ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>TÜRKİYE
27 Eylül 2011 Salı - 02:59

Şehitlerimizi Uğurladık...

Siirt'in Pervari ilçesinde şehit olan askerler, memleketlerinde dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Şehitlerimizi Uğurladık...

Siirt'in Pervari ilçesinde şehit olan askerler, memleketlerinde dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.
İZMİR
Siirt'in Pervari ilçesinde PKK'lı teröristlerin uzun namlulu, roketatarlı ve bombalı saldırısında şehit düşen 6 askerden Jandarma Er Önder Turgay'ın (21) cenazesi için Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı düzenlendi.
Cenaze töreninde; şehidin babası Abdülkadir Turgay, kardeşi Ercan Turgay, dayısı Necati Turgay ile, İzmir Vali Yardımcısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Abdullah Atay, İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu,Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Ali Aşlık, İlknur Denizli ile gaziler ve şehidin çok sayıdaki yakını hazır bulundu. Yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durmaya çalışan Baba Abdülkadir Turgay ile şehidin kardeşi Ercan Turgay tabutun başında gözyaşları içinde dua etti.
Cenaze namazı öncesinde, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan bir gruba, şehit yakınları tarafından müdahale edildi. Şehit yakınları gruba, "Slogan atmayın. İyilik yapmak istiyorsanız, dua edin" diye karşılık verdi.
Cenaze namazını kıldıran İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk her canlının ölümü tadacağını hatırlatarak, "Kuran-ı Kerim'de ölümün süresi belirtilmiştir. Her birimiz nerede nasıl olacağı belli olmayan bu hakikat ile karşılaşacağız. Allah aziz şehidimizi yakınlarına sabır versin. Şehitlik mertebesi Kuran-ı Kerim ayetlerinde ve peygamberimizin hadislerinde belirtilmiştir. Gerekirse bu vatan için canımız feda olsun ama kardeşin kardeşi kırdırılmasın" diye dua etti.
Top arabasına konulan şehit askerin cenazesi alkışlar içinde uğurlandığı sırada Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partili oldukları öğrenilen Türk bayraklı grubun; "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Hepimiz Mehmetçiğiz, PKK'ya Yeteriz', 'Mehmetçiğin Katili Ameraika', 'Hainler Meclis'te, Yurtseverler Hapiste" şeklinde sloganlar atması kısa süreli gerginliğe neden oldu.
Şehit Jandarma Er Önder Turgay'ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.
KONYA
Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk Karakolu'nu ele geçirmek için saldıran teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan askerlerden Halil İbrahim Türkmen, gözyaşları ile memleketi Konya'da defnedildi.
Dün gece askeri uçakla Konya 3. Ana Jet Üssü'ne getirilen Jandarma Komando Er Halil İbrahim Türkmen'in naaşı askeri hastaneye götürüldü. Bugün sabah saatlerinde hastaneden alınan şehit askerin naaşı önce annesinin yaşadığı eve götürüldü. Burada ambulanstan indirilmeyen cenazenin başında dua edildi. Duadan sonra şehidin annesi ve iki kız kardeşi, nişanlısı ve yakınları ambulansa binerek şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılarak ağladı.
Ambulanstan inen şehidin 10 yaşındaki kız kardeşi Nermin Türkmen, "Abi, ben seni al bayrakla mı gönderecektim" diyerek ağladı. Şehidin naaşı ambulansla cenaze namazının kılınacağı Mürşitpınar Camii'ne götürüldü. Şehidin annesi Fadimeana Türkmen'in 10 yaşındaki kızı Nermin Türkmen'in, eliyle annesinin gözyaşlarını silerek sakinleştirmeye çalışması dikkat çekti. Daha sonra ağabeyinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun yanına gelen kardeşi Nermin Türkmen, fotoğrafını öptü ve eliyle bir süre fotoğrafa dokundu.
Cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Milletvekilleri, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol üyeleri, askerler ve emniyet personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası şehidin naaşı top arabasına konularak bir süre götürüldü. Bu sırada şehidin fotoğrafını bir asker ile 10 yaşındaki kız kardeşi taşıdı. Daha sonra şehidin naaşı omuzlara alınıp şehitliğe kadar götürüldü. Kalabalık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar attı. Şehidin cenazesi Konya Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
İZMİR
Siirt Pervari'deki Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen 6 askerden şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat (41) son yolculuğuna uğurlandı.
İzmir'in Bayındır ilçesi Zeytinova beldesindeki Zeytinova Merkez Camii'nde düzenlenen törene; Aydın Bölge Jandarma Komutanlığından Tuğgeneral İbrahim Aydın, İzmir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fikret Kahraman, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Doktor Sırrı Aydoğan, Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, CHP Milletvekilleri Hülya Güven, Aytun Çıray, Mustafa Umasoğlu, AK Parti Milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Eski Bayındırlık Bakanlarından Halil Çulhaoğlu ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğu törende teröre lanet yağdırıldı.
Törende şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat'ın eşi Özlem ile kızları Beyza (14) ve 16 aylık Bera duygusal anlar yaşadı. Şehidin kız kardeşi Emine Canbulat, gelinlerini teselli etmeye çalışarak, "Onları sevindirmeyelim, ağlamayalım. Dik durmamız lazım" diye konuştu. Şehidin cenazesi Kızbacı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
SİNOP
Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk Köyü Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Sinoplu Jandarma Er Ömer Dursun, memleketi Sinop'un Boyabat ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından şehit Jandarma Er Ömer Dursun'un (21) cenazesi, askeri uçakla dün akşam saat 19.50 sıralarında Samsun Çarşamba Havaalanı'na, oradan da karayoluyla Sinop'un Boyabat ilçesine getirildi. Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi morgundan öğle saatlerinde alınan şehit erin cenazesi dev Türk bayrakları ve binlerce vatandaş eşliğinde ambulansla Dört Yol mevkisinden törenin yapılacağı Garaj Meydanı'na geldi. Bu sırada şehit erin yakınları fenalık geçirdi. Şehit erin özgeçmişinin okunduğu tören cenaze namazının kılınması ardından son buldu. Cenaze namazını İlçe Müftüsü Orhan Örnek tarafından kıldırıldı.
Şehit tabutunun tören alanından alınması sırasında şehit erin kardeşleri Bayram ve Vural Dursun, Anne Gülizar Dursun tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Vali Dr. Ahmet Cengiz'de şehit yakınlarının koluna girerek bir süre yürüdü. Cenaze mehter marşı eşliğinde tören alanından ayrıldı. Şehit Er Ömer Dursun göz yaşları arasında ilçeye bağlı Darıözü köyünde toprağa verildi.
Cenaze törenine Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Erkan Arıkan, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Gökten, Kastamonu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İlçe Kaymakamı Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kurum amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.
ANTALYA
Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Belenoluk Jandarma Karakolu'na teröristlerce yapılan saldırıda şehit düşen er Adem Yörük'ün Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin yaşadığı Küçükköy Beldesinin her yerine Türk bayrakları asıldı.
Şehit Adem Yörük'ün Antalya Adli Tıp Morgundan alınan cenazesi Küçükkköy belde girişinde dev Türk bayrağı açan yakalaşık 400 kişilik bir grup tarafından karşılandı. Tekbirler getiren grubun ardından şehitin cenazesi Güney mahallesindeki baba evine getirildi. Aşırı kalabalıktan dolayı şehitin cenazesi güçlükle evin içine alındı. Baba ocağında yaklaşık 30 dakika kalan şehit cenazesi ardından törenin düzenleneceği Orta Mahalle Merkez Camiine getirildi. Cenazenin alana konulmasıyla birlikte şehitin annesi Meryem Yörük, baba İlyas Yörük, kızkardeşi Mükerrem Yörük ve nişanlısı Özlem Karadağ tabuta sarıldı.
Nişanlısının askerlik fotoğrafını elinde tutan Özlem Karadağ, gözyaşlarını tutamadı. Baygınlık geçiren anne Meryem Yörük'ü kadın astsubay sakinleştirdi. Cenaze törenine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkamaz, Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Milletvekilleri Menderes Türel, Gökçen Enç, Sadık Badak, Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak protokol üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan öğle namazının ardından şehitin cenaze törenine geçildi. Şehitin künyesinin okunmasının ardından İl Müftüsü Mahmut Yeleser, tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Müftü Yeleser, personelleri olan şehit Adem Yörük, için herkesten helallik istedi.
Kılınan cenaze namazı sonrası şehitin tabutu askerlerin omzunda askeri bando eşliğinde bir süre taşındıktan sonra vatandaşlara devredildi. Yörük'ün tabutu sevenlerinin omzunda tekbirler eşliğinde Küçükköy Mezarlığı'na götürülerek, göz yaşları arasında toprağa verildi.
ÇİFTE DÜĞÜN YAPACAKLARDI
Terhisine 35 gün kala şehit düşen 21 yaşındaki Jandarma Er Adem Yörük'ün 2 yıllık nişanlı olduğu öğrenildi. 18 yaşındaki kardeşi Mükkerrem'de nişanlı olan şehit Adem Yörük ile kardeşinin yılbaşına doğru çifte düğün yapacakları öğrenildi.
Ayrıca şehitin askere gitmeden önce Büyükköy köyündeki camide geçici imamlık yaptığı bildirildi. Adem Yörük'ün Kurtuluş Savaşı'ndan beri Küçükköy beldesinin ilk şehiti olduğu kaydedildi.
 
 
 

 
Savaş Hocaefendi'ye vefa
 
7 bin balya ot kül oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜSİAD’dan Enerji Zirvesi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Enerji ve Çevre Sektör ...
Şehit polis gözyaşlarıyla uğurlandı
Diyarbakır'da şehit olan polis memuru Mehmet Emin Çakır, memleketi Malatya'da ...
Şehit öğrenci Akif’in mısralarıyla uğurlandı
Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu'na düzenlenen hain saldırıda şehit düşen ...
 
Ahi Evran Dünyaya tanıtılacak
Kırşehir'de devam eden 24. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında, Ahi ...
Davutoğlu salonu terketti
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler’de gerçekleşen Teröre ...
Kafile Başkanları kutsal yolculuğa hazır
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl hac organizasyonunda ...
 
Erdoğan’a övgü yağıyor
Gazetenin dış politika yazarlarından ve Avrupa Bürosu Şefi Doug Sanders ...
Şahin Şehit Ailelerinin gönlünü aldı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehit yakınları ve gazilerin ...
İlk kafile 29 Eylül’de yola çıkıyor
Hacı adaylarının aylardır süren heyecanlı bekleyişleri sona eriyor. İlk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva