ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EKONOMİ
5 Ağustos 2013 Pazartesi - 14:31

‘Türkiye yükselen değer’

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, Derneğin Erzurum Şubesi tarafından verilen iftar yemeğine katılmak için geldiği Erzurum’da önemli açıklamalarda bulundu.

‘Türkiye yükselen değer’

ERZURUM (İHA) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, Derneğin Erzurum Şubesi tarafından verilen iftar yemeğine katılmak için geldiği Erzurum’da önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ekonomide hızla büyüyüp geliştiğini ve kendilerinin de sanayiciler olarak buna katkıda bulunduklarını belirterek, “ Türkiye, ihracat rakamlarının rekor kırdığı ve çok güzel yükselişe geçtiği bir dönemde, çok sıkıntılı olaylarla karşı karşıya getirilmek istendi. Bunu ağırbaşlılıkla planlı bir şekilde aşmayı bildi" dedi. Türkiye’nin tüm Müslüman ülkeler ve Türk dünyası için umut bağlanan bir ülke olduğunu ifade eden Sert, “Dünya bize bir yelek giyindirmiş, biz artık bu yeleği üzerimizden çıkartamayız. Onun için tek yapmamız gereken, çok çalışıp, üreten ve ekonomisi hızla büyüyen ve tavan yapan bir ülke olacağız” dedi.
ŞİMDİ KENETLENME ZAMANI
Tüm dünyaya karşı Türkiye’de yaşayan tüm insanların kenetlenmesi ve el ele vermesi gerektiğinin altını çizen Sert, İnsanların birbirinin elini tutması gerektiğini vurgulayan Sert, "Türkiye'nin ihracat rakamlarını kırdığı bir dönemde, çok güzel yükselişe geçtiği bir dönemde, çok sıkıntılı olaylarla karşı karşıya getirilmek istendi. Bunu ağırbaşlılıkla planlı bir şekilde aşmayı bildi. Güçlü iradesiyle devletimizin güçlü tespitleriyle bunu aşma fırsatı oldu. Gerçekten Türkiye son zamanların parlayan bir yıldızı" diye konuştu.
Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu gittikleri her seyahatta yaşadıklarını ifade eden TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, “Bu ülkeleri Türkiye ile de kıyaslıyoruz. Kıyaslarken de aynı zamanda bir akademik gözlükle bir ticari gözlükle bir iş adamı gözlükleriyle incelemeye çalışıyoruz. Böyle noktalardan baktığımız zaman Türkiye'nin yükselen değer olduğunu hep gözlemledik. Batı ülkesinde de duran bir ekonominin yani yüzde 0,2 gibi büyüyen 0,1 gibi büyüyen yüzde 1 bile etmeyen ortalama büyüklüklerde giden bir Avrupa'nın yaşlanmış, koşuşturacak hali kalmayan bir Avrupa'nın ya da dünya ekonomisinde olduğunu görmekteyiz. Bu arada şahlanan, giden bir Türkiye'nin de gözlemini ve tespitini yapabiliyoruz. Bunlar çok önemli şeyler. Tabii böyle yerinde duramayan bir ülkenin üzerinde mutlaka birçok insanın hesap yapması normaldir " şeklinde konuştu.
TÜRKİYE ÜMİT BEKLENEN ÜLKE
2050 yılının süper gücünün Türkiye olacağına işaret eden TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Mısır’da yaşanan askeri darbeyi de eleştirdi. Sert, Afrika'da kasıp kavurmaya çalıştıkları bir sistemin, sömürü düzenin olduğunu ve bunun hep Batılıların yapmış olduğu oyunlar olduğunu ifade etti. Türkiye'den ümit bekleyen ülkeler olduğunun altını çizen Sert, Amerika'ya düzenlenen ziyarette Dışişleri Bakanlığı konutunda Amerika'nın ikinci başkanın açıklamasında, 'Gelecek Yüz Yıl' isimli bir kitaptan bahsettiğini ve o gelecek yüzyıl içerisinde parlayan ülkelerin arasında Türkiye'nin olduğunu ve 2050 yılının süper gücünün Türkiye olacağını söylediğini belirtti.
TÜRKİYE’DE CİDDİ MUHALEFET YOK
Dr. Sert, Türkiye’de en büyük sıkıntının üreten bir muhalefet olmadığını belirterek, Türkiye’de ciddi bir muhalefetin olmadığını söyledi. Sert, "Halkın ağırbaşlı ve vakur değerlendirmeleri çok önemli. Muhalefetten çok istikbal bekliyorsa ülke insanı, muhalefeti güçlendiriyor ve yürütüyor. Bugün muhalefette ciddi muhalefet görevini çok göremiyoruz. Biz de iş dünyası olarak tasvip etmiyoruz. İş dünyası için güçlü politikalar ürütecek, güçlü projeler ortaya koyacak. O zaman muhalefet hepimizin işine yarar. Ama gerçekten bir sıkıntı var, dar eksenli çalışmalar var. Biz kendimizi aşmamız lazım. İktidarı da muhalefet kadar güçlü yapmamız lazım, muhalefeti de iktidar kadar güçlü yapmamız lazım" dedi.
HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSA SORUN KALMAZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kredi kartı kullanmayın" uyarısına ilişkin soruyu da Sert, "Bankalar bankacılığını yapsa ordu orduluğunu yapsa bürokrasi bürokrasiliğini yapsa siyasetçi siyasetçiliğini yapsa sıkıntı kalmaz Türkiye'de. Yani herkes işini yapacak, herkes kendi kapısındaki çöpü süpürse, hiçbir sorun olmaz" diye konuştu. TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert’in basın toplantısında Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu ve yönetim kurulu üyeleri ve TÜMSİAD üyeleri de hazır bulundu.
Basın toplantısının ardından TÜMSİAD üyeleri ve davetliler Çınar Lokontası’nda, TÜMSİAD Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ve diğer STK’ların temsilcileri ile basın mensupları katıldı.
 

 
Kaymakam Erdoğan göreve başladı
 
Uzundere projesinde sona yaklaşıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhracatta doğru rota..
M.AKDAĞ-Erzurum’un dış ticaretteki atılımı devam ediyor. Ocak ayında 2.2 ...
Vakıflar’dan yeni ihale
Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Caddesi üzerinde inşa edilen ...
Bayram piyasası açıldı
Ramazan ayının sona ermesine birkaç gün kala Erzurum’da şeker satışlarında patlama yaşanıyor.
 
Yağız akaryakıt sektörünü değerlendirdi
Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, akaryakıt sektöründe belirsizliklerin ...
Bumin’den teşvik bilgilendirmesi
İHSAN KUMRA-Yeni teşvik yasasına göre 10 ve daha üzeri işçi çalıştıran ...
TÜMSİAD’tan Erzurum çıkarması
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, ...
 
TOBB'da Erzurum yok!
TOBB Yönetim Kurulu yeni üyeleri belirlendi. Erzurum’dan bu dönemde hiçbir ...
Ekonomide dış büyüme
M.AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı Ocak-Haziran döneminde gerçekleştirilen dış ...
Hem tarlada çalışıyor, hem de ibadet yapıyorlar
Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle Iğdırlı çiftçiler 35-40 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva