ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>TÜRKİYE
10 Nisan 2013 Çarşamba - 17:53

‘Unutmayın zayıf değiliz, aslında çok güçlüyüz’

Erdoğan, Kırgız-Türk Manas Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, aynı tarih ve kültüre sahip halkların birbirinden uzak kalmasını anlamanın mümkün olmadığını belirterek, bu "fetret" döneminin sona ereceğini söyledi.

‘Unutmayın zayıf değiliz, aslında çok güçlüyüz’

BİŞKEK (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgız-Türk Manas Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, aynı tarih ve kültüre sahip halkların birbirinden uzak kalmasını anlamanın mümkün olmadığını belirterek, bu "fetret" döneminin sona ereceğini söyledi.
Kırgız-Türk Manas Üniversitesi Teknoloji Merkezi ve Öğrenci Evi'nin açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, "Burada çok geniş bir coğrafyada, ortak köklere, dillere, ortak bir kültür ve vizyona sahip halklar olarak yaşıyoruz. Aynı kökten gelen, bir dile aynı kültür ve tarihe sahip olduğu halde halkların birbirine bu kadar uzak kalmasını ya da birbirinden bu kadar uzak tutulmasını kabullenmek mümkün değil. Tarihteki kesintileri, tarihteki o geçiş dönemlerini, fetret dönemlerini bir kenara bırakarak işbirliği, dayanışma, kardeşlik içinde bir geleceği inşa etmek hepimizin üzerinde çok çok önemle durması gereken bir konu ve sorumluluktur" dedi.
BEKLENTİLER
Bu çerçevede Manas Üniversitesi'nden beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Manas Üniversitesi, üzerinde çok ama çok büyük bir misyon taşıyor" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, "Türkiye ve Kırgızistan arasında son derece önemli bir köprü olan, hatta 'altın bir köprü' olarak tanımlanan Manas Üniversitesi'nde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ve duyduğum heyecanı özellikle ifade etmek istiyorum. İki yıl önce 2011'in Şubat ayında Kırgızistan'a yine resmi bir ziyaretim olmuştu. Manas Üniversitesi'nde yine bu salonda öğrencilerimizle, akademisyenlerimizle görüşmüştük. Gerek üniversitenin, gerek iki ülke arasındaki eğitim işbirliğinin her yıl arttığını görmek hakikaten heyecan ve umut veriyor" ifadelerini kullandı.
Kırgız-Türk Manas Üniversitesi'nin Türkiye tarafından finanse edilen uluslararası bir üniversite olduğunu belirten Erdoğan, "2012/13 öğretim döneminde üniversite bütçesine 40 milyon dolarlık bir katkı sağladık. Böylece toplam yatırım tutarı 230 milyon dolara ulaştı. Kayıtlı öğrenci sayısı 4 bin civarına ulaşan ve burada ücretsiz eğitim sunan Manas Üniversitesi'ne desteğimiz sürecektir" diye konuştu.
"EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR"
Başbakan Erdoğan, "Açıkçası yaptığımız yatırımın sonuçlarını da büyük bir memnuniyetle müşahede ediyoruz. Çünkü yapılan insanadır. Ve en büyük yatırım da insana yapılan yatırımdır. Bunu bilerek yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Erdoğan, "Burada okuyan gençlerimiz gerek Türkiye'de, gerek Kırgızistan'da iş hayatı başta olmak üzere görevler üstleniyorlar ve bunları başarıyla sürdürüyorlar. Bir memnuniyetim var, şöyle 5-10 yıl sonra Kırgızistan ile Türkiye arasında bizim diplomatlarımız belki de buradan çıkan gençlerimiz olacak. Ve Türkiye'de görev yapan bir Kırgız genç çok sarih bir Türkçe konuşacak ama Kırgızistan'da görev yapan bir Türk genci de burada Kırgızcayı sarih şekilde konuşacak" ifadelerini kullandı.
"BİŞKEK'TE YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ KURACAĞIZ"
"İnşallah Bişkek'te gayet güçlü bir Yunus Emre Kültür Merkezi kurmayı hedefliyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Aynı şekilde bir TİKA merkezini burada güçlü bir şekilde kurmayı planlıyoruz. Bunların yapılmasıyla birlikte sizlerin burada yürüteceğiniz etkinlikler çok daha farklı bir geleceği inşa edecektir. Bizim ortak noktamız sadece Manas Destanı değildir. Bütün ortak yönlerimizi büyütmek, onların üzerine de barış ve işbirliği içinde geleceği kurmak durumundayız. Bunu yapacak hiç kuşkusuz iki ülkede bulunan üniversitelerdir" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Açık söylüyorum, biz istiklal şairimiz Mehmet Akif'le olduğu kadar dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'la da aynı şekilde gurur duyuyoruz. Ama çok daha Akif, çok daha fazla Aytmatov yetiştirmek, onların çizeceği, onların aydınlatacağı yolda ilerlemek hepimizin ortak misyonu olmalıdır" diye konuştu.
"UNUTMAYIN ZAYIF DEĞİLİZ, ASLINDA ÇOK GÜÇLÜYÜZ"
Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu üniversitedeki her bir kardeşimin böyle bir ruhla hareket etmesini, kendisini geleceğe hazırlamasını yürekten arzu ediyorum. Burada el ele, omuz omuza, dayanışma içerisinde aynı medeniyetin mensupları olarak geleceği hep birlikte inşa etmelisiniz diye düşünüyorum. Dünyaya çok şey verdik, bugün de dünyaya söyleyecek çok şeyimiz var. Belki konumumuz, birileri tarafından zayıf anlatılabilir veya zayıf telakki edilebilir ama unutmayın biz zayıf değiliz, aslında çok güçlüyüz ve o gücümüzü yeniden yakalayacağız. İnsan odaklı bir medeniyet inşası için en önemlisi de barış ve dayanışma için seferber edebileceğimiz birikimlerimiz var. Üniversitelerimizin bu şuur içinde öğrenciler yetiştirmesini temenni ediyorum."
 

 
ETÜ Tanıtım Günleri sürüyor
 
2012 trafik gerçeğimiz…!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaralı Er Ankara’ya sevk edildi
Iğdır’da askeri aracın kaza geçirmesi sonucu ağır yaralanan Piyade Er ...
Başbakan’dan Silivri eleştirisi
Erdoğan, "Dün CHP marjinal bir partinin kuyruğuna takıldı, Silivri'de ...
Doğu Anadolu rekor kırdı…
Teşvik uygulamalarıyla ekonomisinde canlanma dönemi yaşanan Doğu Anadolu ...
 
Türkeş rahmetle anıldı
Törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş’in oğulları MHP Genel ...
Akil İnsanlar Listesi açıklandı
Çözüm sürecine katkı sağlaması beklenen Akil İnsanlar heyeti açıklandı.
Başbakanlıktan Ekmek Genelgesi
Başbakanlığın “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
ASİMDER Nahcivan’da Soykırım sergisi açtı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Nahcıvan ...
‘Bizler sıradan bir millet değiliz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Millete Hizmet Yolunda’ konuşmasıyla Mart ...
‘Erzurum Başkent vitrininde’
Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF), Mayıs ayının ilk haftasında Ankara ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva