ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
10 Şubat 2011 Perşembe - 00:09

Türkiye Gündemindeydik..

Türkiye'de yılın ilk ayında en çok konuşulan konu Ergenekon davası oldu. Mısır'daki sıcak gelişmeler, Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan gerginlik, Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları ve futbol dünyasındaki transferler de en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Türkiye Gündemindeydik..

Türkiye'de yılın ilk ayında en çok konuşulan konu Ergenekon davası oldu. Mısır'daki sıcak gelişmeler, Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan gerginlik, Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları ve futbol dünyasındaki transferler de en çok konuşulan konular arasında yer aldı.
MEDYA TAKİP MERKEZİ ARAŞTIRMASI
Medya Takip Merkezi (MTM), her ay düzenli olarak ülke gündemini raporladığı araştırmasının sonuçlarını açıklandı. Buna göre 2011 yılının ilk ayında gündemde en çok yer bulan konu, Ergenekon davası oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, "Ergenekon sanıklarının milletvekili olmaları" yönündeki teklifi değerlendireceklerini belirtmesi üzerine alevlenen tartışmalar, davaya ve Ergenekon sanıklarına bir kez daha dikkat çekti. Ergenekon'la ilgili ay boyunca 16 bin 247 haber ve yazı yayımlandı.
Mısır'ın başkenti Kahire'de yeni yılda bir kiliseye düzenlenen bombalı saldırıda 21 kişinin hayatını kaybetmesi, birçok kişinin ise yaralanması geçtiğimiz ay medyaya yansıyan önemli gelişmeler arasındaydı. Olayın hemen ardından Mısır halkının Hüsnü Mübarek'in rejimine karşı ayaklanması ise tüm dünyanın merkezine oturdu. Mısır'daki gelişmelere, dünya medyası kadar Türk medyası da yakın ilgi gösterdi.
Yılın ilk ayında medyadan en çok ilgi gören bir diğer konu da Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları oldu. 27 Ocak'ta başlayan ve 6 Şubat'a kadar süren Kış Oyunları, gazete, dergi, TV kanalı ve haber siteleri toplamında 8 bin 737 habere konu edildi.
SİYASET GÜNDEMİ
Medya Takip Merkezi'nin düzenli olarak hazırladığı 'ayın siyaset gündemi' araştırmasına göre 2011 yılının ilk ayında da lider değişmedi; ayın en çok konuşulan siyasi partisi, önceki aylarda olduğu gibi AK Parti oldu. 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimle sıkça gündeme gelen siyasi parti, Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar ve tartışmalarla gündeme oturdu. AK Parti, geçtiğimiz ay boyunca toplam 62 bin 783 habere konu edildi.
Ay boyunca en çok konuşulan bir diğer parti ise CHP oldu. CHP, ay boyunca Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar ve yeni seçimlerde CHP'nin tek başına iktidar olma hedefiyle sıkça adından söz ettirdi. CHP'nin Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ve yönetim kurulu üyelerinin istifası da medyanın yakın markajına giren konular arasındaydı. 585 saat ekranlarda yer alan siyasi parti, ay boyunca toplamda 55 bin 461 haberde yer aldı.
Verilere göre, ayın en çok ilgi gören diğer siyasi partileri, 21 bin 232 haberle MHP, 12 bin 98 haberle BDP ve 4 bin 318 haberle DP oldular.
ENÇOK KONUŞULAN SİYASETÇİ
MTM'nin araştırma raporuna göre 2011 yılının ilk ayında en çok konuşulan siyasetçi Başbakan Erdoğan oldu. Erdoğan, geçtiğimiz ay Türk Telekom Arena'nın açılış töreninde uğradığı protestoların ardından medyanın yakın markajına girerken, yaptığı açıklamalarla da gündemde büyük yankı uyandırdı. Alkol yasağı hakkındaki sert açıklamaları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği polemiklerle adından sıkça söz ettiren AK Parti lideri, ay boyunca 60 bin 913 habere konu edildi.
Medya Takip Merkezi'nin aynı araştırma verilerine göre, Kılıçdaroğlu'nun medya yansımalarında önceki aya oranla yüzde 21'lik düşüş yaşandı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Türk Telekom Arena'nın açılış töreninde protesto edilmesine sert tepki vermesi üzerine yaptığı açıklamalarla basında sıkça yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun Twitter üzerinden yaptığı açıklamaları da büyük ilgi gördü. CHP lideri, Ocak ayı boyunca 26 bin 658 habere konu edildi. Ocak ayı sonuçlarına göre; geçtiğimiz ay ekonomi dünyasının gündeminde
ihracat konusu vardı.
Medya Takip Merkezi'nin düzenli olarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre; yılın ilk ayında en çok konuşulan şirket Türk Hava Yolları oldu. Ay içerisinde uçağında bomba olduğu iddiasıyla adından söz ettiren THY, Barcelona ile sponsorluk anlaşması ve Güney Avrupa'nın en iyi havayolu seçilmesiyle de dikkatleri üzerine çekti. THY, gazete, dergi, TV kanalı ve haber siteleri toplamında 9 bin 229 haber ve yazıya konu edildi.
AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ
Ayın diğer dikkat çeker gelişmeleri ise şöyle:
- Turkcell Global Bilgi, "Diyarbakır'a en çok istihdam sağlayan şirket" seçilerek bir plaketle ödüllendirildi.
- Vestel Savunma ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında Taktik İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi Sözleşmesi imzalandı.
- Türkiye'nin en büyük otomotiv yatırımlarından biri olan Ford Otosan, 2010 rakamlarını açıkladı. Kısa bir süre önce 630 milyon dolarlık yeni yatırım kararını ilan eden şirket, üçüncü kez Ford Avrupa'nın en kârlı şirketi oldu.
- ODD'nin "ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2010 Gladyatörleri" görkemli bir törenle sahiplerini buldu.
- Bulgaristan'da en büyük Türk yatırımlarından biri olan biri olan Şişecam'ın 2012 yılına kadar ülkede 4 yeni fabrika daha açacağı bildirildi.
- Arçelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen "Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması"nda (SENVER) 3 ödül aldı.
- Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz, 2010 yılında yaklaşık 30 milyon euro yatırım yaptıklarını, 2011'de ise 35 milyon euro daha yatırım yapacaklarını açıkladı.
- Türkiye'nin yerli sermayeli en büyük perakende zincirlerinden biri olan Kiler Alışveriş, 20 Ocak 2011 tarihinde halka arz için talep toplamaya başladı.
- Doğan Telekom, Superonline, Koç.net, Borusan Telekom, Global İletişim, Grid Telekom ve TurkNet tarafından kurulan Türkiye Network Altyapı Platformu (TNAP), İstanbul'u bölgede internet üssü yapacak. Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, bu platformla yurtdışındaki yabancı ve yerli içeriği de çekmek istediklerini söyledi.
MAGAZİN GÜNDEMİ
Medya Takip Merkezi'nin 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yayınlanan haberleri inceleyerek oluşturduğu rapora göre, yılın ilk ayında Türkiye'nin en çok konuştuğu ünlü Cem Yılmaz oldu. Necati Şaşmaz, Ata Demirer, Halit Ergenç ve Yüksek Sadakat ise yükselişleriyle dikkat çeken isimlerdi. Raporda, bu ay sürpriz isimler dikkat çekti.
Araştırma verilerine göre; yılın ilk ayında magazin basının en çok ilgi gösterdiği isim, Av Mevsimi filmiyle gözleri yeniden üzerine çeken Cem Yılmaz oldu. Özel hayatıyla da sıkça adından söz ettiren Cem Yılmaz, Ocak ayı süresince toplam 2 bin 481 habere konu olurken, 14 saate yakın süreyle ekranlarda kaldı. Yılın ilk ayında medyanın en çok yer verdiği bir diğer isim ise Necati Şaşmaz oldu. Kurtlar Vadisi Filistin'in vizyona girmesiyle medyatikliği artan Şaşmaz'a ilgi, bir önceki aya oranla iki katına
çıktı. Ünlü oyuncu, gazete, dergi, TV kanalı ve internet sitelerinde toplam 2 bin 59 haber ve yazıda yer buldu.
SİNEMA FİLMLERİ EN MEDYATİKLER LİSTESİNİ ALTÜST ETTİ
7 Ocak'ta vizyona giren "Eyvah Eyvah 2", iki başrol oyuncusunu da zirveye taşıdı. Ayın en çok konuşulan ünlüleri listesinde Hülya Avşar'ın ardından dördüncü sıraya yerleşen Ata Demirer'in haberleri, yaklaşık dört kat artış gösterdi. Büyük beğeni toplayan sinema filminin bir diğer popüler oyuncusu Demet Akbağ ise "en medyatik ünlüler" listesine yedinci sıradan giriş yaptı.
MTM'nin raporuna göre, yılın ilk ayında medyanın yakın markajına giren ve reytingi artan bir diğer ünlü Halit Ergenç oldu. Ocak ayında yayına başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisindeki performansıyla sıkça adından söz ettiren Ergenç'e ilgi, Aralık ayına oranla dört kata yakın artış gösterdi. RTÜK'ün müdahaleleri ve yapılan eleştiriler nedeniyle adından söz ettiren dizinin baş aktörü Ergenç, ay boyunca bin 722 haber ve yazıda yer buldu.
Geçtiğimiz ay magazin basınına yansıyan en önemli gelişmelerden biri de Türk Halk Müziği sanatçısı Kıvırcık Ali'nin Çatalca'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesiydi. Takla atan cipinde yaşamını yitiren Kıvırcık Ali, sevenlerinin katıldığı büyük bir cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.
56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği açıklanan ''Yüksek Sadakat'', Ocak ayında medyanın markajına giren bir diğer isim oldu. Doğru seçim olduğunu söyleyenler kadar TRT'nin tercihini eleştirenlere de maruz kalan grup, ay boyunca 1.253 haber ve yazıda yer aldı MTM'nin yaptığı aynı araştırma raporuna göre; uzun süredir zirveden görmeye alıştığımız isimler arasında olan Sezen Aksu, yılın ilk ayında listede yer alamadı. Aksu, ay boyunca, 907 habere konu edildi.
SPOR GÜNDEMİ
Medya Takip Merkezi'nin her ay düzenli olarak hazırladığı rapora göre, Ocak ayında en çok konuşulan spor kulübü Galatasaray oldu. Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın olaylı açılışı ve Başbakan Erdoğan'a yapılan protestolar, popüler kulübe ilgiyi arttırdı. Ay boyunca hem spor hem de siyaset medyasının yakın markajında olan Galatasaray, 42 bin 316 haber ile yansıma buldu.
FENERBAHÇE GÜNDEMİ
MTM'nin aynı araştırma verilerine göre yılın ilk ayının en çok konuşulan ikinci spor kulübü Fenerbahçe oldu. Aylardır Türk medyasının en çok yer verdiği spor kulübü olan Fenerbahçe'ye ilgi yüzde 8 oranında düşüş gösterdi. Medyada toplam 35 bin 197 haber ile yer bulan Fenerbahçe'nin ekranlarda kalma süresi ise 133 saati buldu.
EN MEDYATİKLER LİSTESİNDE ZİRVE YENİ TRANSFERLERİN OLDU
MTM'nin araştırma raporuna göre Ocak ayının en çok konuşulan sporcusu Beşiktaş'ın renklerine bağladığı Almeida oldu. Listeye zirveden giriş yapan Almeida'ya TV kanalları da 11 saate yakın yer ayırdı. Medyanın, Almeida'ya ilgisi, önceki aya oranla sekiz kata yakın artış gösterdi. Siyah-beyazlı takımın renklerine yeni dahil olan bir diğer futbolcu Simao Sabrosa ise ayın en çok konuşulan ikinci ismiydi. Sabrosa'nın ay boyunca 5 bin 958 haberde bahsi geçti.
Adını zirvede görmeye alıştığımız bir diğer ünlü oyuncu Ricardo Quaresma, bu ayın en medyatik sporcuları listesinde üçüncü sırada yer aldı. Sakatlıkları geçen Quaresma'nın, Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta attığı gol medyanın kaydına geçen önemli gelişmeler arasındaydı. Geçtiğimiz ay Türkiye'nin en çok konuşulan futbolcusu olan Arda Turan, yılın ilk ayında dördüncü sıraya geriledi. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Arda'nın, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS)
tarafından yayınlanan 'Dünyada 2010 Yılının En Popüler Futbolcuları' anketinde, Avrupa kıtasının en popüler 3. oyuncusu olarak gösterilmesi spor medyasına yansıyan önemli gelişmeler arasındaydı.
UNİVERSİADE 2011
Erzurum'un ev sahipliğinde Cemal Gürsel Stadyumu'nda gerçekleşen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, tüm spor medyasının dikkatlerini topladı. 6 Şubat'a kadar sürecek spor festivalinde 56 ülkeden 1875 üniversiteli sporcu madalya için mücadele verecek. Türk medyasından geniş ilgi gören kış oyunları, dış basında da büyük yankı uyandırdı.
İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ
- Yaklaşık 35 yıl önce Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın Kadıköyspor'u 125 bin liraya satın alarak kurduğu Efes Pilsen Spor Kulübü, TAPDK'nın yeni yönetmeliğiyle tarih olacak. Basketbolda 1 yıl içerisinde adını ve logosunu değiştirmek zorunda kalan Efes Pilsen, sponsorluklarını da bitirecek.
- NBA'de milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, takımı Orlando Magic'in deplasmanda Dallas Mavericks'i 117-107 yendiği maçta 17 asistle kariyer rekorunu kırdı.
- Litvanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek ve 30 Ocak Pazar günü kura çekimi yapılacak olan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi torbaları belirlendi. FIBA tarafından yapılan açıklamaya göre A Milli Erkek Basketbol Takımı, ikinci torbada, Fransa, Hırvatistan ve Rusya ile birlikte yer aldı.
- Doping yaptığı ispatlandıktan sonra dünyaca ünlü yıldız Diana Taurasi ile yolları ayıran Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, bir yıldızını daha kaybetti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 Şubat Mevlit Kandili
Tün dünyada Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat, bu yıl Mevlit Kandili’ne denk geliyor.
Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden tepki
Kıbrıs Türk Kültür Derneğince yapılan açıklamada, son zamanlarda adada ...
Erzurum artık marka
Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, muhteşem açılış ...
 
‘Var olmak mı, sahip olmak mı?’
Edebiyatçı, Yazar ve Aktivist Ramazanoğlu, insan olarak önceliklerimizi ...
‘Ucube’, aşıkların diline düştü
ars'ın tarihsel ve yöresel kültürünü tanımak ve öğrenmek için kente turlarla ...
Erzurumlu Umre’ye yoğunlaştı
Geçtiğimiz yıl kontenjan sıkıntısı yaşayan seyahat acenteleri, 2011 yılına ...
 
‘Şeyhü-l Muharririn’e vefa
Edebiyat ve fikir dünyasının önemli şahsiyetlerinden merhum Ahmet Kabaklı, ...
Asrın idraki gizemi çözemedi..
Siirt'in Aydınlar ilçesinde yaşayan İsmail Fakirullah Hazretlerinin mezarının ...
“Erzurum önemli bir Kültür Kenti”
Erzurum’un zengin bir kültüre sahip olduğunu belirten Gülten Günay, “Erzurum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva