ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
21 Nisan 2014 Pazartesi - 17:30

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu sona erdi

Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Çakmakçı, 6 oturumda 4’er bildiriden 24’ü sözlü, 428 poster bildirinin başarılı şekilde sunulduğunu söyledi.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu sona erdi

ADANA (İHA) - İki yılda bir düzenlenen Geleneksel Gıdalar Sempozyumu’nun dördüncüsü, Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) ev sahipliğinde 3 gün süren yoğun katılımla tamamlandı.

Daha önce iki kez Van’da ve bir kez de Konya’da gerçekleştirilen sempozyum öncesinde Mithat Özsan Amfi fuayesinde açılan stantlarda Adanalı markalar, ürünlerini ve teknolojilerini tanıttı. Farklı illerden ve üniversitelerden gelen yaklaşık 600 katılımcıya aynı zamanda Adana’nın tanıtımı da yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, gıdaların ulusal kimliklerin yaşatılmasında ve ülkelerin tanıtımında önemli bir yer tuttuğuna vurgu yaptı. Geleneksel gıdaların, toplumların hem yeme alışkanlıklarını hem de kültürel özelliklerini nesiller boyunca aktardığını ifade eden Prof. Dr. Kibar, turizm sektörünün gelişmesine paralel olarak geleneksel gıdalara olan ilginin de giderek arttığını belirtti.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, konuşmaların ardından, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Tunç Sipahi’nin “Anadolu’da Gıda Kültürünün 3500 Yıllık Geçmişi” adlı konferansı ve Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanlarından oluşan “Academic Quartet” sanatçılarının mini konseriyle devam etti. Sempozyumun açılış töreni, sempozyuma destek veren kuruluşlara, konuşmacılara ve Academic Quartet ekibine teşekkür plaketinin takdimiyle sona erdi.

Sempozyumda, “Geleneksel Gıdalar ve Sağlık”, “Geleneksel Gıdalar ve Gıda Güvenliği”, “Geleneksel Gıdalarda İzlenebilirlik ve Pazarlama”, “Geleneksel Gıdalar ve Coğrafi İşaretleme”, “Geleneksel Gıdalar Politikalar ve Kırsal Kalkınma” ile “Geleneksel Gıdalar Teknolojisi” konu başlıkları altında 6 oturum gerçekleştirildi. Ayrıca Mithat Özsan Amfisi Fuaye kısmında da 3 oturumda toplam 428 poster bildiri katılımcılara sunuldu.

Geleneksel Gıdaların tüm yönleriyle tartışıldığı ve bildirilerin sunulduğu sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Erzurum Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Çakmakçı, Çukurova Üniversitesi’nin köklü bir üniversite olduğunu belirterek, 6 oturumda 4’er bildiriden 24’ü sözlü, 428 poster bildirinin başarılı şekilde sunulduğunu söyledi. Katılımcılar da tek tek söz alarak sempozyumu değerlendirip, gelecek programlarda görmek istedikleri konu önerini sundu. Sempozyum Başkanı ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Erginkaya ise, tüm katılımcılara ve Çukurova üniversitesi yönetimine teşekkür etti. Sempozyum toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu’nun son gününde katılımcılar, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftliği’nde yapılan üretim bantlarını gezerek bilgi aldı. Ardından da, Kastabala, Kartepe ve Anavarza antik kentlerini ziyaret etti.

ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğinde düzenlenen sempozyuma, birçok üniversiteden akademisyenler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

 
Ala ‘Kayıp Çocuklar Çalıştayı’nda konuştu
 
Kayak’ta görev değişikliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalkınma Ajansları Konferansı tamamlandı
İlki 2012 yılında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ev sahipliğinde ...
Anılarıyla Bir Üniversitenin Kuruluş Sancıları (Eserin Tamamı)
Gençlik yıllarımın en verimli beş yılını feda ettiğim bu yorucu yıpratıcı ...
547 araca 532 bin TL ceza
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel ...
 
‘Dünya üç maymunları oynuyor’
Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ...
‘Samimiyet’…”
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, millet olarak Peygamber sevgisinin yüreklerde ...
‘Annem Benim Öğretmenim’
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak’ın himayesinde ...
 
Asimder ‘den Neo-Asala Uyarısı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Görmez’den Ezher Şeyhi’ne mektup…
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde Mısır’da ...
3. Avrupa Gençlik Forumu başladı
AB Türkiye Delegasyonu ile Erzurum AB Bilgi Merkezi tarafından, 9-11 Nisan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva