ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
3 Haziran 2015 Çarşamba - 01:37

BEAH dikkatleri Erzurum’da topladı

Olgularla Baş Boyun Patolojisi adlı bilimsel toplantı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi

BEAH dikkatleri Erzurum’da topladı

Olgularla Baş Boyun Patolojisi adlı bilimsel toplantı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Baş Boyun Patolojisi üzerine çalışan patoloji uzmanlarının ve Erzurum BEAH onkologlarının katıldığı, düzenleyiciliğini Prof. Dr. Arzu Ruacan ve Doç. Dr. Ali Kurt’un yaptığı toplantıda Türkiye’nin 7 yedi coğrafi bölgesindeki 13 üniversite ve Eğitim Hastanelerinden gelen patoloji uzmanları bilimsel bildiriler sundular. Özellikle yüz, burun, kulak, boyun ve ağız içi bölgeleri ile ilgili hastalıkların ele alındığı toplantının açılış konuşmalarını Kamu Hastaneleri Birliği Erzurum Genel Sekreteri Profesör Doktor Fazlı Erdoğan ve Baş Boyun Patolojisi Grubu Başkanı Profesör Doktor Arzu Ruacan yaptılar.

ERDOĞAN’IN SUNUMU

Prof. Dr. Fazlı Erdoğan konuklara “hoş geldiniz” dedikten sonra Erzurum ilindeki yataklı tedavi hizmetleri ve Erzurum BEAH hakkında bilgiler sundu. Prof. Dr. Arzu Ruacan böylesine önemli bir bilimsel konu nedeniyle Erzurum’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuyla ilgili bilim adamlarının bir araya getirilmesinin önemine değindi. Bilimsel kısımda tükürük bezi tümörleri, nazofariknstümörleri ve tümörler arasında ayırıcı tanı konularının öne çıktığı konferanslar Prof. Dr. Ömer Günhan, Prof. Dr. Aysun Uğuz ve Prof. Dr. Arzu Ruacan tarafından sunuldu. Öğleden sonra oturumlarında üniversiteler ve eğitim hastanelerinden gelen patoloji eğitimci ve uzmanlarının hazırladıkları 14 ayrı konuşma tartışıldı.

KAPANIŞ SUNUMU

Kapanış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ali Kurt, böyle önemli bir alanda yaptıkları son derece faydalı ve verimli konuşmalardan dolayı konuşmacı ve katılımcılara, verdikleri destekten dolayı Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreterliğine, Türk Patoloji Derneğine ve Patoloji Dernekleri Federasyonu Baş Boyun Patolojisi Çalışma Grubuna teşekkür etti. Bu toplantının Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde patoloji kliniği tarafından son2 yılda düzenlenen 4. bilimsel toplantı olduğunu belirttikten sonra, faaliyetlerin devam edeceğini söyledi. Toplantı teşekkür ve katılım belgelerinin dağıtımıyla sona erdi. Erzurum Beah’da daha önce Türkiye’nin konularında önde gelen uzmanlarının katılımıyla Üropatoloji, Adli otopsi patolojisi, Meme patolojisi konularında bilimsel etkinlikler düzenlenmişti. Toplantıya Ankara, Atatürk, Çukurova, Erzincan, Fırat, Giresun, İnönü, Kâtip Çelebi, Koç, Medeniyet, Ordu, Yüzüncü Yıl Üniversiteleri, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Erzurum BEAH, Bağcılar BEAH, Göztepe BEAH ve bölgedeki hastanelerden gelen patoloji uzmanları ile Erzurum BEAH onkologları katıldı. Toplantı için gelen Azerbaycan Tıp Üniversitesinden yardımcı doçent doktorJamal Musaev bu tür toplantıların iki ülke arasında bilgi alışverişi için faydalı olduğunu, fırsat buldukça katıldığını söyledi.

Toplantı, Pazar günü düzenlenen Çamlıyamaç (Öşakvank) kilisesi, Uzundere ve Tortum Şelalesi gezisi ile son buldu. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi patoloji uzmanları düzenledikleri bu toplantılar dışında Türkiye ve Avrupa’da yapılan kongrelerde konuşma veya posterler hazırlayarak, bilimsel makaleler hazırlayarak da bilim dünyasına katkılar sunmaya devam ediyorlar.

 
Sabancı Ortaokulu’nda görkemli final
 
Aliyev’den TANAP gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakaoğlu Dede Korkut’u anlattı
Türk Edebiyatı’nın ön önemli eserlerinden birisi olan ‘Dede Korkut Hikayeleri’ ...
ÖĞDER’den Fetih Mesajı
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, ...
Astronotların besini Doğu’dan
Atatürk ve Iğdır üniversiteleri ziraat fakültelerine ait deneme sahalarına ...
 
Gençler Web tasarımını öğrendi
“Gençler Web Tasarım Öğreniyor” projesi ilk kursu tamamlandı.
Ermeni zulmüne bilimsel bakış
Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de 100. Yılında Ermeni meselesi etkinlikleri ...
Müftülük bir ilke imza attı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engellilere yönelik başlatılan ...
 
Sultan Sekisi saati işlemeye başladı
Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ER-VAK) geleneksel olarak düzenlediği Sultan ...
Türetken ‘Yeni Türkiye’yi anlattı
“Teknoloji Öngörü Sunumları” başlığı altında slaytlarla sunumunu yapan ...
Totik’ten MDK başarısı
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, MDK Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva