ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
20 Ağustos 2013 Salı - 14:42

Traktör sayısında 43’üncüyüz…!

Erzurum 14 bin 364 adet traktör varlığıyla, traktör sayısı Türkiye iller sıralamasında 14’üncü sırada yer aldı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan KUDAKA sorumluluk bölgesinde 22 bin 787 traktör bulunduğu, bölgenin istatistiki bölgeler sıralamasında 22’inci olduğu kaydedildi.

Traktör sayısında 43’üncüyüz…!

Erzurum 14 bin 364 adet traktör varlığıyla, traktör sayısı Türkiye iller sıralamasında 14’üncü sırada yer aldı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan KUDAKA sorumluluk bölgesinde 22 bin 787 traktör bulunduğu, bölgenin istatistiki bölgeler sıralamasında 22’inci olduğu kaydedildi.

EN FAZLA TRAKTÖR ZAFER BÖLGESİ’NDE
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, traktör sayısında 155 bin 241 adetle Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın içinde bulunduğu Zafer Bölgesi’nin ilk sırayı aldığını, 133 bin 796 adetle Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya’nın içinde bulunduğu Orta Karadeniz’in ikinci, 104 bin 93 adetle Denizli, Aydın ve Muğla’nın içinde bulunduğu Güney Ege’nin üçüncü sırada olduğunu bildirdi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, 2012 yılı sonunda 1 milyon 515 bin 421 adet olan traktör sayısının 2013 yılı Haziran ayında 20 bin 787 adet artışla 1 milyon 536 bin 208 adede çıktığını belirtti. Traktör sayısının bölgeler arasında olağanüstü dengesiz dağıldığını, bunda arazi büyüklüğünün yanı sıra Doğu Karadeniz, Dicle, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu gibi bölgelerdeki arazinin çok fazla engebeli olmasının da payı bulunduğu bildiren Bayraktar, 26 istatistiki bölge içinde, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane’den oluşan Doğu Karadeniz’in 8 bin 963 adet traktörle sonuncu sırada yer aldığını vurguladı. Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’ten oluşan Dicle bölgesinin 17 bin 262 adet traktörle 26 bölge içinde 25’inci sırada, Zonguldak, Karabük ve Bartın’dan oluşan Batı Karadeniz bölgesinin 18 bin 208 traktörle 24’üncü, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’den oluşan Doğu Anadolu’nun 19 bin 533 traktörle 23’üncü sırada bulunduğu bilgisini veren Bayraktar, şunları kaydetti:
-İSTANBUL, ÇOK AZ TOPRAKLA 4 BÖLGEYİ TRAKTÖR SAYISINDA GERİDE BIRAKTI-
“Ülke topraklarının yüzde 0,66 gibi çok küçük bir bölümünü oluşturan İstanbul, çok az tarım alanına sahip olmasına rağmen, 21 bin 704 traktörle, Doğu Anadolu, Batı Karadeniz, Dicle ve Doğu Karadeniz bölgelerinden fazla traktöre sahip durumda bulunuyor. Traktör sayısında Zafer, Orta Karadeniz ve Güney Ege’yi, Balıkesir ve Çanakkale’den oluşan Güney Marmara 82 bin 647 traktörle 4’üncü, Bursa, Eskişehir ve Bilecik’ten oluşan BEBKA olarak adlandırılan Bursa-Eskişehir-Bilecik bölgesi 82 bin 506 traktörle 5’inci, Konya ve Karaman’dan oluşan Mevlana 81 bin 115 traktörle 6’ıncı, Antalya, Isparta ve Burdur’dan oluşan Batı Akdeniz 77 bin 729 traktörle 7’inci, Kayseri, Sivas ve Yozgat’tan oluşan Orta Anadolu 77 bin traktörle 8’inci, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’dan oluşan Doğu Marmara 74 bin 288 traktörle 9’uncu, Adana ve Mersin’den oluşan Çukurova 74 bin 182 traktörle 10’uncu sırada takip etti.”
Bayraktar, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nden oluşan Trakya’da 73 bin 637, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray’dan oluşan Ahiler bölgesinde 64 bin 882, İzmir’de 53 bin 740, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan oluşan Karacadağ bölgesinde 50 bin 619, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’den oluşan Doğu Akdeniz’de 48 bin 803, Ankara’da 45 bin 707, Kastamonu, Çankırı ve Sinop’tan oluşan Kuzey Anadolu bölgesinde 43 bin 713, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’ten oluşan İpekyolu bölgesinde 41 bin 104, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır bölgesinden oluşan Serhat’ta 33 bin 372, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl’den oluşan Fırat bölgesinde 29 bin 577, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan Kuzeydoğu Anadolu bölgesinde 22 bin 787 traktör bulunduğunu belirtti.

 
Tortumlu Alp ikinci kez öldü
 
Erzurumlu çiftçilere müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da rekor düşüş
Ekonomi Bakanlığı dış ticaret iller dağılımı verilerine göre, Erzurum’da ...
Hınıs, sanayi sitesine kavuşacak
Yapılan ihale ile Hınıs ilçesinde dağınık halde bulunan işyerlerinin toplu ...
İhracatta bir sıra atladık
2012 yılında ihracatçı firma sayısında 7’inci, ihracat değerinde ise altıncı ...
 
Tarım’da KUDAKA gerçeği…
Erzurum, Erzincan, Bayburt’tan oluşan Kuzeydoğu Anadolu’da Tarımda çalışan ...
ATA Teknokent’te Patent açılımı
ATA Teknokent’te Patent Destek birimi açıldı.
Bal Festivali’nde ‘göç’ vurgusu
Bal Festivaline CHP Milletvekili Öğüt'ün okuduğu göç adlı şiir damgasını vurdu
 
Karadayı Holding, 2 bin konut yapacak
Erzurum'un inşaat sektöründeki ulusal markası Karadayı Holding, gelecek ...
Doğu’da 8 yabancı sermayeli şirket var
TOBB 2013 Yılı Ocak-Temmuz ayları arası kurulan yabancı sermayeli şirketlerin ...
Yıldız’dan Mısır açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyada yaşanan siyasi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva