ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum trafiğinde 78 bin 444 araç denetlendi
Erzurum trafiğinde 78 bin 444 araç denetlendi
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Haziran 2015 Perşembe - 01:47

Ünal’dan sert eleştiri

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Erzurum’dan 'Apo’yu asın' diye ip sallayan MHP, şimdi HDP ile ip atlıyor” dedi.

Ünal’dan sert eleştiri

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Erzurum’dan 'Apo’yu asın' diye ip sallayan MHP, şimdi HDP ile ip atlıyor” dedi.Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Sırrı Demir’in düzenlediği toplantıya katıldı.

7 Haziran seçimlerinin eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki seçimin yapılacağı tarih olduğunu belirten Ünal, “Bugün artık Türkiye önemli bir dönemeçte. Biz, milletin iradesini egemen kılmanın artık son dönemecindeyiz. Bu seçim, ya eski Türkiye’nin kapılarının yeniden açılacağı ya da yeni Türkiye’nin kapılarının sonuna kadar açılacağının kararının verileceği seçim” ifadelerini kullandı.

CHP’nin ve MHP’nin seçim reklamlarını hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

"Bunlar, reklamlarında ‘Yeter artık gitsinler’ diyorlar. Bize gitsinler diyenler, yıllarca bu millet için ne yaptılar? Bir tanesi çıksın desin ki, biz taş üstüne taş koyduk desin. Diyemezler. Şimdi bize ‘17-25 Aralık’ı unutmayacağız hatırla’ diyorlar. 17-25 Aralık’ı biz unutmayacağız. O gün, devlete yapılan suikast girişimini unutmayacağız. O gün bu milletin seçilmiş meşru hükümetini devirmek isteyenleri unutmayacağız. Onlara yardım yapanları, onlara sözcülük yapanları, siyasi uzantılarını unutmayacak bu millet. Çünkü bu millet, kendisine iyilik yapanı da kötülük yapanı da unutmadı. Bu millet, Adnan Menderes’i unutmadı, Turgut Özal’ı unutmadı. Recep Tayyip Erdoğan’ı da unutmayacak. Bu millet, kendi iradesini yolsuzluk kılıfı ile çalmaya kalkışanları unutmayacak. Pensilvanya’nın ihanetini unutmayacak. Pensilvanya ile iş tutan MHP’yi, CHP’yi de unutmayacak bu millet."

AK Parti’nin yedi düvele karşı mücadele ettiğini ifade eden Ünal, “Biz, sizden aldığımız yetkiyle bunları yapıyoruz. Peki, bunlar ne yapıyorlar? Şimdi CHP’si, MHP’si, HDP’si bir olmuş yedi düvelle beraber bizimle mücadele ediyor. Bu Fethullah Gülen kimden aldığı yetkiyle bunları yapıyor. Bu milletin seçtiği hükümetle savaşma yetkisini kimden alıyor. Bu adam seçime mi girdi, milletten irade yetkisi mi aldı? Dün bu adam 28 Şubatçıların karşısında süklüm püklüm, ‘kurumlarımın anahtarlarını size vereyim komutanlarım’ demiyor muydu? Peki, şimdi bu adam niye milletin seçtiği meşru hükümetle; gazetesiyle, okullarıyla, devletin içine sızdırdığı hakim ve savcıları ile beraber niye savaşıyor. Bu adam niye New York Times’in, İsrail’in, İngiltere’nin ağzını kullanıyor. Peki, bu CHP ve MHP niye bunun peşinden gidiyor. ‘Biz, sandıkta aldığımız yetkiyle siyaset yapıyoruz. Ey Pensilvanya, sen kimden aldığın yetkiyle bunları yapıyorsun’ demiyorlar da niye bu adamın peşine düşüyorlar” ifadelerini kullandı.

Hükümetin HDP'yi şımartmakla suçlandığını söyleyen Ünal, "Biz dedik ki, bir ananın bir oğlu dağda, bir oğlu askerde. Ananın kalbi ikiye bölünüyor. Bu çocukların hepsi bizim, kandırılmalarına izin vermeyelim. Kürt’ü Türk’e, Aleviyi Sünniye kırdırmak isteyenlere, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere izin vermeyelim. O yüzden çözüm sürecini başlattık. Devlet, her türlü enstrümanı ve mekanizmayı kullanarak silahı sustursun ve terörü sonlandırsın. Terörü sonlandırmak için herkes gelsin dedik. Diyorlar ki; ‘Mahir Ünal, Dolmabahçe’de onlarla oturdu.’ Anlatayım da bu yalancıların, bu bölücülerin maskesi düşsün. Biz, bu ülkede terörü bitirmek için risk aldık. Ve analar ağlamasın diye yola koyulduk. Dolmabahçe’de bizim oturduğumuz yer devletin çatısının altı. Türk bayrağının gölgesinde Başbakan Yardımcımızın başkanlığında oturduk. Sağında İçişleri Bakanımız vardı, solunda da bu mecliste milletvekilliği yapan bir milletvekili vardı. MHP ile HDP ruh ikizi. İkisi de aynı bölücü dili kullanıyor. MHP ve HDP, meseleyi şöyle anlatıyor; ‘Sanki bir tarafta KCK devleti var; bir tarafta T.C. devleti var. Sanki bunlar pazarlık yapıyormuş gibi’ bir dille anlatıyor. Orada Türkiye Cumhuriyeti’nden başka bir devlet yoktur. Türk bayrağından başka bir bayrak bulunmamaktadır. Ve devlet, taraflar olmaksızın orada bir sorunu çözüyor. Bu sorunun, terör meselesinin kaynağı kim? Kimin zamanında çıktı bu? MHP’nin zamanında, CHP’nin zamanında çıktı. Ey Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısıydın Apo tutuklandığında niye asmadın? Erzurum’da ip atıyordun ‘alın da asın’ diye; şimdi HDP ile birlikte ip atlıyorsun. Şimdi HDP ile HDP barajı aşsın diye şu anda hepiniz toplandınız. Kim şımartan? Terörü çözmek için bütün kesimleri çözüme katmaya çalışmak ayrı bir şeydir. HDP barajı aşsın diye çalışmak ayrı bir şeydir. 8 Haziran günü Allah'ın izniyle biz yine ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz. Bu millet istikrardan yana yoluna devam ediyoruz. Biz çok sıkıntı ve dert gördük. Eski Türkiye’nin kapılarını sonsuza kadar kapattık. Çocuklarımız için de yeni Türkiye’nin kapılarını sonuna kadar açtık. Türkiye’nin tam bağımsızlığı, istikrarı, çocuklarımızın istikbali için çalışacağız. Yalancı çobanların, müfterilerin, iftiracıların iftiralarına kulaklarımızı kapatacağız. Bunlara inanmayın" diye konuştu.

Ünal'ın konuşmasının ardından başka partilerden AK Parti’ye katılan halk otobüsü şoförlerine, çok sayıda vatandaşa rozet taktı.

 
Oltu’yu dolu vurdu
 
Güllüce’nin üstüne güneş doğmuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞEHİRDER tarihe ışık tuttu
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği, Erzurum için çok önemli bir kitap daha yayımladı.
BEAH dikkatleri Erzurum’da topladı
Olgularla Baş Boyun Patolojisi adlı bilimsel toplantı Erzurum Bölge Eğitim ...
Sakaoğlu Dede Korkut’u anlattı
Türk Edebiyatı’nın ön önemli eserlerinden birisi olan ‘Dede Korkut Hikayeleri’ ...
 
ÖĞDER’den Fetih Mesajı
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, ...
Astronotların besini Doğu’dan
Atatürk ve Iğdır üniversiteleri ziraat fakültelerine ait deneme sahalarına ...
Gençler Web tasarımını öğrendi
“Gençler Web Tasarım Öğreniyor” projesi ilk kursu tamamlandı.
 
Ermeni zulmüne bilimsel bakış
Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de 100. Yılında Ermeni meselesi etkinlikleri ...
Müftülük bir ilke imza attı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engellilere yönelik başlatılan ...
Sultan Sekisi saati işlemeye başladı
Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ER-VAK) geleneksel olarak düzenlediği Sultan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva