ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>TÜRKİYE
1 Ekim 2011 Cumartesi - 01:44

‘Üsküp ki Yıldırım Beyazıd Han diyarıdır’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Burası bana ecdadımızın kokusunu hissettiriyor. Bizlere bıraktıkları o eşsiz ve paha biçilmez mirası geleceğe taşıma noktasında da büyük bir ümit ve güven veriyor" dedi.

‘Üsküp ki Yıldırım Beyazıd Han diyarıdır’

ÜSKÜP (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Burası bana ecdadımızın kokusunu hissettiriyor. Bizlere bıraktıkları o eşsiz ve paha biçilmez mirası geleceğe taşıma noktasında da büyük bir ümit ve güven veriyor" dedi.
Daha önce farklı vesilelerle birçok üniversitede bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "İnanın bugünkü heyecanım, bugünkü ruh dünyamdaki coşku ve sizlerle birlikte yaşadığım bu heyecanı daha önce başka bir üniversitede yaşadığımı hatırlamıyorum" dedi.
Erdoğan, "Zira burası bana üniversite yıllarımı hatırlattığı kadar, geleceğe yönelik umutlarımı artırdı, artırıyor. Burası bana, aynı zamanda ecdadımızın kokusunu hissettirirken, bizlere bıraktığı o eşsiz ve paha biçilmez mirası geleceğe taşıma noktasında da büyük bir ümit ve güven veriyor" dedi.
"Yüzyıllar öncesinde ecdadımızın bu topraklarda yeşerttiği barış ümidi gençlik tarafından kucaklanıyor" diyen Erdoğan, "Karşımda böyle kutlu bir nesli görüyor olmaktan ayrıca memnuniyet duyduğumu bilmenizi isterim" ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN, YAHYA KEMAL BEYATLI'NIN ŞİİRİNİ OKUDU
Başbakan Erdoğan, Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin güçlü, sıkıntılı ama kutlu yolculuğunda sadece Türkiye-Makedonya kardeşliğinin değil, bölgenin barış ve istikrarının da sembolü olarak yükselmeye devam edeceğini söyledi. "Yapacağınız çalışmalarda bir hususu daha aklınızda bulundurmanızı rica ediyorum: Üniversite eğitimini aldığınız bu toprakların mesajını lütfen gittiğiniz her yere taşıyın" şeklinde konuşan Erdoğan, "Bakınız, kendisi de bu coğrafyanın ortak sembolü olan Yahya Kemal, bu aziz şehri nasıl tarif ediyor" diyerek milli şairin şiirini okudu:
"Üsküp ki Yıldırım Beyazıd Han diyarıdır, evlad-ı Fatihana onun yadigarıdır. Firuze kubbelerle bizim şehrimizdi o; yalnız bizimdi, çehre ve ruhiyle bizdi o. Kalbimde bir hayali kalıp kaybolan şehir! Ayrılmanın bıraktığı hicran derindedir! Çok sürse ayrılık, aradan geçse çok sene, biz sende olmasak bile, sen bizdesin gene."
Erdoğan, "İşte Üsküp böyle bir şehir, Bu topraklar insana böyle vazgeçilmez bir lezzet, hiç bir zaman kaybolmayacak bir ilham ve özlem veriyor" dedi.
"EZEN VE EZİLENLER MUHAKKAK OLACAK"
20. yüzyılın hafızalarda savaşlar ve bunların sebep olduğu bölünmelerle anıldığını belirten Erdoğan, "Ne yazık ki bir tarafta medeniyetler ittifakının mücadelesini veren ülkeler varken, bir diğer tarafta da medeniyetleri savaştırmanın mücadelesini veren ülkeler var" dedi.
Emperyalist güçlerin arzularından hiçbir zaman vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, "Yani ezen ve ezilenler muhakkak olacak. İlk insanla başladı, sonuna kadar devam edecek. Mesele bunun farkında olmak suretiyle bunu minimize edebilmek ve bu mücadeleyi verebilmektir. Bu zaman diliminde yaşanan acıların en canlı şahitlerinden biri de maalesef şu içinde bulunduğumuz Balkanlar coğrafyasıdır" diye konuştu.
"BALKANLAR'DA TÜRKİYE'NİN DE KATKILARIYLA BARIŞ İKLİMİNİ YAKALADIK"
Başbakan Erdoğan, "Ne mutlu ki bugün yaşanan bütün acıları geride bırakıp daha aydınlık bir geleceği kucaklamak adına bölgemizde Türkiye'nin de katkılarıyla yeni bir iklimi, barış iklimini yakalamış durumdayız. İşte bu iklimi 21. yüzyılda kalıcı hale getirecek, bu barış atmosferini daha da güçlendirerek ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Bunu siz başaracaksınız" dedi.
Erdoğan, "21. yüzyıl bölgemiz için yeniden bütünleşmeyi, özellikle simgelemelidir. Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı, mevkidaşım, değerli dostum, sevgili Nikola (Gruevski) ile bu ortak vizyonu paylaşıyor olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum" diye konuştu.

"BALKANLAR'I AVRUPA'NIN KIYISINDA DEĞİL, KALBİNDE VE MERKEZİNDE BARIŞ, İSTİKRAR VE REFAH HAVZASI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ"
Türkiye'nin, Balkanlar'ı Avrupa'nın kıyısında değil, kalbinde ve merkezinde bir barış, istikrar ve refah havzası olarak görmek istediğini belirten Erdoğan, "Bunun için samimi bir mücadele veriyoruz. Bugün sizlerde gördüğüm bu heyecan ve yüksek şuur, bundan sonra Türkiye'nin barış ve uzlaşma yönündeki çabalarını güçlendirecektir" dedi.
Erdoğan konuşmasını, "Sizler geleceğin cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları, yüksek düzeyde bürokrat, teknotrat bu tür görevleri alacak insanları olacaksınız. Asla ve asla umutsuzluğa düşmeyin, özgüveninizi kaybetmeyin. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun" şeklinde tamamladı.

 
Öğrenci servisleri denetim altında
 
‘Erzurum Türkiye’nin Eğitim Üssü’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan, Ulusa Seslendi
Başbakan Erdoğan, insanlık için çözümler üretmek üzere kurulmuş bulunan ...
‘Vahşette sırtlanları geçtiler’
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Batman'da teröristlerce ...
"Türkiye bu dönemi de atlatacak"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye'de güzel şeylerin ...
 
Şehitlerimizi Uğurladık...
Siirt'in Pervari ilçesinde şehit olan askerler, memleketlerinde dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.
MÜSİAD’dan Enerji Zirvesi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Enerji ve Çevre Sektör ...
Şehit polis gözyaşlarıyla uğurlandı
Diyarbakır'da şehit olan polis memuru Mehmet Emin Çakır, memleketi Malatya'da ...
 
Şehit öğrenci Akif’in mısralarıyla uğurlandı
Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu'na düzenlenen hain saldırıda şehit düşen ...
Ahi Evran Dünyaya tanıtılacak
Kırşehir'de devam eden 24. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında, Ahi ...
Davutoğlu salonu terketti
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler’de gerçekleşen Teröre ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva