ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>BÖLGEDEN
30 Mart 2010 Salı - 02:31

Erzincan THO ekibinden büyük başarı

COŞKUN MENEK(İHA) - Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği (THM) ekibi ve Türk Halk Oyunları (THO) ekibi başarılarına başarı kattı. Amasya ilinde yapılan Gençlik Merkezleri arası THM ve THO yarışmalarında Erzincan ekipleri önceki yıl yakaladıkları başarıları aratmadılar.

Erzincan THO ekibinden büyük başarı

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği (THM) ekibi ve Türk Halk Oyunları (THO) ekibi başarılarına başarı kattı. Amasya ilinde yapılan Gençlik Merkezleri arası THM ve THO yarışmalarında Erzincan ekipleri önceki yıl yakaladıkları başarıları aratmadılar.
//ERZİNCAN’IN BAŞARISI
26–28 Mart tarihleri arasında Amasya ilinde düzenlenen Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği solist, solo çalgı ve Türk Halk Oyunları yarışmalarına katılan Erzincan Gençlik Merkezi ekipleri, Yarışmalardan 3 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük ve performans ödülleri ile Erzincan’a döndüler. Türk Halk Müziği yarışmalarına 13-17 yaş gurubu kızlarda Erzincan’ı temsilen katılan Seda Akbulut birinci olurken yine aynı kategoride Dilacan Turhan ikinci oldu. Türk Halk Müziği yarışmalarına 18-24 Yaş gurubu kızlarda Erzincan’ı temsilen katılan Melike Şahin birinci olurken yine aynı kategoride Erzincan’ı temsil eden Meryem Albayrak üçüncü oldu. 13-17 Yaş gurubu solo çalgı yarışmasında ise Erzincan’ı temsil eden Mesut Kaymaz birinci oldu. Erzincan Türk Halk Müziğinde yakaladığı başarıyı Türk Halk Oyunlarında da yakaladı. 13-17 yaş gurubu Halk oyunları ekibimiz performans ödülü alırken, 18-24 yaş gurubu halk oyunları ekibimiz ise en iyi performans ödülünü aldı. Yapılan yarışmalarda dereceye giren solist, müzisyen ve ekipler Haziran ayında yapılacak olan Türkiye finallerinde Erzincan’ı temsil edecekler.
//TÜRK HALK MÜZİĞİ İLGİSİ
Erzincan Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği ekibi ve Türk Halk Oyunları ekibinin yakaladığı başarının bir tesadüf olmadığını ifade eden Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, amaçlarının gençleri yarıştırmaktan öte kültürümüzün yaşatılması olduğunu kaydetti. Gençlerin bu tür etkinlik ve yarışmalar sayesinde birbirleri ile kaynaştığını anımsatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, “Erzincan Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği ekibi ve Türk Halk Oyunları ekibi çok çalıştı, çok istedi ve neticede başarıyı yakaladı. Bizim asıl amacımız gençlerimizin bu tür faaliyetlerin içerisinde bulunmalarını sağlayarak onların boş zamanlarını kendilerine faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlamaktır. Kültürümüzü yaşatmalıyız. Bunu yaparken de mutlaka gençlerimize kültürümüzü aktarmalıyız. İşte bu tür faaliyetler sayesinde gençlerimiz farklı illeri görmekte, farklı kültürler ile iç içe olarak kültürümüzü tanımaktadırlar. Farklı kültür, farklı insan ve kaynaşma işte bu bileşenler bir araya geldiğinde Gençlerimiz daha iyi bireyler olarak yetişebilmektedirler.
Biz Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Gençlik Merkezimiz bünyesinde açmış olduğumuz kurslar ve gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliklerle gençlerimizin boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirmelerini sağlamaya çalıyoruz. Amasya ilinde yapılan yarışmalarda dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.Amasya ilinde 26-28 Mart tarihleri arasında yapılan Gençlik Merkezleri arası THM, THO ve solo çalgı yarışmalarında Erzincan’ı 2 idareci, 3 eğitmen, 10 müzisyen, 22 kişiden oluşan 2 THO ekibi, 2 solo çalgı, 2 erkek solist, 4 kız solist olmak üzere toplam 45 kişi temsil etti. Öte yandan düzenlenen yarışmalara Erzincan’ın yanı sıra Erzurum, Bayburt, Sivas, Kırşehir, Uşak ve Ağrı illerinden ekipler katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER’den Metzamor Raporu
BÜLENT MAVZER (İHA) - Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ...
Karadut’u anlattı, birinci oldu
RECEP ERGİN (İHA) - TÜBİTAK-BİDEB tarafından 1968 yılından beri düzenlenen ...
Erzurum-Kars yolu yenilenecek
Kars Valisi Ahmet Kara, bu yaz ilçelerin ve ili diğer illere bağlayan ...
 
Çoruh’a köprü vizyonu
YAŞAR YILDIZ (İHA) - Çoruh nehri üzerinde bulunan köprülerin yeniden düzenlenerek ...
KCK operasyonunda 4 gözaltı
IŞIK ÇAPANOĞLU (İHA) - Kars'ta terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması ...
İnönü Üniversitesi 35. Yaşında
BURHAN KARADUMAN (İHA) - Atatürk Üniversitesinden sonra Doğu Anadolu Bölgesinin ...
 
Bahara ilginç karşılama
YAŞAR YILMAZ (İHA) – Sarıkamış ilçesi Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki ...
Bir yaşında diploma
İHA/Doğu Anadolu Bölgesinde çocukların nüfusa geç kaydettirilmeleri, eğitimde ...
Minik Elanur'a yardım eli
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde doğuştan kalça çıkığı olan ve Kaymakam Ercan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva