ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Biri saklandığı evde, diğeri Erzurum’da yakalandı
Biri saklandığı evde, diğeri Erzurum’da yakalandı
Erzurum imalat sektöründe dijital dönüşüm
Erzurum imalat sektöründe dijital dönüşüm
 AFAD imdada yetişti
 AFAD imdada yetişti
Ağrı yolunda feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Ağrı yolunda feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Uzundere’de heyelan
Uzundere’de heyelan
HABERLER>GUNCEL
19 Ağustos 2013 Pazartesi - 12:12

Dengizek Doludizgin!

Merkezi Maltepede Bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Vakfı Geride kalan bir yılı dolu dolu geçirdi. haftanın yedi günü farklı programlarla yılı dolu dolu geçiren Erzurumlular Vakfı Ramazanın ardından yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Dengizek Doludizgin!

Eylül itibarıyla yeni sezona başlayacak olan Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek  hem geçtiğimiz dönemle ilgili yapılanları anlatırken yeni dönemle ilgili projeler hakkında bilgi verdi.

Vakıf başkanı Süha Dengizek; "Vakfımızda göreve geldiğimiz de önümüze koymuş olduğumuz hedefleri bir bir yerine getirmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Yeni vakıf binamızın açılışında burasının eğitim ve kültür ocağı olacağını ifade etmiştim. Şimdi bunu bu gün çok daha net olarak görmekteyiz.Vakıf olarak tüm bu eğitimlerimiz artarak devam edecektir. Vakfımızda halen devam etmekte olan Kuran-ı Kerim, Masa Tenisi, Karate, Bağlama ve Halk oyunları eğitimlerimiz var kurslarımız herkese açıktır” dedi.

Herfene programları aralıksız devam etti.

Dengizek yaptığı uzun açıklamasına şöyle devam etti: "Vakfımızın geleneksel hale getirdiği yıllardır devam eden herfene programları her ayın son perşembe günü vakıf binamızda devam ediyor. Yüzlerce kişiyi bir araya getiren herfene programlarımız hem insanlar birbiriyle özlem gideriyor hem Erzurum kültürünü yaşıyor. erzurumlu sanatçılarımızın vermiş olduğu konser ve hep beraber söylediğimiz sıra türkülerle güzel bir Erzurum gecesi yaşatıyoruz hemşerilerimize.

Tandırbaşı sohbetleri ilgi gördü

Geleneksel olarak yapılan herefene toplantılarına paralel olarak, “Tandır Başı Sohbetleri” adı altında yeni bir konsept ilave edildi. tandırbaşı sohbetinde eski Erzurum anlatılıyor. Selami oğuz'un organize ettiği tandır başı sohbetlerinde Erzurum Kültürü adına sohbet havasında büyüklerimizden hatıralarını, sanatçı kardeşlerimizden türküler, dinleyerek farklı bir atmosfer yaşıyoruz.

Kutlu doğumu vakıfta kutladık

Peygamber Efendimiz (S.A.V) in doğun günü olarak bilinen Kutlu Doğum Haftasında Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından özel bir program gerçekleştirildi. Vakıfın toplantı salonunda yapılan programda, Yunus Emre Camii İmam Hatibi Mehmet Pervane Hoca tarafından Kuran-ı Kerim okundu, peygamber Efendimizin örnek hayatı Prof. Dr Nihat TEMEL tarafından anlatıldı. Kartal Tamirhane Camii İmam hatibi Abdulkadir Hınıslıoğlu’da ilahiler okudu.

12 Martı Erzurum'un Kurtuluşunu Görkemli Bir Törenle Kutladık

Erzurum'un Düşman işgalinden kurtuluşunun 95.nci yılını görkemli bir törenle bostancı gösteri merkezinde kutladık. 5000 kişiden fazla Erzurumlunun katıldığı kurtuluş programımız İstanbul'da yapılan kurtuluş gecelerinin en görkemli ve en anlamlısı oldu.

 30 gün boyunca iftar verdik

Vakıf binamızda ramazan boyunca günde 200 kişiye vakıf binamızda iftar verdik. Hayır severlerinde katkılarıyla verdiğimiz iftar sofraları insanlarımızı bir araya toplarken zaman zaman da duygusal anlar yaşadığımız anlara sahne oldu. İftar sonrası yine vakıf binamızda oluşturduğumuz mescitte teravih namazını hep birlikte kıldık. ramazan boyunca okuttuğumuz hatmi şerifleri aziz şehitlerimize bağışladık.. ramazan ayının manaviyatını vakıf binamızda dolu dolu yaşadık ve yaşamayada devam edeceğiz.

 Yardım paketleri dağıttık

Erzurumlular Vakfı olarak hayır sahiplerinden aldığımız yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 1200 civarında gıda ve yardım paketi dağıttık bunların bir kısmını hayır sahipleri ihtiyaçlı insanları bulup dağıtmamız için vakfımıza bağışladı bir kısmını ise Vakıf olarak bizler temin ederek ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırdık.

Hedefimiz Eğitim ve Burs

 Erzurumlular vakfı olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu yıl imkanlarımız dahilinde vermiş olduğumuz öğrenci burslarının sayısını artırarak ailesi Erzurum'da yaşayan İstanbul'da okuyan üniversite öğrencileri arasında tespit ettiğimiz ihtiyaçlı öğrenciler önceliğimiz olacak. İş adamlarımızın vakfımız aracılığıyla burslarını öğrencilerimize ulaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. durumu iyi olan işadamlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Kurslarımız Aralıksız Devam Edecek

Geçtiğimiz dönem kadın kollarımızın öncülüğünde başlattığımız kurslarımız sonuçlandı 120 kursiyerimize sertifikalarını verdik. aynı kurslarımız yeni hizmet döneminde de artarak devam edecek. Bilgisayar, ingilizce , el sanatlar, diksiyon, dikiş nakış ve halk oyunları kursları başarıyla sonuçlandırıldı, eylül ayı itibarıyla yeni kayıtlar alınarak aynı hizmetler verilecektir.

 Kuran-ı Kerim kursu ilgi gördü

Vakıf binamızda verdiğimiz kuran-ı kerim kursu ilgi gördü. kursumuza katılan kursiyerlerimiz kuran-ı kerim öğrenmenin yanısıra hocamızın okuduğu hatmi şerife eşlik ederek okunan hatimleri aziz şehitlerimizin ruhlarına bağışladık. 30 gün boyunca okunan kuran-ı kerimin ardından yapılan hatim duasına çok sayıda hemşerimiz katıldı. ramazanın ardından 1 aylık tatil sürecine giren kuran-ı kerim kursu Eylül ayı itibarıyla yeniden başlayarak eğitim vermeye devam edecektir.

Sportif faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor

Vakfımızın bünyesinde devam eden masatenisi ve karate kurslarımız aralıksız devam ediyor. Vakfımızın genel sekreteri Hasan Koç Önderliğinde devam eden karete kursu Ramazanda verdiği 1 aylık tatilden sonra çalışmalarına hızlı başladı Kursiyerlerin en çok ilgi gösterdiği daurs dallarından biri olan karete kursumuzda yaş sınırlaması yok kadın erkek çoluk çocuk herkes bu kursumuza katıla bilir.

Burada sıraladığımız hizmetler aralıksız devam eden hizmetlerimiz. yapmış olduğumuz hizmetler bunlarla sınırlı değil tabiî ki.  bayram veya özel günlerde günün anlam ve önemine binayen yapmış olduğumuz çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kutlu doğum Haftası, kurtuluş günleri, milli ve dini bayramlar ve ani gelişen olay ve günlere de duyarsız kalmayarak Erzurumluya ve Erzurum'un vakarına kakışır tavır ve duruşumuzla milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz.

Dengizek Çağrıda Bulundu: Vakıf faaliyetlerine destek verin

Gençlik kollarımızın faaliyetlerinde Kuran kursu, İngilizce, Uzak doğu sporları, erkek bar oyunları, futbol okulu bu konuda bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum, Erzurumspor’un efsane kadrosunda forma giymiş şu an için 6 çok değerli futbolcu kardeşlerimizin nezareti ve desteğiyle futbol okulu faaliyetlerimiz olacak.

Kadın kollarımızın çalışmaları içinde emekli öğretmen kadromuz nezaretinde lise ve üniversiteye hazırlık desteği vermektedir. El işi yemek pasta bilgisayar resim ve bayan folklor kursları ücretsiz olarak devam etmektedir.

Vakfımızın amaçları içinde Erzurum’un eski kültürünü yaşatmak istiyoruz. Bu sene vakıf binamızın yapımı maddi olarak bizleri zorladığından dolayı burs konusunu önümüzdeki seneye ve en az 150 – 200 adet öğrenciye burs vermek için gerekli çalışmaları yapacağız.

Ben son olarak şunu söylemek istiyorum  vakıfçılık işi vebal işidir. Bizlere destek verin hep beraber çalışalım projeleriniz varsa paylaşalım, kültürümüze sahip çıkalım 

 
Bal Festivali’nde ‘göç’ vurgusu
 
Gölbaşı’nda trafik kazası: 1 ölü
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayati korkmaz 23 Ağustos 2013 Cuma 17:17

Değerli başkanım güzel çalışmalar yapıyorsunuz İSPADER Adına sizi ve ekibinizi kutluyorum

Yorumu oyla      6      4  
selman kaba 19 Ağustos 2013 Pazartesi 18:42

Birazda Ervakıfları öğrensede ders alsalar.

Yorumu oyla      8      4  
Kemo 19 Ağustos 2013 Pazartesi 17:13

Kimin kardeşidir, istanbulu dafethettinya helal san süha can

Yorumu oyla      8      4  
Levent Çelebi 19 Ağustos 2013 Pazartesi 15:42

Başkanım yaptığınız hayırlı çalışmalar Yüce Yaradan katında kabul olur İnşaallah.Rabbim gücünüzü artırsın.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      8      4  
mahinur 19 Ağustos 2013 Pazartesi 12:51

Vakıf dediğin böyle olur, şimdi kim bir dernek vakıf kursa siyaset yapıyor ya hükümete vuruyor yada tutduyor halbuysa olması gerekende maltefedeki vakıfın yaptığı gibidir. her alanda hizmet ve yardım. Allah razı olsuin .

Yorumu oyla      9      4  
Osman Turcan 19 Ağustos 2013 Pazartesi 12:35

Süha Can, Erzurum'a geldiğinde bize de urğa. İstanbollu oldunya burnun böyüdi.

Yorumu oyla      7      5  
Sadık Okur 19 Ağustos 2013 Pazartesi 12:32

İstanbul vakfından eskiden telefon mesajlarıyla haberimiz oluyordu o da kesildi.

Yorumu oyla      8      4  
alp eren 19 Ağustos 2013 Pazartesi 12:27

Süha Abi gine çok şıksın! Bu sene birazda Erzurumdaki öğrencilere burs verinde Erzurumdaki vakıfların yöneticileri utansınlar.

Yorumu oyla      7      4  
Başak Can 19 Ağustos 2013 Pazartesi 12:20

Tebrikler Maltepe vakfımıza darısı da, Fatih'teki Erzurumluların başına olsun.

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız’dan özel sektör vurgusu
Yıldız, 9 yılda Erzurum'da doğal gaz kullanımının yüzde 70 olduğunu, bunun ...
Altıparmak Nazari'yi ağırladı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ilde bulunan sığınmacıların misafirleri ...
Doğu’nun enerjisi harekete geçiyor
ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş (ARAS EDAŞ) ve Aras Perakende Satış A.Ş’nin ...
 
Bakan Şimşek ve Yıldız Erzurum'da
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Maliye Bakanı Mehmet ...
Doğu mazlumlar için ayaktaydı…
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Mısır’da yaşanan katliam teneffürle lanetlendi. ...
Ünsal'dan 'övgü'lü veda
“Erzurumluları Türkiye’nin en soğuk ilinin en sıcak insanları olarak gördüm.” ...
 
Esmer’den duygusal veda
5 yıl Erzurum’un Palandöken ilçesinde görev yaptığını ifade eden Kaymakam ...
AGD katliamı telin etti
Mısır’da yaşanan katliam, Erzurum'da Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde ...
Altıparmak EGC’de gönül aldı
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti EGC)'ni ziyarete giden Vali Dr. Ahmet Altıparmak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva