ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>GUNCEL
16 Ağustos 2013 Cuma - 17:23

Doğu mazlumlar için ayaktaydı…

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Mısır’da yaşanan katliam teneffürle lanetlendi. Erzurum başta olmak üzere bölge illerinde gerçekleştirilen protesto etkinliklerinin en yüksek katılımlısı Malatya’da oldu

Doğu mazlumlar için ayaktaydı…

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Mısır’da yaşanan katliam teneffürle lanetlendi. Erzurum başta olmak üzere bölge illerinde gerçekleştirilen protesto etkinliklerinin en yüksek katılımlısı Malatya’da oldu.

MISIR’DA YAŞANAN KATLİAM KINANDI
Iğdırlılar, Mısır’daki darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamı kınadılar.
Iğdırlı vatandaşlar, darbecilerin dünyanın gözü önünde yaptıkları katliamın kabul edilemez olduğunu söylediler. Sami Akay isimli vatandaş, Mısır’da askeri cuntanın yapmış olduğu darbeye karşı olduğunu ifade ederek, “Bunlar yaptıkları darbe yetmemiş gibi halkın üstüne keskin nişancılarla kurşun yağdırmaktalar. Bu asla kabul edilemez. Ne demokrasiye ne bir devlet anlayışına yakışacak bir şey değildir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bir an önce Mısır’da askeri cuntanın kaldırılması, demokratik bir seçime gidilmesi ve halkın istediği kişinin iktidar olmasından yanayız” dedi.
Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi dine mensup olursa olsun, halkın kazanmasından yana olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz, “Mısır halkı yöneticisini seçmişti ki çözüm olsun. Bu çözüm olacak yöneticiyi ortadan kaldırıp, bunlara karşı silah kullanmak bir insanlık suçudur. İnsanlık sucu işleyen zaten öteki dünyada cevabını bulacaktır. Ama bu dünyada da cevabını bulacaktır. Mısır Firavunların başına bu gelmiştir. Bugün zulüm yapanlarda bilmeliler ki bunlarında başına bu gelecektir” şeklinde konuştu.
Zehra Yılmaz ise, her gün Mısır’da katledilen yüzlerce Müslüman kardeşlerinin acısını yüreklerinde hissettiklerini ve bunu şiddetle kınadığını söyledi.

MISIR’DA ÖLENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
Mısır'da hayatını kaybedenler için Erzincan’da Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.
Mısır'da gün geçtikçe şiddetlenen olaylarda giderek artan can kayıplarına Erzincan’dan da tepki yağıyor. Mısır Direnişi ile Dayanışma Platformu adı altında bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, Camii Kebir’de Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı. AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkan Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy’un yanı sıra çok sayıda vatandaşında katıldığı cenaze namazının ardından, Mısır’da hayatlarını kaybedenler için dua edildi.
Erzincan emniyetinin geniş güvenlik önlemi altında yürüyüşe geçen yaklaşık bin kişilik gurup sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Burada Grup adına basın açıklaması yapan Nebi Gül, Askeri cuntanın savaşlarda düşman ordularına bile yapılmayan vahşeti kendi halkına reva gördüğünü, direnişçileri diri diri yaktığının altını çizerek, “Müslüman bir ülkede bir camiyi, Rabiyet’ül Adeviyye Camisi’ni dahi yakma cüretini göstermiştir. Halkın iradesini gasp eden rejim, zulümde ve vahşette ataları olan Firavunlarla ve işbirlikçileri İsrail rejimiyle adeta yarış halindedir. Zulüm, arşa dayanmıştır. Buna rağmen Müslüman Kardeşler Hareketi önderliğindeki Mısır halkının haklı direnişi bastırılamamış, Mısır’ın tüm kentlerine, tüm meydanlarına yayılmıştır. Adeviyye Meydanı’nın dağıtılması, kan ve ölüm hürriyet ve demokrasi ateşini söndürememiştir. Mazlum Mısır halkı oyunun ve iradesinin onurunu korumak için yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, çocuğuyla meydanlarda can vermektedir. Tarih bu zulmü ve bu vahşeti olduğu kadar, bu şanlı direnişi de kaydetmektedir. Elbet tarih, kendileriyle ilgili en küçük bir sorunda dünyayı ayağı kaldıran, bu vahşeti görmezden gelen, hatta açık veya gizli destek veren sözde demokrasi havarisi ülkeleri de yazacaktır. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve diğer AB ülkelerinin ne mal olduğunu insanlık bir kez daha görmüştür. Birleşmiş Milletler ’in tutumu bunlardan farklı değildir.
Bizler, Erzincan Mısır Direnişi İle Dayanışma Platformu’nu oluşturan sivil toplum örgütleri olarak dün olduğu gibi, bugün de Mısır halkının yanındayız. Halkın ve hakkın iradesini hakim kılmak için barışçı bir mücadele yürüten Mısırlı kardeşlerimizin zaferi için her türlü desteğe hazırız. Bunun için yardım kampanyası da dahil, Erzincan halkının konuya duyarlılığını yansıtan çeşitli programlar düzenlenecektir. Buradan tüm dünyaya ve özellikle İslam ülkelerinin liderlerine seslenmek istiyoruz. Mısır’da kendi iradesine sahip çıkmaktan başka bir isteği olmayan bir halk tankla, topla katledilmektedir. Aslında Mısır’da insanlık katledilmektedir. Daha fazla vakit geçmeden, bu kıyım bir iç savaşa dönüşmeden Mısır’a sahip çıkın. Çıkar siyasetinizi bir kenara bırakın. Vicdanınızın sesine kulak verin. Yarın çok geç olabilir. Bu ateş hepinizi yakabilir” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından Mısır’daki askeri cunta aleyhine slogan atan gurup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

MISIR KATLİAMI İÇİN GIYABİ NAMAZ
Malatya’nın Darende ilçesinde Mısır'da yaşanan müslüman katliamı nedeniyle Cuma namazının ardından İlçe Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Vaizi tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.
Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği namaz sonrası dualar edildi. Zalimleri lanetleyen kalabalık tekbirler getirdi.

CUMA HUTBESİNDE MISIR’A DESTEK
Malatya’da camilerde hutbede,Mmısır’daki katliam kınanarak, zulüm yapanlar ile ahirette hesaplaşılacağı ifade edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırlığı hutbede Mısır’daki katliama dikkat çekilerek, “Zulme yardımcı olanlar ise, Sevgili Peygamberimizin ifadesiyle Allah’ın gazabına uğrayacaklardır" denildi.
Cuma hutbesinde, "Allah, zalimlere yardım edenlerle ahirette asla görüşmeyecektir. Onlar, yardım ettikleri zalimlerle beraberdir. Zulme sessiz kalanlara, zulmü görmezden gelenlere de merhamet edilmeyecektir. Çünkü merhamet etmeyene merhamet edilmez. Düşünce ve davranışta zalimlere meyletmek zulümle; hainlere ortak olmak ihanetle; suçlulara arka çıkmak cürmün kendisi ile eşdeğerdir. Zalimler karşısında hakkı söylemek en büyük cihattır. Zalimin zulmünü önlemek hem bu dünyada hem de ahirette kurtuluşun ta kendisidir. Yüzümüzü İslâm dünyasına çevirdiğimizde ne yazık ki birçok yerde zulmün kara bulutlarını görmekteyiz” ifadeleri kullanıldı.
“Mazlum kardeşlerimizin feryad-ü figanlarını işitmekteyiz. Hem geçtiğimiz mübarek Ramazan ayında hem de Ramazan Bayramının hemen ardından bu hafta boyunca Mısır’da binlerce insan katledildi. Bir insanlık suçu işlendi" denilen hutbede daha sonra şunlar ifade edildi.
"Bu acı hadise, hepimizi derinden yaraladı. Acılarımızı kat be kat artırdı. Ama biz biliyoruz ki mazlumların ahı büyüktür. Biz biliyoruz ki masumların kanları üzerine kurulu hiçbir saltanat, hiçbir hükümranlık ayakta duramaz. Biz biliyoruz ki, Allah zalimleri sevmez. Biz biliyoruz ki, Allah zalimleri hidayete erdirmez.
Kardeşlerim, hiçbir dünyevi hırs, çıkar ve siyaset, bir insanı yaşatmaktan daha değerli olamaz. Masum insanları katledenler, bu duruma maddi ve manevi destek verenler, gerçekte bütün bir insanlığı katletmişlerdir. Er ya da geç bu dünyada cezalarını bulacakları gibi ahirette de büyük bir azap şüphesiz onları beklemektedir. Dünyada kazandıkları hiçbir şey onları bu can yakıcı azaptan kurtaramayacaktır. Kötü bir son onları beklemektedir. Şartlar ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın, dini, ırkı, rengi ve coğrafyası ne olursa olsun Müslüman, her zaman zulmün ve zalimin karşısında, mazlumun ise yanında yer almalıdır. Zulme şahit olan herkes, en az zulme uğrayan kadar zulme karşı durmalıdır. Kur’an-ı Kerim, değil zulme razı olmayı, zulmedenlere meyletmeyi bile yasaklamıştır. O halde Müslüman, zulmü alkışlayamaz, zalimi asla sevemez. Zulme göz yumamaz. Kanayan bir yara gördü mü ciğeri yanar. O yarayı iyileştirmek için her türlü sıkıntıya göğüs gerer. Fakat hiçbir zaman “adam aldırma da geç git” diyemez. Her zaman hakkı tutar ayağa kaldırır. Zalimin hasmı olur, mazlumun dostu. Biz de bugün Hz. Musa’nın, duasında Rabbine söz verdiği gibi Rabbimize yöneliyor ve söz veriyoruz: “Rabbim! Bana verdiğin nimetle asla mücrimlere arka çıkmayacağım. Sevgili Peygamberimizin duasıyla Allah’a yalvarıyoruz: “Allah’ım! Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım. Allah’ım! Mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Bizi zalimlerden yana eyleme! Bize basiret ver, feraset ver! Bütün Müslümanları, vicdanlarından mahrum eyleme! Bizi vicdansızlarla beraber eyleme! Bizi zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı suskun kalanlardan eyleme!
Allah’ım! Mısır’da ve dünyanın muhtelif yerlerinde katliamlarda hayatını yitiren kardeşlerimize rahmet eyle! Yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan eyle! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Şu mübarek Cuma günü hürmetine dualarımızı kabul eyle.”

MALATYA’DA MISIR’DAKİ OLAYLAR PROTESTO EDİLDİ
Malatya’da Mısır’da meydana gelen şiddet olaylarını protesto eden sivil toplum örgütleri üyeleri, eylem sonrasında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
AK Parti Malatya Kadın Kolları, Memur Sen İl Temsilciliği, Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği, Milli Türk Talebe Birliği, Anadolu Gençlik Derneği ve Meşale Derneği tarafından ikinci namazı sonrasında Soykan Parkı’nda eylem düzenlendi. Eylemde Mısır bayrakları, Mısır’ın darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi’nin fotoğrafları ve darbe ve saldırılara tepki içerikli dövizler taşındı. Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ile başlayan eylemde “İvana selam, direnişe devam”, “Kahrolsun Sinsi, yanındayız Mursi” şeklinde sloganlar atıldı. Bazı eylemciler ise giydikleri kefenlere kan dökülmüş vaziyette yere yatırıldı.
Eylemi düzenleyen komite adına konuşan Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı Mücahit Balin, Mısır’da yüzlerce Müslüman’ın şehit edildiğini ve 47 günde iki kez yapılan katliamlara dünyanın sessiz kaldığını söyledi. Mısır’da 2 bin 600 insanın katledildiğini ve 10 binin üzerinde yaralı bulunduğunu kaydeden Balin, darbe yönetimini lanetlediklerini ifade etti.
Sık sık tekbirlerin getirildiği eylem sonrasında Mısır’daki darbe yönetiminin saldırısı sonucu ölenler için toplu halde meydanda gıyabi cenaze namazı kılındı. Eylem yapılan duanın ardından sona erdi.

AK PARTİLİ FİDAN’DAN MISIR’DAKİ KATLİAMA TEPKİ
AK Parti Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan, Mısır’da yaşanan katliama tepki gösterdi.
Açıklamalarda bulunan Ak Parti’nin Van Edremit İlçe Başkanı Fidan, gereksiz işler için görevi sonuna kadar kullanan Birleşmiş Milletlerin Mısır’daki insanlık suçuna seyirci kaldığını söyledi. Fidan, “Bunu bilmeliler ki Mısır’da insanlık suçu işleniyor. Çarşamba günü Kahire'nin iki büyük meydanında cunta rejimini kabul etmeyenlere yönelik sert bir müdahale oldu. Bu siviller, ordu tarafından atanan ve meşru olmayan hükümete itaat etmiyorlardı. Bundan dolayı güvenlik güçleri, sabah saatlerinde aralarında kadın ve çocukların da olduğu kalabalığın üzerine ateş açtı. Aldığımız bilgilere göre 2 bin 600'ün üzerinde insan şehit oldu, binlerce kişi de yaralandı. Mısırlı devlet adamlarının hataları ve devam eden iç anlaşmazlıklar, İslam ümmeti düşmanları ve emperyalist güçlere ülkede fitne çıkararak Filistin meselesini ve İsrail'in cinayetlerini unutturma fırsatı vermiş ve maalesef iç savaş ve kardeş cinayetine dönüşen bu durum yüzlerce kişinin ölümü ve binlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştır. Şüphesiz ABD ve İsrail'deki siyonistlerin sevinç çığlıkları milyonlarca Müslüman'ın kalbini yaralamıştır. Bu facianın devam etmesi, Mısır'ın zayıflaması ve Müslümanların dünyada güçsüzleşmesi dışında başka bir sonuç doğurmayacaktır. Yaşanan katliamı lanetliyoruz. Şayet insanlık adına kalplerde ufacık eser kaldı ise bütün dünyanın bu darbe girişimine 'dur' demesi gerekir" dedi.

VAN’DAN MISIR’A DESTEK
Mısır’da yaşanan katliam Van’da cuma namazı sonrası protesto edilirken, Mavi Marmara gazisinin 17 yaşındaki kızının da saldırılarda hayatını kaybettiği öğrenildi.
Cuma namazı sonrası Hz. Ömer Camii önünde Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde bir araya gelen kalabalık bir grup, Mısır’da yaşanan katliama tepki gösterdi. Sık sık tekbirlerin getirildiği gösteride, ABD ve İsrail ile Sisi protesto edildi. Kimi vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı gösteride, hayatını kaybeden darbe karşıtları için dua edildi.
Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi adına bir açıklama yapan İHH Van Temsilcisi Ercan Çıplak, Mavi Marmara gazisi Muhammed Biltaci’nin 17 yaşındaki kızı Esma Biltaci’nin de düzenlenen saldırılarda hayatını kaybettiğini söyledi.
Yapılan açıklamadan sonra kalabalık dağıldı.

 
Kahraman ecdad saygıyla anıldı
 
Enişte katili tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünsal'dan 'övgü'lü veda
“Erzurumluları Türkiye’nin en soğuk ilinin en sıcak insanları olarak gördüm.” ...
Esmer’den duygusal veda
5 yıl Erzurum’un Palandöken ilçesinde görev yaptığını ifade eden Kaymakam ...
AGD katliamı telin etti
Mısır’da yaşanan katliam, Erzurum'da Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde ...
 
Altıparmak EGC’de gönül aldı
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti EGC)'ni ziyarete giden Vali Dr. Ahmet Altıparmak ...
Esmer’den 5 yıllık değerlendirme
Ordu’nun, Altınordu merkez ilçesine Kaymakam olarak atanan Palandöken ...
Altıparmak EGC’deydi
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, kısa bir süre önce kendisini ziyarete gelen ...
 
AGD’den protesto çağrısı
Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi yetkilileri birçok sivil toplum ...
MTTB’den sert tepki
Karagöl, Mısır’da 3 Temmuz’da başlayıp tam 47 gündür devam eden Mısır ...
Dadaşlar katliamı lanetledi
Erzurum'da bir araya gelen vatandaşlar, Mısır'da şehit edilenler için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva