ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>BÖLGEDEN
2 Nisan 2010 Cuma - 04:05

Türkiye Kahraman Çocuklarını Anıyor

İHA/Bu yıl ulusal boyut kazanan Türkiye Kahraman Çocuklarını Van'da Anıyor" anma-saygı yürüyüşüne İstanbul, Trabzon, Balıkesir, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Erzurum, İzmir, Ağrı, Bitlis, Iğdır ve Hakkari illeri Vanlı kardeşleriyle birlikte katılıyor.

Türkiye Kahraman Çocuklarını Anıyor

 Van Tarih ve Kültür Araştırmalar Derneği tarafından bu yıl Van Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle 3. kez düzenlenen, Türkiye Kahraman Çocuklarını Van'da Anıyor" anma-saygı yürüyüşüne davet edilen İstanbul Lisesi öğrencisini temsilen 50 öğrenci uçakla Van'a geldi.
//ERZURUM SAYGI YÜRÜYÜŞÜNDE
Bu yıl ulusal boyut kazanan Türkiye Kahraman Çocuklarını Van'da Anıyor" anma-saygı yürüyüşüne İstanbul, Trabzon, Balıkesir, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Erzurum, İzmir, Ağrı, Bitlis, Iğdır ve Hakkari illeri Vanlı kardeşleriyle birlikte katılıyor. İstanbul Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerini Van Ferit Melen Hava Alanında Van Tarih ve Kültür Derneği Başkanı İkram Kali, dernek yöneticileri, Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen mihmandar öğretmenler karşıladı. Van Tarih ve Kültür Derneği Başkanı İkram Kali tarafından İstanbul Lisesi öğrencileri Kafile Başkanı olan okul öğretmeni Gül Yayla ve iki öğrenci temsilcisine "Van ilimize ve anma yürüyüşümüze hoş geldiniz" diyerek anma yürüyüşü anısına, üstünde "Türkiye Kahraman Çocuklarını Van'da Anıyor" yazılı ve Van Gölü amblemi bulunan kırmızı-beyaz kaşkol, Vanlı 120 Kahraman Çocukların kahramanlığını, yiğitliğini anlatan 120 filminin DVD ve CD'si ile araç kokuları armağan etti.
İkram Kali, Van Tarih ve Kültür Araştırmalar Derneği olarak Türkiye Kahraman Çocuklarını Anıyor etkinliğinin amacının unutulan, anılmayı bekleyen Türkiye'nin bütün kahraman çocuklarını Van'da anmak, anlatmak, anlamak, unutmamak, unutturmamak olduğunu belirtti. Kali, 2 Nisan Kurtuluş Bayramı sonrası Saat 11.00 da valilik önünden başlayarak Kurtuluş Parkında bulunan Vanlı 120 Kahraman Çocuklar Anıtında son bulacak olan saygı-anma yürüyüşüne İstanbul Lisesi 1915'te Çanakkale'de şehit düşen 50 İstanbul Lisesi öğrencisini temsilen 50 öğrenci ve öğretmenlerin katılmasına çok sevindiklerini anlatarak şunları söyledi:
//KAHRAMAN ÇOCUKLARIN AZİZ HATIRLARI CANLANACAK
"Van ilimizde düzenlediğimiz Türkiye Kahraman Çocuklarını Anma yürüyüşüne İstanbul Lisesi'nin 50 öğrenci ve saygıdeğer öğretmenleri ile katılmak üzere Van ilimize gelmesi, aramızda bulunması, anlamlıdır, onur vericidir. Katılımlarından dolayı İstanbul Lisesi ve bütün illere teşekkür ediyoruz. İstanbul Lisesi eğitim öğretim hayatında önemli bir yere sahiptir. Çanakkale ve Sakarya savaşlarında bu güzide okulumuzun yiğit öğrencilerinin unutulmaz fedakarlıkları vardır. Birinci Dünya, Çanakkale ve İstiklal savaşlarında cephede ve cephe gerisinde canları pahasına eğitimlerini, çocukluklarını feda ederek, hayatlarının baharında vatan savunmasına katılarak destan yazan ve tarihte olarak altın harflerle yerlerini alan ülkemizin bütün kahraman çocukları 95 yıl sonra Van'da yürüyüşle anacağız. Vanlı 120 Kahraman Çocuklar ile birlikte bütün çocuklarımız tek yürek olacak, tek yürek olacak, aynı ruh ve heyecanla şehit kardeşlerini, ağabeylerini anacaklar.2 Nisan günü toplumumuzun hafızası tazelenecek, meçhul kahraman çocuklarımızın ruhu şad edilecektir. Türkiye Kahraman Çocuklarının aziz hatıraları Van'da canlanacak. Türkiye çocukları tarihe Van'da yürüyecek."
.//KAHRAMANLARA SAYGI
İstanbul Lisesi öğrencilerin kafilesinin başkanlığını yapan okul öğretmenlerinden Gül Yayla da "İleride gelenekselleşecek anma yürüyüşünün hayata geçirilmesine öncü olan Van Tarih ve Kültür Derneği ile emeği geçenleri kutluyorum. Van'da düzenlenecek olan Türkiye Kahraman Çocuklarını Anma yürüyüşüne katılmak için bir yıldır Van Tarih ve Kültür Derneği Başkanı İkram Kali ile görüşüyorduk. Nasip oldu geldik. Çok mutluyuz. Gelemeyen, bütün öğrencilerimizin, velilerimizin selam ve sevgilerini Vanlılara getirdik. İstanbul Lisesi'nin kalbi 2 Nisan günü diğer illerden gelen çocuklarımızla birlikte Türkiye'nin isimsiz bütün kahraman çocukları için Van'da atacak. İstanbul Lisesi'nin 50 öğrencisi 1915'te Çanakkale'de 18-19 Mayıs gecesi şehit vermiş, yine Sakarya meydan muhaberesine öğrencileri katılmış ve şehit düşmüş okuldur. 50 şehit öğrencimizi temsilen 50 öğrenci ile katılıyoruz. Van'da 4 gün kalacağız Van ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezip göreceğiz" dedi

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trabzon-Erzurum yolu ağaçlandırılıyor
YAŞAR YILDIZ (İHA) - Bayburt Belediyesi, 2010 yılı yaz sezonunun başlamasıyla ...
Erzurum, Erzincan yolcularını ağırlayacak
COŞKUN MENEK(İHA) – Yapımı devam eden yeni terminal binası ve yapımına ...
Ulaşıma sel engeli
METİN DERE (İHA) - Bingöl'ün Yedisu ilçesinde şiddetini arttırarak devam ...
 
Yedisu'dan Erzurum'a hastane yolculuğu
METİN DERE(İHA) - Bingöl'ün Yedisu İlçe Sağlık Ocağı'nda görevli doktorun ...
Doğu bölgesel kalkınmaya kilitlendi
NİHAT ABACI (İHA) - Merkezi Malatya olan Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini ...
Erzincan THO ekibinden büyük başarı
COŞKUN MENEK(İHA) - Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ...
 
ASİMDER’den Metzamor Raporu
BÜLENT MAVZER (İHA) - Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ...
Karadut’u anlattı, birinci oldu
RECEP ERGİN (İHA) - TÜBİTAK-BİDEB tarafından 1968 yılından beri düzenlenen ...
Erzurum-Kars yolu yenilenecek
Kars Valisi Ahmet Kara, bu yaz ilçelerin ve ili diğer illere bağlayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva