ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şimşek kamuda tasarruf kararlarını paylaştı
Şimşek kamuda tasarruf kararlarını paylaştı
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
Milli coşku doruğa çıkacak
Milli coşku doruğa çıkacak
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
20 Ağustos 2013 Salı - 15:05

Erzurumlu çiftçilere müjde

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve belirlenen şartları sahip olan aralarında Erzurum’un da yer aldığı tarımsal işletmelere yılda bir kez olmak üzere 375 lira katılım desteği ödenecek.

Erzurumlu çiftçilere müjde

İSTANBUL (İHA) - Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve belirlenen şartları sahip olan aralarında Erzurum’un da yer aldığı tarımsal işletmelere yılda bir kez olmak üzere 375 lira katılım desteği ödenecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ'i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü olarak dahil olan tarımsal işletmelere katılım desteği ödenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğ, ÇMVA sisteminin kurulduğu iller İstanbul, Samsun, Malatya, Adana, Konya, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, Nevşehir, Tekirdağ, Giresun ve İzmir’de gönüllülük esasına dayalı olarak sisteme katılan işletmelere 2013 yılı için yapılacak katılım desteği ödemesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.
Ödemeler, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve /veya Bakanlık tarafından oluşturulan herhangi bir idari kayıt sistemine kayıtlı olup ÇMVA sistemine dâhil olan, bir muhasebe yılı süresince tarımsal faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerini belirlenen zamanlarda veri toplayıcılarla paylaşan ve verileri Sorumlu Birim tarafından yapılan kontroller sonunda doğrulanan tarımsal işletmelere yapılacak.
İşletmelere, 2013/4463 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına istinaden işletme başına ve yılda bir kez olmak üzere 2013 yılında 375 TL katılım desteği ödenecek. Ödemeler, Bakanlık tarafından Ziraat Bankası'na, kaynak aktarılmasının ardından il müdürlüğünce hazırlanarak onaylanan belgeye göre, banka aracılığıyla ilgili şubelerde daha önce çiftçiler adına açılan veya açılacak hesaplara yapılacak.
Ödemeler, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan herhangi bir idari kayıt sistemine kayıtlı olup ÇMVA sistemine dahil olan, bir muhasebe yılı süresince tarımsal faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerini belirlenen zamanlarda veri toplayıcılarla paylaşan ve verileri Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kontroller sonunda doğrulanan tarımsal işletmelere yapılacak.
ÇMVA katılım desteği uygulamasında, il ÇMVA komisyonlarının çözemediği ihtilaflı durumlar merkez ÇMVA komisyonu tarafından değerlendirilerek karara bağlanacakken sonuç alınamayan durumlar Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına iletecek.
Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren ilgili kanunda belirtilen gecikme zammı oranları dikkate alınarak hesaplanan kanuni faizi ile birlikte geri alınacak. Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan, belge veya belgeleri düzenleyen gerçek ve tüzel kişiler, geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken sorumlu tutulacak.
Bu karar kapsamındaki destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç, haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler, beş yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacak.
İlgili muhasebe yılında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan herhangi bir idari kayıt sistemine kayıtlı olmayan, başvuru yapmayan, verilerini istenen zamanda ve doğru olarak veri toplayıcılar ile paylaşmayan, formları doğrulanmayan, ve kendi isteğiyle sistemden çıkan tarımsal işletmeler ÇMVA katılım desteği uygulamasından yararlanamayacak.

 
Traktör sayısında 43’üncüyüz…!
 
Bahşiş için canından oluyordu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez’den gündeme dair önemli açıklamalar...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, TRT Türk ekranlarında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Kentsel dönüşüm sürecek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.
14 yıllık acı dinmiyor
17 Ağustos depreminin yıldönümü dolayısıyla İMO Erzurum Şubesince basın açıklaması yapıldı.
 
“Muş’taki ermeni oyununu bozacağız”
Uluslar arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Güney ...
1071 Alparslan Malazgirt’te...
Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı 1071 yılında yapılan Malazgirt ...
İŞKUR’dan TYÇ açılımı
İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğünce yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı ...
 
Av sezonu 17 Ağustos'ta açılıyor
Batı Akdeniz, Marmara, Güney Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz ...
DHMİ personel alacak
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)’nin, taşra birimlerinde istihdam ...
Erzurumlu 'Darbeci Muhallebici'
Hüseyin Daim Paşa gibi bir orgenerale varıncaya kadar türlü meslek ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva