ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
30 Nisan 2014 Çarşamba - 03:29

Türk Siyasi Tarihine Entellektüel bakış

Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Savaş Barkçin ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 3. Uluslar Arası İlişkiler Öğrenci Kongresi Türk Dış Politikasında Güncel Gelişmeler” panelinde, Türk Tarihinin azametine dikkat çekti.

Türk Siyasi Tarihine Entellektüel bakış

Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Savaş Barkçin ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 3. Uluslar Arası İlişkiler Öğrenci Kongresi Türk Dış Politikasında Güncel Gelişmeler” panelinde, Türk Tarihinin azametine dikkat çekti.

Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Savaş Barkçin ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü’’nün katıldığı “3. Uluslar Arası İlişkiler Öğrenci Kongresi Türk Dış Politikasında Güncel Gelişmeler” Paneli Atatürk üniversitesi Mavi Salon’da başladı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Atatürk Üniversitesi AB Dokümantasyon Merkezi’nin Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüyle birlikte düzenlediği III. Uluslararası İlişkiler Kongresi, AB Bilgi Ağı konulu konferansa Başbakanlık Baş Danışmanı Dr. Savaş Barkçin, Türk Tarih Kurumu başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Atatürk Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, Uluslar Arası Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sait Dilek, Küresel Gelişim ve Etkileşim Başkanları’ndan Ahmet çelik ile 21 farklı üniversiteden lisans ve lisansüstü eğitim gören 100’ün üzerinde öğrenci katıldı. 2 gün sürecek panelde Türk Dış Politikası çeşitli yönlerden analiz edilecek.

Kongrede Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Savaş Barkçin, Dünya ve Türkiye adlı konuşmasında, öğrencilere kendinden örnekler vererek nasihatlerde bulundu. Ülkenin en iyi şekilde ilerleyebilmesi için genç girişimcilerin sahadaki performansının önemine dikkat çeken Barkçin, “Kendinizi kendiniz olarak geliştirin, oturduğunuz koltuğun rengini almayın, oturduğunuz koltuğa kendi renginizi verin.” dedi.

“KENDİ ÜLKENİZİN YANINDA OLUN”

“Özellikle Türkiye’den yurt dışına eğitim görmek için gidenlerin oranın arttığı bu zamanda, dış ülkelerde kendi ülkelerinizi onlar için araştırmayın. Onların iç ve dış politika sistemlerine bağlı durumların araştırmasını yapın. Buradan bir şeyler götürecekseniz kültürünüzü götürün, ama gelirken ülkeniz için en iyisi neyse onu getirin” diyerek öğrencilere öğüt veren Başbakanlık Başdanışmanı, ülke içindeyken de dış ülkelere özenilmemesi gerektiğini anlattı.

Barkçin , “Türkiye içinde en çok rahatsız olduğum şeylerden biri de bazı üniversiteler, lisans ve yüksek lisans öğrencisi alırken, zorunlu olarak en iyi derecede İngilizce istenmesidir.  İngilizce, Türkiye’ de yaşanacak bir dil değil, öğrenilmesi lazım bir dildir. Kendi ülkenin dilini değiştirmek değil, diğer ülkelerden bilgi toplayabilmek ve kendimizi yabancılara daha iyi tanıtmak için gereken bir dil olmalıdır.”

OSMANLI’SIZ SİYASET BİLİMİ

 “Türkiye’de birçok üniversite de ve beklide  burada da, umuyorum ki öyle değildir, Siyaset Bilimleri dersi Atilla’yla başlıyor ABD ile bitiyor ama içinde Osmanlı Devleti yok.” diyerek önemli bir konuya da parmak basan Barkçin, “Bizans’tan sonra en çok hüküm sürmüş ve Avrupa da dâhil birçok ülkeyi yönetmiş bir imparatorluk ne Avrupa’da ne de Türkiye’de verilen siyaset bilimlerinde yer almamıştır. Özellikle Türkiye de kesinlikle olmaması gereken bir durumdur.” dedi

 TÜRK SİYASİ TARİH

Kongrenin oturum başkanı ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Türk Dış Politikasının Tarihi Seyri konuşmasıyla “3. Uluslar Arası İlişkiler Öğrenci Paneli” başladı.

Hülagü, “Türk Tarihi, özellikle Osmanlı Döneminde 3 kıtayı yönetmiş bir devlet olarak, tarihin seyrine yön vermiş, dahası günümüzde birçok Avrupa ülkesinin kaderini belirlemiştir. Karlofça anlaşmasında ilk toprak kaybını yaşamış ve gerileme dönemine girmiş bir devlet, diğer ülkelerin süper gelişmesine karşı yine de 300 yıl ayakta durmayı başarmıştır. Böyle bir tarihin incelenmesi, örnek alınması kesinlikle mümkün kılınmalıdır.” dedi.

Konferansta, konuşmacı Dr. Savaş Barkçin’e 3. Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresine katılımlarından dolayı da, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç tarafından plaket verildi.

 
Akagündüz tecrübelerini iletişimcilerle paylaştı
 
Bingöl yolunda uyuşturucu operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KÜNİB'ten Bakü'de Akademik Buluşma
Atatürk Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer aldığı Kafkasya Üniversiteler ...
Erzurum bu kaynakları ne zaman kullanacak?
Erzurum’da 10 bin konutun jeotermal enerjinin kullanımıyla ısıtılabileceği ...
Şehir mimarisine Kültür Yolu Projesi vizyonu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi ...
 
Ataman Eleşkirt Tapu Müdürlüğünü denetledi
Erzurum Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman Ağrı'nın Eleşkirt Tapu Müdürlüğünde ...
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu sona erdi
Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül ...
Kalkınma Ajansları Konferansı tamamlandı
İlki 2012 yılında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ev sahipliğinde ...
 
Anılarıyla Bir Üniversitenin Kuruluş Sancıları (Eserin Tamamı)
Gençlik yıllarımın en verimli beş yılını feda ettiğim bu yorucu yıpratıcı ...
547 araca 532 bin TL ceza
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel ...
‘Dünya üç maymunları oynuyor’
Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva