar sınıflarının oluşturulması ve kütüphanelerine 100 temel eserlerinin konulması için talimat verdi, Yağız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Aşık Sümmani ilköğretim okulu ve 18 Mart ilköğretim okuluna kütüphane yapılması ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Spor müsabakalarında kullanılmak üzere 2 bin TL kaynak aktarılması talimatı verdi.
//ATASEVER KONUKLARINI HEDİYELERLE UĞURLADI
İlçe Kaymakamı Alper Tanrısever YİBO öğretmenlerinden Dilek Çimen nezaretinde gelen Büşra Yağız ve arkadaşları ile öğretmenine hediyeler vererek uğurladı.
Kutlamalara Narman Ticaret Meslek lisesi konferans salonunda devam edildi.Burada konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Yıldız, “Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Her toplum geleceğine sahip çıkmak onların en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak zorundadır. Milletimizin en değerli varlığı olan çocuklarımızın güzel bir oramda yetişmelerini Milli ve Manevi değerlere bağlı kalarak yaşamlarını sürdürmeleri temel amaçlarımızın arasında olmalıdır. Devlet ve millet olarak 21. yüzyıl dünyasının gerisinde kalmamak ve çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek için özellikle onlara çağın gerektirdiği bilgi ve beceri kazandırılmalıdır.Her alanda çağdaş ve evrensel ilkeleri benimsemiş Türk toplumunun gelişmiş ve ileri ülkeler arasında yer almasının temel koşulu eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve yaygınlaşmasıdır “ dedi.
//ÖDÜL TÖRENİ
Törenlere daha sonra çeşitli şiir ve folklor gösterileriyle devam edildi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009-2010 eğitim yılı içerisinde düzenlenen spor etkinlikleri kapsamında dereceye giren okul ve öğrencilere ödüller verildi.
Futbol turnuvasında 1. olan Şekerli İlköğretim, 2. Olan Koçkaya İlköğretim, 3. olan Başkale İlköğretim Okuluna ödüllerini İlçe Kaymakamı Alper Tanrısever verdi. Voleybol turnuvasında bayanlar da 1. Şekerli İlköğretim, 2. Olan Şehit Astsubay Soner Özübek YİBO , 3. Olan 18 Mart İlköğretim Okuluna Ödüllerini İlçe Garnizon Komutanı Alaattin Bulut verdi. Voleybol tunuvası erkekler de 1. olan Şekerli İlköğretim, 2. Olan Koçkaya İlköğretim 3. olan Koyunören İlköğretim okuluna ödüllerini Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet işleyen verdi Masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere masa tensinde 1. kademe erkeklerde 1. olan 18 Mart İlköğretim okulu öğrencisi Muhammet Enin Altunok’a Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Torun 2. kademe erkeklerde 1. olan 18 Mart İlköğretim okulu öğrencisi Ahmet Çelik Ekmekçiye Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ümit Avcıoğlu verdi.
//KUTLAMALAR SALONA ALINDI
Hava şartlarının uygun olmaması ve yağmur yağması nedeniyle Törenlerin Narman Ticaret Meslek lisesi konferans salonunda yapılması çocuklarını izlemeye gelen bir çok vatandaşın yer bulamaması nedeniyle evlerine geri dönmek zorunda kaldı. Vatandaşlar yetkililere sitem ederek ilçe merkezinde kapalı spor salonu olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirttiler. İlçeye bir kilometre uzakta yapılan ve halen tamamlanamayan spor salonunun olduğunu söyleyen vatandaşlar bu salonunda uzak olması nedeniyle bu tür törenlerde vatandaşların oraya gitmesinin sorun olacağını belirttiler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EDT’den Samsun çıkarması
Samsun Devlet Tiyatrosu'nda 4-5 Mayısta 'Cumhuriyetin İlk Sadası' adlı oyun sahnelenecek.
Aziziye Film ekibi yemekte buluştu
Erzurum’da Nene Hatun filmi için çekimler sürerken film ekibine moral yemeği verildi.
“300 öğrenci, 300 resim” sergisi…
Erzurum’un Aziziye ilçesi 19 Mayıs İlköğretim Okulu öğrencileri, yılsonu ...
 
Erzurum tarihini resimle anlattı
Erzurum Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ümit ...
Müftülükten Kuran-ı Kerim armağanı
Tuncay ŞAHİN/(CİHAN)- Kutlu Doğum Haftası Erzurum'un Narman ilçesinde dolu dolu yaşandı.
EDT’den çocuklara “Deniz Kızı” oyunu
Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Deniz Kızı' adlı çocuk oyununu sahneleyecek.
 
“Kutlu doğumun manasını paylaşmalıyız”
Oğuz Selim Karahan (CİHAN)- Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ...
Yakutiye, aslına döndürülüyor
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Yakutiye Medresesi’ndeki ...
“23 Nisan 1920 Erzurum demektir”
TBMM’nin Ankara’da toplanarak çalışmalarına başladığı tarih olan 23 Nisan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva