ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>TÜRKİYE
5 Nisan 2013 Cuma - 01:20

Türkeş rahmetle anıldı

Törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş’in oğulları MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş, MHP milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkeş rahmetle anıldı

TÜRKER BEKTAŞ
ANKARA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş, kabri başında düzenlenen törenle anıldı. MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının 16. Yılı dolayısıyla anıt mezarda anma töreni düzenlendi. Törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş’in oğulları MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş, MHP milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dua edildi. MHP Genel Başkanı Bahçeli ve Türkeş’in oğulları Tuğrul Türkeş ile Ahmet Kutalmış Türkeş edilen duanın ardından Türkeş’in kabrine kırmızı karanfil bırakarak, ibrikle su döktü. Törende ayrıca Türkeş’in memleketi Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinden getirilen toprak kabre döküldü.
Törende bir konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merhum Türkeş’in vefatının üzerinden 16 sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslenilen sevginin hiç azalmadığını, sahip olunan bağılılık ve sadakatin hiç eksilmediğini söyledi. Merhum Türkeş’in 80 yıllık hayatının tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanı olduğunu belirten Bahçeli, attığı her adımı millet yararına, söylediği her sözü vatan lehine olduğunu kaydetti.
Türkeş’in, yalnızca son yurt Türkiye ile sınırlı kalmayan, Türk’ün yaşadığı her yere umut güneşi gibi doğan milli bir heyecan, milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusu olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Merhum Türkeş Bey, tek kenarlı bir zamanın dar hücrelerine sıkışmayacak kadar geniş ufuklu, engin bakışlı ve çok yönlü siyaset ve devlet adamıdır. İdealleriyle yoğurduğu, inançlarıyla güçlendirdiği akli ve kalbi vasıflarını Türklüğe hizmet aşkıyla tutuşturmuş, milletin geleceğiyle buluşturmuş ve İslam’ın mübarek amaçlarıyla üst üste çakıştırmıştır. Soluk alıp verdiği her anda, geçmişin derinliğini merkezine alarak, halin üstünden geleceğe uzanan milli ve manevi geçiş noktaları inşa etmiş, böylelikle dün-bugün ve yarın dengesini çok iyi şekilde kurmuştur” diye konuştu.
Türkeş’in bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, hayat çizgisi içinde yüksek ahlakın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören milli bir öngörünün de temsilcisi olduğu sözlerine ekleyen Bahçeli, yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük sevgisi uğruna, her türlü meşakkati göze alabildiği, çelikten iradesi ile örnek bir inanç timsali olduğunu her daim gösterdiğini ifade etti.
Bahçeli, “Soğukkanlı ve sağduyulu analiz kabiliyeti, Türk milletinin değerleri ve çıkarları konusundaki derin hassasiyeti, dostları ve hasımları tarafından hep kabul görmüş ve eninde sonunda da hakkı teslim edilmiştir. O’nun tavizsiz, milli, donanımlı, sağlam ve tutarlı siyaseti, Türkiye’nin geleceği ve Türk milletinin kardeşliği için hep ümit kaynağı olmuştur. Ne kadar övünsek azdır ki, ülküleriyle Türk milletinin önüne düşmüş, ülkücülüğüyle Türk tarihinde sönmeyecek bir kıvılcım çakmıştır. Allah’a olan inancın, devlete olan bağlılığın, millete olan sadakatin birbiriyle çatışmadan, uyum içinde nasıl bir arada bulunacağını kendi yaşantısı ve koyduğu ilkeleri ile herkese göstermiştir. Hayatında asla yılgınlığa prim vermemiş, fırtınalı geçen hayatı süresince, nefesi yetmeyenlerin düştüğü yerde ve zamanda, o kalkıp dimdik ve tek başına yürüyebilecek cesaret örneği haline gelmiştir” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar kabrin başında dua etmeye devam etti.
 

 
Bu araştırma gündemden düşmedi
 
Doğu Anadolu rekor kırdı…
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli dadaş, 9 Nisan 2013 Salı 15:15

Ey Türk dünyesının başbuğu,bizi yaratan yüce mevlama şükürler olsun ki TÜRK yurdu olan ülkemizde TÜRKÜM demek suç olduğu zamanı görmediniz, milletim 36 etnik kökene ayrıştırıldı. Vatan hainleri yokluğunuzu fırsat bilerek milletimi böldüler. Ülkemde her milletten olabilirsin TÜRK asla. Ancak bu hainler unutmasınlar ki Büyük TÜRK Milleti henüz son sözünü söylemedi. Sakarya, Dumlupınar,Aziziye ve Çanakkale ruhu hala yaşıyor yaşamaya devam edecektir. Sen rahat uyu geride bırakmış olduğun nesil olayların takipçısıdir. Ruhun şad mekanın cennet olsun.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akil İnsanlar Listesi açıklandı
Çözüm sürecine katkı sağlaması beklenen Akil İnsanlar heyeti açıklandı.
Başbakanlıktan Ekmek Genelgesi
Başbakanlığın “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
ASİMDER Nahcivan’da Soykırım sergisi açtı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Nahcıvan ...
 
‘Bizler sıradan bir millet değiliz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Millete Hizmet Yolunda’ konuşmasıyla Mart ...
‘Erzurum Başkent vitrininde’
Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF), Mayıs ayının ilk haftasında Ankara ...
Yazıcıoğlu uluslararası sempozyumla anıldı
Eskişehir’de, '4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu' düzenlendi.
 
Başbakan'dan Suriye Türkmenleri'ne destek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye Türkmenleri’nin sesi ve vicdanı ...
Davutoğlu’ndan Ahıska Türkleri açıklaması
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ahıska Türklerinin, anavatanları Gürcistan'a ...
Erdoğan Yazıcıoğlu’nu andı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Muhsin kardeşimin eksikliği şu günlerde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva