ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
19 Ağustos 2013 Pazartesi - 01:38

Bal Festivali’nde ‘göç’ vurgusu

Bal Festivaline CHP Milletvekili Öğüt'ün okuduğu göç adlı şiir damgasını vurdu

Bal Festivali’nde ‘göç’ vurgusu

OLGUN YILDIZ
ARDAHAN (İHA) - Ardahan'da bu yıl 14'ncüsü düzenlenen ve Ardahan kültürünü ve balını tanıtmaya yönelik yapılan "Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivali" başladı.
Festival Çamlıçatak mesire alanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşunun ardından başladı. Bal festivaline herkesi davet eden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, göç eden insanlara seslenerek, "Bugün Ardahan’ın nüfusu 108 bin'dir. Devletler tarihi kısadır ve 40 yıl sonra 40-50 bine inecektir. Bu nüfus bu seviyeye indiği zaman ve bu bölge boşaldığı zaman, buralar maalesef birilerine peşkeş çekilebilir. Niçin diyeceksiniz çünkü bölgede okullar kapatılıyor, bugün Ardahan'ın ilçelerinde birçok kamu kurum kapatılıyor. Stratejik anlamda bu bölgenin önemi vardır. Tasarruf nedeniyle kapananlar da var ama bu bölgede devletin var olması lazım bu bölgede insanlar göç ederse biz 43 yıl işgal altında kaldık bundan sonra da kalmak istemiyoruz. Bu bölgenin kalkınması için bir kampanya başlattık havaalanı, bütün illerde var Ardahan’da havaalanı yok. Ardahan'da havaalanı olması için. Milletvekilimiz Orhan Atalay’ın da desteğiyle Ardahan da Havaalanının yapılması için uğraşıyoruz. Diğer illerde var Ardahan'da niye olmasın. Havaalanı olursa işadamları da gelir, işadamları da gelirse bu bölge kalkınır’’ şeklinde konuştu.
Milletvekili Ensar Öğüt, konuşmasının sonunda Aşık Mürsel’in 'Göç' adlı şiirini okudu. Öğüt, "Aşık Mürsel Sinan diyor ki, fabrika işim olsaydı, ekmeğim aşım olsaydı, Ankara başım olsaydı ben köyümden göçer miydim. Öğretmenim sürgün geldi, doktorum ilaçsız kaldı, hastamız kızakta öldü ben köyümden göçer miydim. Ankara’da anayasa, gönlümüzde yoktur tasa, ama beyler yan gelip yatmasa ben köyümden göçermiydim. Evet biz köyümüzden göçmezdik, onun için yan gelip yatmayacağız ve gece gündüz çalışacağız’’ dedi.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise hemşehri bilincinin ve birliğin, kardeşliğin atmosferi içinde Bal festivalini kutlamak üzere bir araya geldiklerini belirterek şöyle devam etti:
“Bugün burada hemşehri birlikteliğinin, hemşehri bilincinin ve birliğin, kardeşliğin atmosferi içinde Bal festivalini kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. İl içinden köylerimizden, Hanak’tan, Damal’dan, Çıldır’dan Göle’den Posof’tan gelen, İstanbul’dan İzmir’den Bursa’dan ve 500 bin insanımızın yaşadığı metropol şehirlerden gelen festivalimize katılan herkese teşekkür ediyoruz. Festivaller birlik beraberliğe, ticarete, kültüre, sosyal yapıya çok önemli katkılar sunmaktadır bu sebeple bizlerde dün başlattığımız Festivalimize bugünde devam ediyoruz. Ben özellikle, Ardahan’ın dışında 500 binden fazla insanımızın olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü bu insanlarımız 40 yıllık göç serüveni içinde ekonomik anlamda, beyin gücü anlamında, enerji sahibi genç insanımız anlamında, Ardahan için büyük bir kayıptı. Şimdi ise 500 bin insanımız, bürokraside, sanatta, basında ve iş dünyasında yer almış hemşehrilerimiz batıda Ardahan’ın çok önemli bir gücü olma noktasındadır. Onun için festivallerimizi şenlendirmenizi ve irtibat kurmanızı tatil planlarınızı da buna göre yapmanızı istirham ediyorum."
Mısır katliamlarını da kınayan Köksoy, "Katliamlarda hayatını kaybeden insanlara Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
CHP Milletvekili Ensar Öğüt, festivallerin önemine dikkat çekerek yöresel ürünlerimizin tanıtmasının çok önemli olduğunu söyledi. Et ithaline de değinen Öğüt, “8 litre süt ile bir litre mazot alınabiliyor. Mazot pahalı olduğu için çiftçilik yapılmıyor. Burada çiftçilerin mazotundan ÖTV ve KDV alınmaması gerekiyor. Bunu şunun için diyorum. Bugün lüks içinde yaşayan yatı olan, lüks gemisi olandan alınmıyorsa garip çiftçiden de alınmaması lazım ki bu tarım devam etsin" dedi.
Vali Vekili Deniz Pişkin ise yaptığı konuşmada, festivallerin önemine değinerek, gurbetle sılayı birbirine kavuşturan önemli kültür organizasyonları olduğunu kaydetti. Festivallerin misyonlarının yüklendiği anlamla neşvünema bulacağının altını çizen Pişkin, "Balımızın tanıtılması ve daha da iyi noktaya getirilmesi, kalite kazandırılması adına da başka bir misyonu olması gerektiğini düşünüyorum. Balımıza kalitesine ruh veren temel kavramların da ıskalanmaması kanaatindeyim.’’ dedi.
Konuşmaların ardından sahne alan sanatçılar Ardahanlıları eğlendirdi. Halaylar çekilerek çeşitli yarışmaların yapıldığı festivalin sonunda dereceye giren bal üreticilerine çeşitli hediyeler verildi.
Festivale Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, AK Parti Trabzon Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ile Kadir Taner Eser, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Şefaattin Serten, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, İş adamı Nuri Vatan, STK temsilcileri, Ardahan dernekleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Çaldıkları mallarla yakalandılar
 
Dengizek Doludizgin!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Ağustos 2013 Pazartesi 10:19

adamın işi şov yapmak gerisi yok.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadayı Holding, 2 bin konut yapacak
Erzurum'un inşaat sektöründeki ulusal markası Karadayı Holding, gelecek ...
Doğu’da 8 yabancı sermayeli şirket var
TOBB 2013 Yılı Ocak-Temmuz ayları arası kurulan yabancı sermayeli şirketlerin ...
Yıldız’dan Mısır açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyada yaşanan siyasi ...
 
450 bin genç part-time çalışıyor!
Türkiye’de lise ve üniversite çağında yarı zamanlı (part time) çalışanların ...
Şirketleşme tavan yaptı
M.AKDAĞ-TOBB Temmuz ayı kurulan şirket verilerini paylaştı. Erzurum’da ...
Erzurum Bölge 4’üncüsü
M.AKDAĞ-Erzurum temmuz ayında kurulan şirket sayısı bakımından Doğu Anadolu ...
 
Kuzeydoğu’da Erzurum önde
M.AKDAĞ-Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde temmuz ayında en fazla şirketin ...
KUDAKA performans yükseltti
M.AKDAĞ-2013 yılının temmuz döneminde Erzurum, KUDAKA Bölgesi ve Doğu ...
SGK’dan müjdeli veri
ÖZEL-778 bin 195 kişilik nüfusu olan Erzurum’da sosyal güvenlik kapsamında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva